HePon kommentti Oulunkylän katusuunnitelmaluonnoksista

Käskynhaltijantielle ja Mäkitorpantielle suunnitellaan muutoksia pyöräteihin. Suunnitelmaluonnokset olivat nähtävillä 20.3.2015 asti. HePo jätti kommentin suunnitelmaluonnoksista.

Suunnitellut muutokset eivät oleellisesti paranna Käskynhaltijantien pyöräily-yhteyksiä. ”Parannukset” on tehty autoilun sujuvuuden ehdoilla ja aikaa sitten vanhentuneiden suunnitteluperiaatteiden mukaan. Käskynhaltijantien maantiemäistä profiilia ei muuteta. Ajokaistat ovat leveät ja kaarresäteet autoille loivat. Pyörätiet ovat kapeat ja niille on tehty jyrkkiä ja epäloogisia käännöksiä. Järjestelyt ovat vaarallisia ja ristiriidassa väistämisvelvollisuuksien kanssa. Käskynhaltijantien pyörätieyhteys katkeaa kesken Kehältä Maunulan suuntaan ajavalle pyöräilijälle. Suunnitelmista puuttuu oleellisia palasia.

Resursseja ei ole järkeä tuhlata uudistuksiin, joiden jälki on näin heikkolaatuista. Paras ratkaisu olisi tehdä Käskynhaltijantiestä kaupunkimaisempi ja rakentaa yksisuuntaiset pyörätiet koko matkalle. Vaihtoehtoisesti kaksisuuntaisen pyörätien Käskynhaltijantien eteläreunalla on jatkuttava katkeamattomana koko matkan, ja sen on oltava riittävän leveä. Käskynhaltijantie on alueen pääkatu.

HePon kommentti on luettavissa täällä.

Suunnitelmaluonnokset:

Kaupungin vastaus:

kaskynhaltijantie_ympyra

Käskynhaltijantien ja Norrtäljentien liikenneympyrä. Pyöräilijän ajolinja mutkittelee epäloogisesti (sininen), kun autoilija voi ajaa ympyrän läpi lähes suoraan (punainen). Järjestely on ristiriidassa väistämisvelvollisuuksien kanssa.

 

HePo lähetti suunnittelijoille vielä liitteeksi tämän kuvan. Kuva on karkea hahmotelma siitä, miltä liikenneympyrät Käskynhaltijantiellä voisivat näyttää, kun pyörätie on linjattu ympyrän muotoiseksi.  Mallia on otettu kirjasta Parhaat eurooppalaiset käytännöt pyöräilyn ja kävelyn edistämisessä, Luku 6 sivu 174.  http://www.tut.fi/verne/wp-content/uploads/Luku-6-Solmut-auki.pdf

HePo lähetti suunnittelijoille vielä liitteeksi tämän kuvan. Kuva on hahmotelma siitä, miltä liikenneympyrät Käskynhaltijantiellä voisivat näyttää, kun pyörätie on linjattu ympyrän muotoiseksi. Mallia on otettu kirjasta Parhaat eurooppalaiset käytännöt pyöräilyn ja kävelyn edistämisessä (luku 6 sivu 174).
http://www.tut.fi/verne/wp-content/uploads/Luku-6-Solmut-auki.pdf

 

Tagit:, ,