Toukokuun Kriittinen pyöräretki vaatii: Hämeentielle pyörätiet!

Autoliikenteen läpiajoväylä vai viihtyisä asuinkatu? Bussikaistalla lainsuojattomana vai pyörätiellä sujuvasti rullaten? Tule mukaan Kriittiselle pyöräretkelle vaatimaan muutosta!

Hämeentiellä Hakaniemen ja Kurvin välillä kulkee vuorokaudessa 20 000 autoa, vaikka suurimmalla osalla Kalliossa Hämeentien lähellä asuvista ei ole omaa autoa. Runsas autoliikenne tekee Hämeentiestä meluisan ja ankean, ja vilkas bussiliikenne bussikaistalla pyöräilystä epämiellyttävää ja vaarallista.

Näin ei tarvitsisi olla. Ohjaamalla henkilöautojen läpiajoliikenne alueen pääkadulle Sörnäisten rantatielle ja muuttamalla Hämeentie joukkoliikennekaduksi voitaisiin vapauttaa arvokasta katutilaa jalankulun kehittämiseksi ja kadun elävöittämiseksi. Samalla Hämeentielle voitaisiin rakentaa sujuvat ja turvalliset pyörätiet. Tulevaisuudessa Hämeentien eteläpää voisi parhaimmillaan olla Kallion tärkein kauppa- ja kahvilakatu, jolla käveleminen ja pyöräileminen on viihtyisää ja jonka varrella on miellyttävää asua.

Muutos ei kuitenkaan tapahdu itsestään, vaan sitä täytyy vaatia. Hämeentien pyörätiet ovat osa jo hyväksyttyä kantakaupungin pyöräliikenteen tavoiteverkkoa. Kriittisellä pyöräretkellä vaadimme, että pyörätiet on myös rakennettava. Tähän tarvitsemme sinua. Yhdessä muodostamme kriittisen massan, jolla voimme rauhoittaa meluisan katukuilun rauhalliseksi asuinkaduksi. Tule mukaan kokemaan, millaista on kulkea viihtyisämmässä Helsingissä!

 

Kriittisiä pyöräretkiä järjestetään joka kuun toinen tiistai. Lähtöaika ja -paikka pysyvät samoina, reitti ja teemat vaihtelevat. Lataa ja tulosta vuoden 2014 juliste tästä (pdf).

Kriittisiä pyöräretkiä järjestävät yhteistyössä Helsingin seudun Maan ystävät ry ja Helsingin Polkupyöräilijät ry.

Tagit:, , ,