Pyöräilyviikkoa vietetään 10.-18.5.2014

Polkaise sinäkin mukaan pyöräilyviikolle! Kuva: mip63

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 10.-18. toukokuuta 2014. Pyöräilyviikon pääteema vuonna 2014 on ”Seniorit satulaan!” Pääteemalla halutaan saada ikäihmiset pyöräilemään entistä enemmän sekä löytämään pyöräilystä iloa ja terveyttä arkeen. Samalla haastetaan kunnat ja muut tahot parantamaan pyöräilyn olosuhteita ja huomioimaan kaikkein kunnioitettavimmat kansalaiset nykyistä paremmin liikkumiseen kannustavissa ratkaisuissa.

Pyöräilyviikon teemapäivät:

  • Kansallinen pyöräilypäivä 10.5.
  • Pyörällä töihin -päivä 13.5.
  • Pyörällä kouluun -päivä 14.5.

Jo 24. kertaa vietettävä pyöräilyviikko tarjoaa totuttuun tapaan runsaasti ohjelmaa kaikenikäisille pyöräilijöille ympäri Suomen. HePo viettää pyöräilyviikkoa järjestämällä tai osallistumalla useisiin tapahtumiin. Hyppää satulaan ja polkaise paikalle!

Sunnuntai 11.5.: Äitienpäivän valkovuokkoretki

Leppoisavauhtisella HePon pyöräretkellä nautitaan keväästä ja ihaillaan valkovuokkoja. Retki sopii aloittelijoille, ja mukaan voi tulla millä tahansa pyörällä. Matka noin 35 kilometriä, keskinopeus alle 18 km/h. Retki on maksuton ja kaikille avoin. Lähtö Helsingin keskuspuistosta Maunulan majalta klo 10.30. Tarkista ajantasaiset tiedot ennen retkelle lähtöä Fillarikalenterista. Tapahtuma Facebookissa.

Tiistai 13.5.: Aamupalaa pyöräilijöille

HePo yhteistyökumppaneineen tarjoaa maksutonta aamupalaa aamuvirkuille pyöräilijöille Pyörällä töihin -päivänä Suvilahdessa Sörnäisten rantatien varrella. Aamupalapiste on avoinna klo 7-9. Tapahtumalla kannustetaan kaupunkilaisia arkipyöräilyyn ja muistutetaan pyöräilyn hyödyistä ihmisille ja yhteiskunnalle. Katso tarkemmat tiedot täältä.

Tiistai 13.5.: Kriittinen pyöräretki

Onko Hämeentien pakko olla 20 000 henkilöauton läpikulkuväylä, jolla pyöräilijät joutuvat henkensä uhalla ajamaan bussikaistoilla? Mitä jos Hämeentie olisikin Kallion tärkein kauppa- ja kahvilakatu, jolla käveleminen ja pyöräileminen olisi viihtyisää ja jonka varrella olisi miellyttävää asua? Kriittisellä pyöräretkellä vaaditaan henkilöautojen läpikulkuliikenteen siirtämistä Sörnäisten rantatielle, jolloin Hämeentieltä vapautuisi tilaa laadukkaille pyöräväylille ja katutilan kehittämiselle viihtyisämmäksi. Kokoontuminen Narinkkatorilla klo 17.30 alkaen, lähtö tasan klo 18. Tapahtuman järjestävät yhdessä HePo ja Helsingin seudun Maan ystävät. Tapahtuma Facebookissa.

Lauantai 17.5.: Fillarikansan kevätjuhlat

Fillarikansa juhlii alkavaa kesää Sörnäisissä Teurastamolla monipuolisesta ohjelmasta nauttien. Juhlapaikalle poljetaan tietysti yhdessä pyöräparaatina, joka lähtee Narinkkatorilta klo 11. Juhlapaikalla luvassa mm. Vuoden pyöräilijän julkistaminen, polkupyörähuutokauppa, fillarivaatekirppis, tavarafillareita, Maalaistentori ja tietysti ruokaa ja juomaa. HePo on mukana tapahtumassa omalla ständillään. Tapahtuman järjestävät suunnittelutoimisto Måndag ja Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto. Lisätietoa Måndagin sivuilla ja tapahtuman Facebook-sivulla.

Sunnuntai 18.5.: Maahanmuuttajien pyöräilykoulu

Kaikissa maissa ja kulttuureissa pyöräily ei ole samanlainen itsestäänselvyys kuin Suomessa. Joissain kulttuureissa pyöräily voi olla kokonaan kielletty naisilta. Tai köyhimmissä maissa pyöräkin voi olla liian kallis hankinta, johon vain harvoilla on varaa. Tällaisen taustan omaava aikuinen maahanmuuttaja ei siis välttämättä osaa ajaa pyörällä, tai on jo unohtanut taidon. Siksi HePo järjestääkin pyöräilykoulutusta, jonka kohderyhmänä ovat juuri maahanmuuttajat. Pyöräilemään oppii helposti aikuisenakin, ja opittu taito auttaa itsenäiseen liikkumiseen ja kotoutumiseen uudessa kotimaassa. Jos itse osaat jo ajaa pyörällä, vinkkaa koulusta vaikka naapurille! Toiminta on osa HePon Helsingin pyöräilevät kaupunginosat -hanketta. Lisätiedot pyöräilykoulusta: adult.cycleschool at hepo.fi

 

Lisätietoja pyöräilyviikosta Pyöräilykuntien verkoston sivuilta: http://www.poljin.fi/fi/toimintaa/pyorailyviikko

Tagit: