Jäsentiedote 46/2013

Kutsu syyskokoukseen, Talvipyöräilytapahtuma, Pyöräilyvuosi 2014 -kalenteri, Menu-messut, Hyväksyttyjä pyöräliikennesuunnitelmia…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 46/2013
*********************************************************************

 1. Kutsu syyskokoukseen
 2. Tervetuloa Cafe Ketjuöljyyn ja avaamaan talvipyöräilykausi 16.11.2013
 3. Osta joululahjaksi HePon Pyöräilyvuosi 2014 -kalenteri
 4. Tule neuvomaan ja kannustamaan aloittavia työmatkapyöräilijöitä
 5. HePo esittäytyy Menu-messuilla lauantaina 23.11.2013
 6. Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi Mechelininkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun suunnitelmat
 7. Helsinki laati liikkumisen kehittämisohjelman
 8. Ajankohtaisia linkkejä

*********************************************************************

1. Kutsu syyskokoukseen

Tervetuloa HePon sääntömääräiseen syyskokoukseen lauantaina 30.11.2013 klo 17:00 alkaen Kulmahuoneelle (Siltasaarenkatu 15).

Kokouksessa käsitellään syyskokouksen sääntömääräiset asiat, kuten yhdistyksen toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksun suuruus vuodeksi 2014. Yhdistyksen hallitus esittää jäsenmaksun nostamista 20 euroon. Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokouksessa käsitellään luottamushenkilöiden palkkioperusteet.

Lisäksi kokouksessa valitaan hallituksen jäsenet erovuorossa olevien jäsenten tilalle kaksivuotiskaudelle 2014-2015. Nyt erovuorossa ovat Risto Mäentie ja Pekka Sirkiä. Jos olet kiinnostunut osallistumaan hallitustoimintaan, tule paikalle kokoukseen tai ilmoita kiinnostuksesi ennen kokousta puheenjohtaja Janne Nurmiselle (pj at hepo.fi). Kokemuksia hallitustoiminnasta voit kysyä nykyisiltä hallituksen jäseniltä. Yhteystiedot löytyvät HePon kotisivuilta. Voit myös tulla tapaamaan hallituksen jäseniä talvipyöräilytapahtumaan tai Menu-messuille, joista löytyy lisätietoa jäljempää tästä tiedotteesta.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Kokouksen jälkeen on mahdollisuus vapaamuotoiseen keskusteluun pikkujoulutunnelmissa. Tervetuloa tapaamaan tuttuja ja tuntemattomia hepolaisia ja ideoimaan tulevaa pyöräilyvuotta 2014!

Syyskokouksen yhteydessä on myynnissä:

Vain käteismaksu, varaathan mukaan tasarahan.

Tervetuloa!

2. Tervetuloa Cafe Ketjuöljyyn ja avaamaan talvipyöräilykausi 16.11.2013

Talvipyöräilykausi avataan tulevana lauantaina 16.11. Narinkkatorilla. Klo 14 alkavassa Talvipyöräilytapahtumassa kruunataan vuoden talvipyöräilijä, ja paikalle saapuu auttavia käsiä ja tarvikkeita fillareiden talvikuntoon saattamiseksi. Ohjelmassa:

 • dj Tytti
 • Kaupunkisuunnitteluviraston ja Hollannin suurlähettilään Henk Swarttouwn tervehdys klo 14.30
 • Vuoden talvipyöräilijän kruunaus klo 15.30
 • Harri Hertell & Kari Tapiiri klo 16.30

Ravintolapäivän kunniaksi HePo avaa tapahtumaan fillariravintola Cafe Ketjuöljyn. Cafe Ketjuöljyssä tarjoillaan:

 • Kuumaa keltaista kasviskeittoa ja ruisleipää
 • Hehkuviini-suklaakakkua
 • Sitruunaruusuja
 • Talviolut-suklaakakkua
 • Dajm-Cointreau-kakkua
 • Vegaaneja mokkapaloja
 • Chili-suklaakakkua (glut.)
 • Kahvia, teetä, kaakaota ja mehua, ketjuöljyä sekä hyvää ja hauskaa seuraa

Ketjuöljyt kahvioon tarjoaa Bicyclean Helsinki ja katoksen kahviolle tarjoaa Classic Bike.

Lisätietoa Cafe Ketjuöljystä löytyy tapahtuman Facebook-sivulta ja Ravintolapäivän sivuilta. Lisätietoa Vuoden talvipyöräilijän valinnasta ja Talvipyöräilytapahtumasta löytyy tapahtuman kotisivuilta ja Facebookista.

Talvipyöräilytapahtuman järjestävät Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, Pyöräkeskus, HePo, Liikenneturva, Classic Bike, Pelago ja Kampin suutari.

3. Osta joululahjaksi HePon Pyöräilyvuosi 2014 -kalenteri

HePon fillariaiheinen seinäkalenteri vuodelle 2014 on valmistunut ja myynnissä 15 euron kappalehintaan. Osta omaksi tai pukin konttiin. Kalenterit tulevat myyntiin Talvipyöräilytapahtumaan 16.11., Menu-messuille 23.11. ja HePon syyskokoukseen 30.11. Käteismaksu, varaathan mukaan tasarahan.

4. Tule neuvomaan ja kannustamaan aloittavia työmatkapyöräilijöitä

HePon Hyvä työpaikka pyöräillä –palvelu kehittää yhdessä yritysten kanssa työmatkapyöräilyä. HePon vapaaehtoiset neuvovat ja kannustavat työmatkapyöräilyn aloittamisessa.

Innostus ja kiinnostus pyöräilyyn ovat vaatimuksia mukaan tuloon. Kaikkien hankkeeseen mukaan tulevien hepolaisten toivotaan osallistuvan Htp-koulutukseen, joka pidetään lauantaina 30.11. klo 14-16 Kulmahuoneella, Kalliossa (Siltasaarenkatu 15).

Ilmoittauduthan tarjoilujen järjestämisen vuoksi etukäteen Ismo Pykäläiselle (htp at hepo.fi, puh. 040-170 8535)

5. HePo esittäytyy Menu-messuilla lauantaina 23.11.2013

HePo esittelee toimintaansa ja rekrytoi uusia vapaaehtoisia vapaaehtoistoiminnan Menu-messuilla lauantaina 23.11. klo 10-18 Messukeskuksessa. Tervetuloa käymään HePon ständillä!

Vapaaehtoistoiminnan Menu-messut on Suomen suurin vapaaehtoisten rekrytointitapahtuma, joka kokoaa saman katon alle vapaaehtoistoimintaa tarjoavat organisaatiot ja esittelee lukuisat kiinnostavat vapaaehtoistehtävät. Tarjolla on mielenkiintoista ja monipuolista toimintaa lasten ja nuorten, ikäihmisten, liikunnan, ympäristön, eläinten, hyvinvoinnin ja kulttuurin parissa tai vaikkapa kehitysyhteistyössä.

Samaan aikaan Messukeskuksessa on käynnissä Meidän viikonloppu -tapahtuma, joka koostuu ELMA- , Metsä-, Kädentaito-, OutletExpo-, Menopeli- ja Lemmikkimessuista. Kaikille messuille pääsee sisään samalla lipulla! Lippujen hinnat ovat 16/10/5 euroa.

6. Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi Mechelininkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun suunnitelmat

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi kokouksessaan 5.11. Mechelininkadun jo aiemmin hyväksytyt liikennesuunnitelmat, jotka yleisten töiden lautakunta oli palauttanut uudelle vuorovaikutuskierrokselle viime keväänä. Kadun eteläpään kahdesta suunnitelmavaihtoehdosta pyöräkaistavaihtoehto voitti äänin 7-2. Toisessa vaihtoehdossa eteläpäähän olisi rakennettu kaistojen sijaan yksisuuntaiset jalkakäytävän tasoiset pyörätiet. HePon liikennepoliittisesti aktiiviset jäsenet tekivät työtä sen eteen, että eteläpäähän valittaisiin alkuperäisen suunnitelman mukaiset pyöräkaistat, jotka ovat kaikkien tienkäyttäjien kannalta turvallisemmat.

Kokouksessaan 12.11. kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi yksimielisesti Runeberginkadun ja Helsinginkadun liikennesuunnitelmat. Runeberginkadulle rakennetaan sekä jalkakäytävästä että ajoradasta korkeuserotetut yksisuuntaiset pyörätiet, ns. kolmitasot, välille Mannerheimintie – Töölöntori. Helsinginkadun länsipäähän on tulossa osin kolmitasoa, osin kaksisuuntaista pyörätietä. Itäpäähän rakennetaan pyöräkaistat.

7. Helsinki laati liikkumisen kehittämisohjelman

Helsinki on laatinut liikkumisen kehittämisohjelman, johon on kiteytetty kaupungin liikennettä koskevat tavoitteet. Tavoitteiden lisäksi kehittämisohjelmassa on esitetty toimintalinjaukset, joilla tavoitteisiin päästään. Ohjelmassa Helsingin liikennesuunnittelun tavoitteiksi on määritelty mm. arjen liikkumisen sujuvuus, ajoneuvoliikenteen haittavaikutusten vähentäminen, kaupungin viihtyisyys ja taloudellinen kilpailukyky sekä tilan, rahan ja luonnonvarojen tehokas käyttö.

Pyöräilyolosuhteiden kehittäminen on nostettu ohjelmassa osaksi kärkitoimenpiteitä. Keskusta-alueiden katuverkoille järjestetään parhaiden käytäntöjen mukaiset pyöräilyolosuhteet. Lisäksi toteutetaan laadukas runkoyhteysverkosto keskusta-alueiden sekä kantakaupungin välille. Joukkoliikenteen vaihtopaikat suunnitellaan käyttäjäystävällisiksi ja pyöräpysäköinnissä panostetaan ilkivallan ehkäisyyn sekä säältä suojaaviin ratkaisuihin.

Tavoitteena on parantaa olennaisesti pyöräilyn kilpailukykyä, mikä kasvattaa pyöräliikenteen määrää ja kulkutapaosuutta. Pyöräily nopeutuu, pyörän käyttömahdollisuudet paranevat ja pyöräily on turvallisempaa. Tulevaisuudessa pyöräilyn asema varteenotettavana työmatkaliikenteen kulkutapana voimistuu.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsitteli liikkumisen kehittämisohjelmaa 5.11., jolloin asia jäi pöydälle. Seuraavan kerran lautakunta käsittelee ohjelmaa 19.11.

Lisätietoa Helsingin liikkumisen kehittämisohjelmasta ja ohjelman luonnosversio löytyy kaupunkisuunnitteluviraston sivuilta.

8. Ajankohtaisia linkkejä

 • Poljin-lehden numerossa 6/2013 aiheina mm. pyöräilyn lisäämisen tuottamat säästöt Kokkolassa, Gävleborgin talvipyöräilykampanja, Münchenin muuttuminen pyöräilykaupungiksi ja päiväkotilasten pyöräretki. Lataa lehti tästä.
 • Korjaa kaupunki on Korjaa kaupunki ry:n tarjoama verkkosovellus ja mobiilipalvelu, jossa kaupunkilaiset voivat raportoida Helsingissä havaitsemiaan ongelmia. Ongelmat raportoidaan suoraan kaupungille, joka korjaa viat siltä osin kun ne kuuluvat heidän toimialueelleen.

Tagit:, , , , , , , , , , , ,