Älä jätä kultaasi hankeen !

Moni lopettaa valitettavasti pyöräilyn lähiviikkoina. Jos et kokeile talvipyöräilyä, jolloin huolto on tarpeen, varmista kuitenkin pyöräsi hyvinvointi. Huhtikuussa kaikki suomalaiset ovat sitä mieltä, että heidän – samoin kuin muiden – pyörät olisi huollettava kahden viikon aikana. Se ei tietysti onnistu, ja niin osan pyörät jäävät odottamaan kunnostustaan, monesti seuraavaan kevääseen. Pahimmillaan myös ajaminen jää.

Syksyllä pyörän huoltoon viemisestä on paljon iloa. Kauppiaasi korjaa sen riemumielin nyt, kun hänellä on aikaa. Hän tekee ammattitaitoista, mutta ehkäpä huolellisempaa työtä kuin keväällä, jolloin työpäivät tuppaavat venyä. Monesti, pientä lisämaksua vastaan hän pystyy tarjoamaan pyörälle asianmukaisen talvisuojan. Tässä vaiheessa sinullakin on tuoreessa muistissa, mikä pyörässä oli vikana. Kevään kiireessä vikaa ei enää muista, eikä se tule korjattua.

Ole siis kaukaa viisas, vie pyöräsi liikkeeseen nyt. Keväällä voit renkaiden pumppauksen jälkeen kirmaista liikkeelle heti kun luonto vain sallii.


Ismo Pykäläinen on Hyvä työpaikka pyöräillä -projektin koordinaattori.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen htp at hepo.fi.