Retrohenkinen pyöräretki satavuotiaassa Keskuspuistossa 20.9.2014

Helsingin Keskuspuisto on tarjonnut jo sadan vuoden ajan luonnonläheiset puitteet pyöräretkeilylle aivan kaupungin keskellä. HePo ja Helsingin liikuntavirasto juhlistavat Keskuspuiston juhlavuotta retrohenkisellä pyöräretkellä lauantaina 20.9. klo 11-14. Noin 20 kilometrin pituisen ja kolme tuntia taukoineen kestävän pyöräretken lähtö- ja paluupaikka on Maunulan maja (Metsäläntie 9).

Retken reitti seuraa liikuntaviraston tekemää kotiseutupyöräilyreittiä 29, joka on laadittu keskuspuiston juhlavuoden kunniaksi ja tutustuttaa pyöräilijän Keskuspuiston monipuoliseen ympäristöön. Retkellä poljetaan mm. Pirkkolaan, Paloheinään ja Haltialan aarnimetsiin ja tilalle, jossa pidetään myös tauko. Pyöräilyreitin varrella tutuksi tulevat myös Ruskeasuon siirtolapuutarha, Maunulan saarnimetsä, 53 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoava Keskuspuiston kruunu eli Haltiavuori ja rauhoitettu Kuninkaan tammi, jonka Ruotsin kuningas istutti vierailullaan 1600-luvulla.

Retki on kaikille avoin ja maksuton. Tunnelmaan voi halutessaan virittäytyä vaikkapa pukeutumalla wanhan ajan tyyliin tai polkemalla isoisänaikaista pyörää. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja retkestä saa HePon retkivastaava Satu Leppäseltä (puh. 040-5382873, satu.leppanen at hepo.fi) ja liikuntaviraston suunnittelija Kimmo Rainevalta (puh. 09-31087794, kimmo.raineva at hel.fi).

Tagit:,