Kerro kartalla Roihikan pyöräilyolosuhteista

Vastaa kyselyyn Kerrokartalla-palvelussa

Osana Pyöräilevät kaupunginosat -demokratiapilottia Helsingin Polkupyöräilijät on julkaissut 28.8. kyselyn Roihuvuoren pyöräilyolosuhteista. Kyselyssä kertyvää tietoa käytetään kohdentamaan alueella toteutettavia paikallisia pyöräilyolosuhteita parantavia aktiviteetteja.

Kysely toteutetaan internetissä Kerrokartalla -osallistumiskanavalla. Kerrokartalla on Helsingin kaupungin vuorovaikutuspalvelu, jossa kaupunkilaiset voivat kommentoida ja kertoa mielipiteensä erilaisista aiheista kartalla ja keskustella niistä. Vuorovaikutus on julkista ja avointa: kommentit ovat lähtökohtaisesti kaikkien nähtävillä. Aikaisemmin kaupunkilaiset ovat voineet käydä jättämässä kommenttinsa Pohjois-Haagan pyöräilyolosuhteista.

Helsingin pyöräilevät kaupunginosat –hankkeessa Kerrokartalla–palvelua hyödynnetään paikallistiedon keräämiseen pyöräilyolosuhteista. Kerättyä tietoa tullaan hyödyntämään pyöräilyolosuhteiden parantamiseksi. Karttapalveluun voi merkitä kommentteja vaaran paikoista, kehitettävistä kohteista sekä pysäköinnistä.

Polkupyöräily Pohjois-Haagassa -kysely on kerännyt yhteensä yli 120 karttakommenttia. Vaaranpaikkojen osalta on jätetty yli 60 kommenttia, joista lähes kolmas osa on positiivista palautetta hyvistä pyöräilyolosuhteista. Ilkantien pyöräilyolosuhteet aina Thalian aukiolta nousevat puolestaan yhdeksi keskeisimmistä kehittämiskohteista: pyöräilyreitin kulku koetaan epäselvänä ja väylät ovat osaltaan puutteellisia tai huonossa kunnossa. Pysäköinnin suhteen Huopalahden asema nähdään erittäin huonona paikkana, Thalian aukiolta puuttuvat pyörätelineet kokonaisuudessaan, ostarille kaivattaisiin lisää pyörätelineitä, kun taas Pohjois-Haagan kirjasto saa kiitoksen hyvästä pyöräparkistaan.

Pohjois-Haagan ja Roihuvuoren pyöräilykyselyt ovat avoinna tämän vuoden joulukuun puoleen väliin asti. Uusia kyselyjä tullaan avaamaan syksyn aikana myös muissa kaupunginosissa.

 

Lisätietoja:

Helsingin pyöräilevät kaupunginosat -demokratiapilotin hankekoordinaattori
Marko Reponen
puh. 040 768 7246, marko.reponen at hepo.fi
Pilotti: http://demokratia.hel.fi/pilotit/helsingin-pyöräilevät-kaupunginosat

Tagit:, , , ,