Muistutus Pekanraitin katusuunnitelmasta

Malmilla sijaitseva keskeinen kävely- ja pyöräilyreitti Pekanraitti kunnostetaan. Samalla olisi tilaisuus korjata kyseinen yhteys turvallisemmaksi ja toimivammaksi sekä jalankulkijoiden että polkupyöräilijöiden osalta, mutta uusi suunnitelma ei valitettavasti tätä mahdollista.

Merkittävin ongelma Pekanraitilla on se, että sillä jalankulku ja pyöräily tapahtuvat samassa tilassa. Tämä aiheuttaa konfliktitilanteita säännöllisesti esimerkiksi Malmitalon edustalla. Ongelmia aiheuttavat myös keskelle väylää sijoitetut istutukset. Jos pyöräily ja jalankulku eriytettäisiin toisistaan, pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kulkeminen sujuvoituisi ja konfliktit vähenisivät.

HePo jätti muistutuksen katusuunnitelmasta. Muistutus ja suunnitelmat löytyvät seuraavien linkkien kautta:

Yleisten töiden lautakunta päätti asiasta kokouksessa 21.4.2015:

Tagit:,