HePo Spin tulee taas – ilmoittaudu nyt

Hepo Spin -tunti käynnissä alkuvuonna 2013

Hepo Spin -tunti käynnissä alkuvuonna 2013

Tunnit ovat täynnä! Uusia ilmoittautumisia ei vastaanoteta.

Osallistujat, huom! Tuntien poikkeusaikataulut löytyvät ohjelmasarjojen kuvausten yhteydestä tämän sivun lopusta.

Viime talvena järjestetyt HePo Spin -tunnit saavat jatkoa. Tavoitteena on viime talven tavoin toteuttaa kaksi eri ryhmää. Tällä kertaa tunnit järjestetään kahdessa eri paikassa: Kampin keskuksen Motivuksessa (kisakuntoryhmä) ja Meilahden Liikuntakeskuksessa (kuntoryhmä). Ohjelmasarjojen aikaväliä on myös pidennetty siten, että tunnit alkavat jo marraskuussa ja kestävät huhtikuuhun. Näin ohjelmasarjat saavat riittävää pitkäjänteisyyttä.

Ilmoittautuminen tapahtuu koko ohjelmasarjaan. Voit ilmoittautua joko kisakunto- tai kuntoryhmään tai molempiin ryhmiin. Ryhmien syntymisen edellytyksenä on, että ryhmiin ilmoittautuu riittävä määrä osallistujia. Ilmoittautuminen on sitova, mikäli haluamasi ryhmä syntyy.

Pekka Sirkiä iskee myös spinningissa

Pitkän linjan ketjunpyörittäjä Pekka Sirkiä iskee maantiellä ja spinningissa

Edellistalven harjoitusohjelmat saivat innostuneen vastaanoton, kun lähes 80 ajajaa kävi viikottain HePon sisäpyöräilytunneilla. Osallistujakyselyn tulosten perusteella erityisen tyytyväisiä oltiin erityisesti pyöräilijöille suunniteltuihin ohjelmiin, treeneihin keskittymiseen ja tuntien hyvään yhteishenkeen.

TILANNETIETOJA:

 • 2.11. klo 23: Osallistujille on lähetetty ohjelmasarjaa koskevat laskut, joiden suorittamista toivomme mahdollisimman pian.
 • 27.10. klo 15: Osallistujille on lähetetty vahvistukset ja ohjeet ohjelmasarjaan liittyen.
 • 21.10. klo 15: RYHMÄT OVAT TÄYNNÄ. Kuntoryhmässä on useita jonotuslistalla, josta voi päästä mukaan vain mahdollisten peruutusten kautta. Kisakuntoryhmä on myös täynnä. Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti muutaman päivän kuluessa. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan jompaan kumpaan ryhmään, voit edelleen täyttää ilmoittautumislomakkeen. Näin saamme tietoa kiinnostuneiden osallistujien kokonaismäärästä mahdollisia jatkotoimenpiteitä ajatellen. Kiitos!

Tunnit ovat vain HePon jäsenille. Jos et vielä ole jäsen, liity ensin jäseneksi: http://www.hepo.fi/yhdistys/jasenyys/liity-jaseneksi/. Voit ilmoittautua spinning-ryhmään heti, kun olet täyttänyt ja lähettänyt jäsenlomakkeen.

Mikäli olet jo jäsen etkä ole varma viimeisimmän jäsenmaksusi tilanteesta, voit tarkistaa sen osoitteessa: http://www.hepo.fi/yhdistys/jasenyys/tarkista-jasenmaksutietosi/

Alla on kuvattu molempien ryhmien sisältöä ja tavoitteita. Lisätietoja antaa Janne Nurminen (etunimi.sukunimi@hepo.fi, p. 044 3534 922).

Sisäpyöräilykin voi olla rankkaa. Kuvassa Janne tiltissä Wattbike-kisan jälkeen.

Sisäpyöräilykin voi olla rankkaa. Kuvassa Janne pienessä tiltissä Wattbike-kisan jälkeen.

KISAKUNTORYHMÄ

Paikka: Motivus Center, Kampin keskus, Simonkatu 9
Aika: Tiistaisin klo 19:40 (5.11.2013-22.4.2014)
Ohjaaja: Janne Nurminen
Kesto: 60 min, muutaman kerran 90 min
Hinta: 120,00 euroa koko talvikaudelta


Kisakuntoryhmän tunnit on suunnattu tavoitteellisille kuntoilijoille ja kilpapyöräilijöille. Ohjelman tavoitteena on kehittää pyöräilyssä tarvittavia ominaisuuksia ja parantaa pyöräilijän suorituskykyä kilpailuissa ja kuntotapahtumissa.

Harjoitusohjelman runkona on Pasi Ahlroosin kilpapyöräilijöille suunnittelema Animal Spin -ohjelma, jota hän vetää IK-32 -pyöräilyseurassa osana kilpapyöräilijöiden talviharjoittelua. Aloittaakseen ohjelman ei kuitenkaan tarvitse olla huippupyöräilijä: ohjelmaa ajetaan kolmella eri tasolla, joista ajaja valitsee sopivan omasta kokemustaustastaan riippuen. Animal Spin -ohjelma löytyy kokonaisuudessaan Ahlroosin kirjasta ”Pyöräilyvalmennus” (SPU, 2005).

Ohjelmassa jokainen harjoituskerta on sisällöltään erilainen. Ohjelma kiinnittää erityistä huomiota pyöritystekniikan kehittämiseen. Ohjelmissa kampikierrokset vaihtelevat laajalla vaihteluvälillä, ja myös putkelta ajaminen tulee tutuksi. Kadenssin ja sykkeen seuraaminen harjoitusten aikana on oleellinen osa harjoituksen menestyksellistä läpivientiä.

Ohjelmasarjan alussa käydään läpi pyörien säädöt, ajoasento, perustekniikat sekä oikean rasitustason löytäminen harjoittelussa.

Tuntien nousujohteisuuden vuoksi on tärkeää osallistua tunneille säännöllisesti alusta saakka, jotta saadaan luotua tarvittava pohja kevättä kohti kovenevia harjoituksia varten.

Poikkeusaikataulut

 • 17.12. – 90 min
 • 24.12. – EI TUNTIA (Jouluaatto)
 • 31.12. – EI TUNTIA (Uudenvuodenaatto)
 • 21.01. – 90 min
 • 09.02. – erillisilmoittautuminen: 3 h maraton-spinning (5 eur kertamaksu)
 • 18.02. – 90 min
 • 09.03. – erillisilmoittautuminen: 3 h maraton-spinning (5 eur kertamaksu)
 • 18.03. – 90 min
 • 15.04. – 90 min

 

KUNTORYHMÄ

Paikka: Meilahden Liikuntakeskus, Meilahden liikuntapuisto
Aika: Keskiviikkoisin klo 18:05 (6.11.2013-16.4.2014)
Ohjaaja: Kari Silpiö
Kesto: 60 min, muutaman kerran 90 min
Hinta: 120,00 euroa koko talvikaudelta


Kuntoryhmän harjoitustunnit on suunnattu kunnostaan huolehtiville aktiivisille pyöräilyn harrastajille. Tavoitteena on ylläpitää ja kehittää kestävyyskuntoa pyöräilynomaisilla harjoitteilla myös talvikaudella. Tuntien ohjelmat pyritään toteuttamaan tavoitteellisesti kuntoaan kehittävän pyöräilijän tarpeisiin.

Talven ohjelma ajetaan nousujohteisesti. Jokainen harjoituskerta on sisällöltään erilainen. Alkuvaiheessa teho-osuuksien pituudet ja määrät ovat pienemmät. Kevään mittaan teho-osuuksien pituudet ja määrät sekä pyöritysnopeudet kasvavat. Harjoituksissa on tarkoitus säädellä rasitusta sykettä seuraamalla ja niissä kiinnitetään erityistä huomiota pyöritystekniikan ylläpitoon ja kehittämiseen.

Vaikka tunneilla ajetaan koviakin teho- ja tekniikkaosuuksia, tuntien sisällöissä pyritään huomioimaan osallistujakohtainen mahdollisuus harjoitella samalla tunnilla vaihtoehtoisesti korkeammalla tai matalammalla rasitustasolla. Kahdella ensimmäisellä harjoituskerralla annetaan henkilökohtaista opastusta sopivan ajoasennon säätämiseen, perehdytään tunneilla käytettäviin perustekniikoihin ja käydään läpi joitakin harjoittelun keskeisiä perusasioita.

Kuntoryhmän tunneilla soitetaan rytmikästä musiikkia, suurimmaksi osaksi tunnettuja kappaleita viimeisen 50 vuoden ajalta. Mahdollisuuksien mukaan pyritään myös toteuttamaan joitakin osallistujien yksittäisiä musiikkitoiveita. Käytännön syistä harjoituksissa ei poljeta tarkkaan musiikin tahtiin.

Tuntien nousujohteisuuden vuoksi on tärkeää osallistua tunneille säännöllisesti alusta saakka, jotta saadaan luotua tarvittava pohja kevättä kohti kovenevia harjoituksia varten.

Poikkeusaikataulut

 • 18.12. – 90 min
 • 25.12. – EI TUNTIA (Joulupäivä)
 • 01.01. – EI TUNTIA (Uudenvuodenpäivä)
 • 15.01. – 90 min
 • 02.02. – erillisilmoittautuminen: 3 h maraton-spinning (5 eur kertamaksu)
 • 12.02. – 90 min
 • 09.03. – erillisilmoittautuminen: 3 h maraton-spinning (5 eur kertamaksu)
 • 12.03. – 90 min
 • 09.04. – 90 min

Tagit:, , , , , , , ,