World Cycling Alliance yhdistää maailman pyöräilijät

Pyöräilyn edistäjät eri puolilta maailmaa kokoontuivat toukokuun lopulla Australian Adelaidessa pidettyyn Velo-city Global 2014 -konferenssiin, jonka yhteydessä perustettiin World Cycling Alliance ajamaan pyöräilijöiden asiaa maailmanlaajuisesti.

Pyöräilyn edistämisen ongelmat samanlaisia maasta riippumatta

Kansainvälinen pyöräilynedistämiskonferenssi Velo-city Global järjestettiin Etelä-Australian Adelaidessa 27.-30.5.2014, ensimmäistä kertaa eteläisellä pallonpuoliskolla. Konferenssi keräsi yli 500 osallistujaa eri puolilta maailmaa. HePoa konferenssissa edusti Olli Pottonen. Muut suomalaiset edustivat Tampereen teknillisen yliopiston Verne-keskusta, Pyöräilykuntien verkostoa ja Metropolia Ammattikorkeakoulua.

Australia ja Uusi-Seelanti olivat tavallista paremmin edustettuina, mutta esityksissä käsiteltiin pyöräilyä kaikilta puolin maailmaa. ”Eri maissa ympäri maailmaa painitaan yllättävän samanlaisten ongelmien parissa, ja ratkaisutkin ovat usein aika samanlaisia,” kommentoi Olli.

WCA – Yhdessä olemme vahvempia

Konferenssin yhteydessä perustettiin maailmanlaajuinen World Cycling Alliance (WCA), jonka tarkoitus on olla kansainvälinen pyöräilyn puolestapuhuja. Paikallisten pyöräilyjärjestöjen kautta WCA yhdistää yli miljoona pyöräilyn edistäjää kuudelta mantereelta ja yli 80 maasta. Eurooppalaisia pyöräilyjärjestöjä WCA:ssa edustaa European Cyclists’ Federation (ECF), jonka jäseniä ovat puolestaan valtakunnalliset ja paikalliset järjestöt, kuten HePo.

WCA:n jäsenten muodostaman pyöräilyn edistäjien verkoston tavoitteena on vaikuttaa kansainvälisiin päätöksentekijöihin ja erityisesti suuriin maailmanlaajuisesti toimiviin tahoihin, kuten YK, Maailmanpankki, OECD ja Maailman terveysjärjestö (WHO). Lisäksi WCA pyrkii edistämään pyöräilyjärjestöjen välistä yhteistyötä sekä tiedon ja erityisosaamisen vaihtoa järjestöjen välillä.

Päätös WCA:n perustamisesta tehtiin jo vuoden 2013 Velo-city -konferenssissa Wienissä. Tuolloin ECF ehdotti muille järjestöille WCA:n perustamista maailmanlaajuiseksi pyöräilijöiden ääneksi. Olemassaolevat maailmanlaajuiset pyöräilyjärjestöt edustavat polkupyöräteollisuutta ja pyöräilyä urheilumuotona, mutta arkipyöräilijöillä ei ole ollut mitään vastaavaa omaa tahoa.

Pyöräilyä edistävät kumppanimme ympäri maailman ovat suhtautuneet WCA:n perustamiseen rohkaisevalla ja innostavalla tavalla. Haluan kiittää kaikkia WCA:n perustamisessa meitä tukeneita henkilöitä. Yhdessä olemme vahvempia,” ECF:n presidentti Manfred Neun totesi Adelaidessa.

WCA:n toimintaa koordinoi ECF ja alkuvuosina sen toiminnasta vastaa kansainvälinen ohjausryhmä, johon kuuluvat perustamishetkellä:

Lisätietoa:

Pyöräilyn edistäjät eri puolilta maailmaa kokoontuivat Australian Adelaidessa pidettyyn Velo-city Global 2014 -konferenssiin yhdistämään voimansa. Konferenssin yhteydessä perustettiin World Cycling Alliance ajamaan pyöräilijöiden asiaa maailmanlaajuisesti.

Tagit:, ,