Syksyn sävel

Syksy saapui, juuri kun olimme tottuneet ikuiseen kesään. Vettä on alkanut sadella, ja aamut ja illatkin ovat pimeämpiä. Moni pistää pyöränsä näinä viikkoina talviteloille, aivan turhaan!

Myönnän, minustakin syksyn sateiset säät ovat vähemmän innostavia. Huomaan ajavani vähemmän. Mutta se lienee luonnollista; ei kukaan jaksa joka päivä vesisateessa. Varsinkin kun kylmenee, ja kroppa ei vielä ole tottunut kylmään. Olenkin oppinut taktikoimaan; sääennusteen mukaan ajelen, jos ei heti aamusta kastu tai tiedän illalla olevan aikaa pyörän pikaiseen pesuun. Ja välillä sitten julkisilla.

Kunnon varusteet auttaa; kypärän sadehuppu päähän, gorea (tai vastaavaa) ylle ja kengänsuojat, niin eipähän kastu pahasti. Ja monesti selviää hyvin tuultapitävillä asusteilla, tosin viisasta on pitää vedenpitävät repussa mukana. Ja pimeys, sen voittaa valolla. Laita valo lataukseen jo illalla tai siirry napadynamovaloon. Hyvä näkyvyys on tietysti turvallisuuden A ja O.

Samalla on hyvä jo odotella talven riemukkaita lumikelejä. Mutta niistä lisää myöhemmin.

Ismo


Ismo Pykäläinen on Hyvä työpaikka pyöräillä -projektin koordinaattori. Palautetta voi lähettää osoitteeseen htp at hepo.fi.

Tagit:, , ,