Reitti 2000 ensi sunnuntaina

hepo-reitti2000-mtbSunnuntaina 20.10.2013 on vuorossa jälleen jokasyksyinen maastopyöräekskursio Nuuksioon. Lähtö Maunulan majalta klo 9. Säävaraus (seuraa HePon yhteislenkit -viestiketjua).

Reitti 2000 on vaellusreitti, joka tarjoaa hienon läpileikkauksen pääkaupunkiseudun ulkoilumaastoista: reitin varrelle mahtuu niin cityluontoa kuin erämaatakin villeine karhuineen. Reitti alkaa Helsingin keskuspuistosta ja kulkee koko Nuuksion kansallispuiston läpi. Reitti on merkitty puihin sinivalkoisin nauhoin. Luvassa on asvalttia, kovapohjaisia ulkoilupolkuja, pitkospuita, juurakkoa ja kallioita 100 km verran. Ajamiseen menee alle 6 h, mutta aikaan on syytä laskea päälle pari tuntia erilaista säätöä (tauot, tekniset yms.).

Maaston vaihteluista ja kestosta johtuen kyse on varsin rasittavasta lenkistä, joka ei sovellu aloittelijoille.

SUUNNITELLUT TAUOT: Ensimmäinen tauko Salmen ulkoilualueella (44 km, pullojen täyttö) ja toinen Pirttimäen kahvilassa (65 km, kahvitauko sisätiloissa).

KALUSTO JA VARUSTUS: Maasto- tai cyclocross-pyörä (maastopyörä suositeltava). Varusteina on oltava kypärä, vararengas ja renkaanvaihtovälineet, valot, puhelin, henkilötiedot, rahaa ja ensiaputarvikkeita (metsään apu tulee hitaasti). Lenkin jälkeiselle siirtymälle on syytä varata huomiovalo. Varmista, että pyöräsi on kunnossa.

TANKKAUS: Ota mukaan reilusti evästä (banaanit, geelit, patukat jne.) ja 2 pitkää juomapulloa tai juomareppu.

AJOTAPA: Ajetaan pääasiassa peruskestävyystehoilla, missä se helposti onnistuu. Teknisillä osuuksilla syke luonnollisesti nousee ja viimeistään Solvallan mäkisyheröissä (ennen kahvitaukoa) on lupa tykittää (9 km osuus).

Videoita:

 

Tagit:, ,