Jäsentiedote 14/2014

HePon kevätkokous, Liikenneoikeusyhdistyksen ja SuLin vuosikokoukset, Huhtikuun Kriittinen pyöräretki, Retki- ja lenkkikausi avataan pian, Ehdota Vuoden pyöräilijää…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 14/2014
*********************************************************************

 1. HePon kevätkokous 29.4.2014 Kulmahuoneella
 2. Liikenneoikeusyhdistyksen Hyvä liikenne -seminaari ja vuosikokous 8.4.2014
 3. Suomen Liikenneliitto SuLi ry:n vuosikokous 25.4.2014
 4. Huhtikuun Kriittinen pyöräretki ensi tiistaina
 5. HePon spinning-tunnit päättyvät huhtikuun aikana + video
 6. HePon retki- ja lenkkikausi avataan ensi viikonloppuna
 7. Ehdota vuoden pyöräilijää
 8. Kilpapyöräilykauden avajaisgaala 26.4.2014 Turussa
 9. MaastoMittelöt Espoossa 24.5.2014
 10. Ajankohtaisia linkkejä

*********************************************************************

1. HePon kevätkokous 29.4.2014 Kulmahuoneella

Tervetuloa HePon sääntömääräiseen kevätkokoukseen tiistaina 29.4. klo 18-20. Kokous pidetään Kulmahuoneella osoitteessa Siltasaarenkatu 15. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, kuten vuoden 2013 tilinpäätös ja vuosikertomus. Muut käsiteltävät asiat ilmenevät yhdistyksen säännöistä: http://www.hepo.fi/wiki/Säännöt

Tilaisuudessa kahvitarjoilu. Kokouksen jälkeen mahdollisuus vapaamuotoiseen keskusteluun ja oleskeluun. Muusta mahdollisesta ohjelmasta tiedotetaan seuraavassa tiedotteessa. Tervetuloa tapaamaan tuttuja ja tuntemattomia hepolaisia ja ideoimaan tulevaa fillarikesää!

2. Liikenneoikeusyhdistyksen Hyvä liikenne -seminaari ja vuosikokous 8.4.2014

Liikenneoikeusyhdistyksen Hyvä liikenne -seminaari järjestetään tiistaina 8.4. klo 16.15-18 Vakuutusyhtiö Fennian pääkonttorissa (Televisiokatu 1, YLEn Ison pajan vieressä). Seminaarissa kuullaan alustukset aiheista Ajoneuvotekniikan ongelmat korvauskäytännössä ja Robottiautojen vastuukysymyksiä. Alustusten jälkeen on varattu aikaa keskustelulle.

Seminaarin jälkeen noin klo 18 alkaen pidetään Liikenneoikeusyhdistyksen vuosikokous, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat ja keskustellaan tieliikennelainsäädännön kokonaisuudistuksesta.

Liikenneoikeusyhdistys on perustettu vuonna 2009 liikennealan asiantuntijoiden yhteistyöfoorumiksi edistämään hyvää ja oikeudenmukaista liikennelainsäädäntöä. Yhdistys pyrkii edistämään tasapuolisesti kaikkien tienkäyttäjien kannalta oikeudellisesti oikeita ratkaisuja. HePo on Liikenneoikeusyhdistyksen jäsen.

Lisätiedot seminaarista ja vuosikokouksesta

3. Suomen Liikenneliitto SuLi ry:n vuosikokous 25.4.2014

Suomen Liikenneliitto SuLi ry on valtakunnallinen liikennealan kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on turvallinen, sujuva ja vähän ympäristöä rasittava liikennejärjestelmä ja sitä tukeva liikennepolitiikka. SuLilla on jäseninä sekä järjestöjä että yksityishenkilöitä. HePo on yksi SuLin 22 jäsenjärjestöstä.

SuLin vuosikokous pidetään perjantaina 25.4. klo 15 alkaen Helsingin yliopiston tiloissa Porthaniassa (Yliopistonkatu 3) luentosalissa P723 (7.krs). Kokouksessa valitaan hallitus ja puheenjohtaja sekä käsitellään muut sääntöjen mukaiset vuosikokousasiat. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki HePon jäsenet, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tule tapaamaan sulilaisia ja ideoimaan tulevan kauden toimintaa!

Mikäli olet kiinnostunut osallistumisesta SuLin hallituksen toimintaan joko varsinaisena tai varajäsenenä, voit kysyä lisätietoja Timolta (timo.hast at hepo.fi), joka edustaa HePoa SuLin hallituksessa.

SuLin kotisivut: http://www.suli.org/

4. Huhtikuun Kriittinen pyöräretki ensi tiistaina

Kesäkauden ensimmäinen Kriittinen pyöräretki poljetaan ensi tiistaina 8.4. Kokoontuminen totuttuun tapaan Narinkkatorilla Pyöräkeskuksen edessä kello 17.30 alkaen ja lähtö tasan kello 18.

Noin kymmenen kilometrin pituinen Kriittinen pyöräretki kulkee monen parannusta vaativan kadun kautta. Reitille osuu esimerkiksi Hämeentie ja Mäkelänkatu, joille kaivataan kipeästi tilaa pyöräillä turvallisesti ja sujuvasti. Pyöräretki lähtee liikkeelle Narinkkatorilta ja myös palaa sinne. Kulkue ajetaan poliisisaattueessa ajoradalla.

5. HePon spinning-tunnit päättyvät huhtikuun aikana + video

HePon sisäpyöräilytunnit päättyvät huhtikuun aikana. Kisakuntoryhmän viimeinen tunti ajetaan tiistaina 22.4. ja kuntoryhmän viimeinen tunti keskiviikkona 16.4. Viimeisten harjoitusten ohjelmien pituudet ovat seuraavat:

 • Kisakuntoryhmä
  • 8.4. (60 min)
  • 15.4. (90 min)
  • 22.4. (60 min)
 • Kuntoryhmä:
  • 9.4. (90 min)
  • 16.4. (60 min)

Kisakuntoryhmän spinning-tuntien tunnelmaa voi aistia videolta, joka on julkaistu hieman kilpailullisemmassa yhteydessä Team CCH-Kivenlahden Pyörähuolto -maantiepyöräilyjoukkueen Facebook sivulla. Video on katsottavissa osoitteessa: https://www.facebook.com/teamcchkivenlahdenpyorahuolto

Team CCH-Kivenlahden Pyörähuolto on nuorten kehittymiseen panostava maantiepyöräilyjoukkue. Joukkue koostuu puoliksi nuorista (M18/U23) ja puoliksi elite-luokan pyöräilijöistä.

6. HePon retki- ja lenkkikausi avataan ensi viikonloppuna

HePon kaikille avoimien pyöräretkien ja vauhdikkaiden maantielenkkien kesäkausi avataan ensi viikonloppuna. Retkien ja lenkkien tiedot löytyvät totuttuun tapaan Fillarikalenterista, minne tiedot päivitetään kevään edetessä. Kalenteria päivitetään kauden aikana, joten ajantasaiset tiedot kannattaa tarkistaa aina ennen matkaan lähtöä.

Retkien lähtöpaikkana toimii Maunulan ulkoilumaja ja lisäksi joillakin retkillä on käytössä kakkoslähtöpaikka, josta voi liittyä mukaan retkelle. Tarkemmat kuvaukset retkistä löytyy HePon kotisivuilta.

Jos sinulla on HePon retkitoimintaa koskevia toiveita tai ideoita, ota yhteyttä retkivastaava Satu Leppäseen (satu.leppanen at hepo.fi).

Maantiepyörillä ajettavien kuntolenkkien ohjelma tulee noudattamaan pääpiirteissään viime vuosilta tuttua kaavaa. Lisätietoja saa HePon kotisivuilta ja lenkkivastaava Pekka Sirkiältä (pekka.sirkia at hepo.fi).

7. Ehdota vuoden pyöräilijää

Vuoden pyöräilijän valintaa on uudistettu tänä vuonna niin, että kaikilla on mahdollisuus ehdottaa valittavaa henkilöä. Oman ehdotuksensa voi tehdä tiistaihin 22.4. mennessä osoitteessa
http://www.poljin.fi/fi/vuoden-pyorailija-2014-valinta. Ehdotuksessa kannattaa esittää perustelut valinnalle.

Tunnustuksen saajaksi valitaan julkisuuden henkilö tai henkilö, joka näkyvällä tavalla innostaa suomalaisia pyöräilemään omalla henkilökohtaisella esimerkillään tai muuten merkittävällä tavalla edistää pyöräilyä. Tunnustuksen saaja valitaan tehtyjen ehdotusten perusteella Suomi Pyöräilee -työvaliokunnassa. Vuoden pyöräilijä 2014 julkistetaan Fillarikansan kevätjuhlat –tapahtumassa 17.5. Helsingissä.

8. Kilpapyöräilykauden avajaisgaala 26.4.2014 Turussa

Suomalaisia junioripyöräilijöitä tukeva Kilpapyöräily ry järjestää Kilpapyöräilykauden 2014 avajaisgaalan lauantaina 26.4. Turussa. Illan ohjelmaan kuuluu juhlaillallisen lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriön, Turun kaupungin ja Olympiakomitean puheenvuorot sekä pyöräilyaiheista ohjelmaa, kuten pyöräilypaitojen huutokauppa. Avajaisgaalan tuotto käytetään nuorten (16-18v) kilpapyöräilijöiden tukemiseksi.

Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet

9. MaastoMittelöt Espoossa 24.5.2014

MaastoMittelöt-tapahtuma on kahden lajin yhdistelmäkisa, jossa lajeina ovat pyöräily erilaisilla alustoilla sekä polkujuoksu Espoon keskuspuistossa merkityllä reitillä. Pyöräilyosuudesta suurin osa on ulkoilureittejä, pikkuisen metsätietä, hyväkuntoisia polkuja sekä asfalttia.

MaastoMittelöt järjestetään lauantaina 24.5. Kisakeskuksena toimii Hotelli Kuninkaantie Espoon keskuksessa. Kisa on tarkoitettu aikuisille ja sarjoja on kolme:

 • Kilpasarjassa pyöräiltävä matka on noin 42 km ja juoksu noin 21 km. Lähtö on klo 7 kisakeskuksesta.
 • Kuntosarjassa pyöräiltävä matka on noin 21 km ja juoksu noin 10,5 km. Lähtö on klo 9 kisakeskuksesta.
 • Hupisarjassa pyöräiltävä matka on noin 20 km ja juoksu noin 10,5 km. Lähtö on klo 9 kisakeskuksesta.

Kilpa- ja kuntosarjaan osallistutaan maastopyörällä, hupisarjassa kelpaa mikä vain fillari.

HePon jäsenet saavat alennusta osallistumismaksusta. Kun ilmoittaudut 15.4. mennessä, osallistumismaksu on 25 euroa/hlö (norm. 30 euroa/hlö). Alennuksen saa mainitsemalla ilmoittautumisen yhteydessä olevansa Helsingin Polkupyöräilijöiden jäsen. Osallistumismaksu sisältää kisahuollon notkuvat pöydät, saunan ja lounaan hotellissa kisan jälkeen.

MaastoMittelöt järjestää Kondis Kohilleen -yhteisö. Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautuminen: http://maastomittelot.blogspot.fi/

10. Ajankohtaisia linkkejä

 • Poljin-lehden numerossa 2/2014 aiheina mm. pyöräilykasvatus Suomessa, Winnipegin talvipyöräilykonferenssi, pyöräilyn edistäminen lähiöissä ja ThinkBike-koulutus.

Tagit:, , , , , , , , , , , ,