Muistutus Tyynenmerenkadun katusuunnitelmasta

Tyynenmerenkatu on Jätkäsaaressa sijaitseva katu, jonka länsipuolelle on rakentumassa asuinkerrostalojen ja toimistorakennusten korttelialueet. Ympäristön rakentuessa alueen kokoojakatuna toimivalle Tyynenmerenkadulle on suunniteltu toteutettavaksi hyväksytyn liikennesuunnitelman mukaiset liikennejärjestelyt.

Katusuunnitelmaehdotuksen mukaan kadun molemmin puolin rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet. Ratkaisu on turvallinen ja suunnitelma pääpiirteissään hyvä, mutta ongelmapaikkojakin on esimerkiksi Rionkadun risteyksessä. Siinä liikennevalot ohittava autoliikenteen ”vapaa oikea” on johtanut pyörätien hankalaan linjaukseen.

Suunnitelma oli nähtävillä 30.4.-14.5.2014. HePo jätti rakennusvirastolle muistutuksen, jossa esitetään pyörätien linjaamista suoraan Rionkadun risteyksessä. Lisäksi esitetään parannuksia pyöräliikenteen ajolinjoihin Tyynenmerenkadun, Välimerenkadun ja Jätkäsaarenlaiturin risteyksessä.

HePon muistutukseen ja katusuunnitelmaan voi tutustua:

Päivitys: Yleisten töiden lautakunta hyväksyi katusuunnitelman 27.5.2014.

Tagit:, ,