Kiitos että pyöräilet!

(Scroll down for English summary)
eventkuva

Poliitikot ja virkamiehet ylistävät pyöräilyä juhlapuheissaan, mutta valitettavasti käytännön teoissa ei näy todellista halukkuutta edistää pyöräilyä. On enemmän sääntö kuin poikkeus, että pyöräilyhankkeet myöhästyvät vuosilla milloin mistäkin syystä. Näin kävi muun muassa Baanalle ja on käymässä Mechelininkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun pyörätiesuunnitelmille sekä kaupunkipyöräjärjestelmälle. Ikään kuin hankkeet eivät vielä etenisi tarpeeksi hitaasti, kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi viimeisimmässä kokouksessaan pyöräilyn investointiohjelmaan miljoonien eurojen leikkaukset.

Samaan aikaan tuhlataan satoja miljoonia euroja moottorikatuihin ja tunneleihin, joita perustellaan toinen toisillaan, ja joista on kaupunkilaisten enemmistölle paljon enemmän haittaa kuin hyötyä.

Oli tekosyy hankkeiden jarruttamiseen sitten pysäköintipaikkojen pyhyys, museoarvot, ylimääräinen asukasvuorovaikutuskierros tai korkeatuottoisiin pyörätieinvestointeihin kohdistuvat ”säästötoimenpiteet”, vain lopputuloksella on väliä. Tyhjät korulauseet, toteutumattomat suunnitelmat ja entisestään vaatimattomien pyöräilyn määrärahojen leikkaaminen eivät edistä pyöräilyä.

Samalla juustohöylällä ei ole järkevää eikä oikeudenmukaista leikata pyöräilyn ja autoilun määrärahoja. Autoiluinfran rakentaminen lisää autoilua ja hyödyttää autoilijoita – kunnes rakennetut väylät ovat jälleen täynnä autoja. Pyöräilyinfran rakentaminen lisää pyöräilyä ja hyödyttää pysyvästi pyöräilijöitä, jalankulkijoita, autoilijoita, joukkoliikenteen matkustajia ja asukkaita. Siis kaikkia. Pyöräilyyn investoitu euro antaa kahdeksen euroa takaisin.

On monia syitä kiittää pyöräilijää. Sillä aikaa kun kaupunki hassaa yhä enemmän rahaa autoilun lisäämiseen, ja toteutumattomat pyörätiehankkeet lojuvat pöytälaatikossa, Kriittinen pyöräretki kiittää kaikkia pyöräilijöitä kutsumalla heidät kesäiselle ajelulle ja piknikille Tervasaareen.

Pyöräilijä, kiitos että pyöräilet. Valitsemalla saasteettoman, meluttoman ja vähän tilaa vievän kulkuneuvon, sekä pitämällä huolta omasta terveydestäsi poljet selvää rahaa kaupungin kassaan ja edistät kaikkien kaupunkilaisten hyvinvointia.

Kokoontuminen tiistaina 9.7. klo 17.30 Narinkkatorilla, lähtö klo 18. Kriittisen pyöräretken järjestävät yhteistyössä Helsingin Polkupyöräilijät ja Helsingin seudun Maan ystävät. Tervetuloa, ja omat piknik-eväät mukaan!

Reittikartta: http://goo.gl/maps/n59sK
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/439732619444371/

Lisätietoja:

Otso Kivekäs, Helsingin Polkupyöräilijät, +358443336338

Marjut Ollitervo, Helsingin Polkupyöräilijät, +358405025266

Lisälukemistoa:

http://www.kaupunkifillari.fi/blog/2013/06/10/korkeatuottoisista-pyorainvestoinneista-on-jarjetonta-saastaa/

http://www.hs.fi/kaupunki/Helsinki+haaveilee+miljardeja+maksavista+autotunneleista/a1372051673942

http://yle.fi/uutiset/helsingin_miljoonien_eurojen_liikennehaaveet_kummastuttavat/6704661

http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/helsinki_panostaa_pyorailyyn_vastustus_jumittaa_hankkeita/

http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/bulevardilta_loytyy_pyorailijan_inhokkivayla/

————————-
English summary

Thank you for cycling!

Improvements for the bicycle infrastructure are taking forever. Nothing is happening due to holy parking spots, cityspace values, objection from the residents, political objection and budget cuts. Meanwhile the city is spending hundreds of millions of euros for motorways and tunnels, causing the majority of the citizens more harm than good.

Since the city is unable to give cycling the value it deserves, Critical bike ride wants to thank all the cyclists by inviting them to a summerly bike ride through the city and a picnic in Tervasaari.

Thank you for cycling. By cycling, you take good care of your health, and reduce air pollution, traffic noise and traffic jams. Thus, as you pedal, money is flowing to the city’s cashbox. By cycling you increase the well-being of all the citizens.

Critical bike ride from Narinkkatori, Kamppi, Tue 9.7. gathering 17.30, ride starts at 18.00. Welcome, and bring your own picnic food!

Tagit: