Kommentti Runeberginkadun ja Helsinginkadun suunnitelmaluonnoksista

Helsinginkadun länsipään pyörätiesuunnitelmaluonnokset, samoin kuin Runeberginkadun pyöräkaistasuunnitelmaluonnokset olivat kommentoitavana joulukuussa 2014.

Pyöräkaistat ja -tiet Runeberginkadulle ovat tervetullut parannus, sillä Runeberginkatu on yksi kantakaupungin pääkaduista, jolla ei ole ollut minkäänlaisia pyöräteitä. Helsinginkatu on jo nyt paljon käytetty poikittainen pyöräily-yhteys. Oopperankujan kohdalle tulee Helsinginkadun kanssa risteävä pohjois-eteläsuuntainen baana, jota pitkin pääsee Keskuspuistoon. Tulevaisuudessa sekä pohjois-eteläsuuntainen että poikittainen pyöräliikenne tulee lisääntymään, ja suunnittelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota väylien laatuun, erityisesti pyöräteiden risteysten toimivuuteen.

HePo jätti kommenttinsa suunnitelmista. Suunnitelmissa on paljon hyvää – mutta hiottavaakin vielä löytyy, jotta pyöräilijöille saadaan sujuvat ja turvalliset yhteydet kyseisellä alueella. HePo kommentoi suunnitelmien edellistä vaihetta jo lokakuussa  2013. Valitettavasti tämänvuotisissa suunnitelmissa on jopa joitain heikennyksiä vuoden takaiseen liikennesuunnitelmaan verrattuna erityisesti pyöräteiden risteyksissä.

Suunnitelmat sekä HePon kommentit löytyvät seuraavien linkkien takaa:

Tagit:,