Pimeyden ritarit

Vielä lokakuussakin monelta on mennyt ohi, että viimeistään paluumatkalla kotiin pyöräillessä on pimeää. Silloin tarvittaisiin valot. Toki pimeys on päässyt ’yllättämään’ myös monet jalankulkijat. Nämä pimeyden ritarit vaeltavat yössä valotta ja ilman heijastimia. Varmaan kuin esikuvansa, he hypähtävät vaaratilanteessa taivaalle – tai jonnekin.

Minulla ei ole sellaisia ylimaallisia kykyjä. Liekö keski-iän tuomaa huononäköisyyttä, ettei näitä miehiä tai naisia mustissa tahdo nähdä. Melko hyvistä valoistanikin huolimatta osa näistä pimeäkiitäjistä jää havaitsematta. Täytyy vain toivoa, ettei mitään satu. Pimeä meno vaarantaa oman ja muiden turvallisuuden. Mutta se ei näitä Darth Vadereita tunnu haittaavaan. Aivan kuin Darth, he muista piittaamatta kiitävät omaan tavoitteeseensa, muista viis.

Aivan kuin Obi-Wan Kenobi, meidän tulee sitkeästi harjoittaa voimaamme. Kyllä se pimeyden ritarikin joskus valkoiseksi muuttuu! Olkoon valo kanssasi!


Ismo Pykäläinen on Hyvä työpaikka pyöräillä -projektin koordinaattori.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen htp at hepo.fi.

Tagit:, ,