Kampuskriittinen pyöräretki tiistaina 10.9.

Yliopisto-opinnot alkavat, ja kampuksille tarvitaan paremmat pyöräilyolosuhteet. HYY, Helsingin polkupyöräilijät ja Maan ystävät järjestävät kampuspyöräretken, jolla vaaditaan pyöräkaistoja, runkolukittavia telineitä ja parempia pyöräreittejä kampusten välille.

Yliopisto-opinnot alkavat, ja kampuksille tarvitaan paremmat pyöräilyolosuhteet.

Yliopisto-opinnot alkavat, ja kampuksille tarvitaan paremmat pyöräilyolosuhteet. HYY, Helsingin polkupyöräilijät ja Maan ystävät järjestävät kampuspyöräretken, jolla vaaditaan pyöräkaistoja, runkolukittavia telineitä ja parempia pyöräreittejä kampusten välille.

Kutsukaa yliopistolaisia ja opiskelijajärjestöjä mukaan!

Kierrämme Meilahden, Kumpulan ja keskustan kampukset, Viikistä ja Otaniemestä voidaan järjestää erillisiä kulkueita jotka liittyvät letkaan, jos on kiinnostusta.

Kokoontuminen Narinkkatorin pyöräkeskuksella 17:30, lähtö 18:00.

Liity tapahtumaan myös Facebookissa!

Mukana ajamassa myös:

  • Prologi
  • Helsingin yliopiston vihreät
  • Sitoutumaton vasemmisto
  • TKO-äly

Mielenosoitus vaatii:

  1. Pyöräkaistat Mechelininkadulle, Tukholmankadulle, Topeliuksenkadulle ja Hämeentielle. Mechelininkatu ja Hämeentie ovat vilkasliikenteisiä pääväyliä, joilla joutuu pyöräilemään ajoradalla. Sama pätee Tukholmankatuun ja Topeliuksenkatuun, jotka ovat erityisesti Meilahden kampuksen tärkeitä pyöräreittejä.
  2. Runkolukittavat pyörätelineet ja suihkut kampuksille. Kunnolliseen telineeseen voi polkupyörän lukita nopeasti ja tehokkaasti. Suihkut ovat monelle tarpeen, jos saapuu kauempaa.
  3. Fabianinkatu kävelykaduksi. Fabianinkatu keksustakampuksen ytimessä voisi olla Yliopiston taloja yhdistävä tila eikä erottava.
  4. Unioninkadun pyöräkaistoille tasaisempaa katukiveystä. Tällä hetkellä Unioninkadulla on nupukiveä Liisankadun ja Pohjoisesplanadin välillä. Kiveyksellä ajaminen täristää polkupyöräilijää paljon enemmän kuin autoilijaa. Pyöräkaistan kohdalla nupukivi olisi mahdollista korvata suurilla, tasaisilla kivilaatoilla. Näin on tehty Trondheimin vanhassa kaupungissa Norjassa. Lisätietoa: http://www.kaupunkifillari.fi/blog/2011/09/05/maailmanperintokohteen-kivilaattoja/

Reitti kartalla

Päivitetty 5.9.2013

Tagit:, , , , , , , , , , , , ,