Pyöräilevät kaupunginosat laajenee – vaikuta pyöräilyn edistämiseksi lähiympäristössäsi

HePo hakee paikallisia toimijoita eri kaupunginosista toimimaan yhteistyössä asukasyhdistyksen, kaupunginosayhdistyksen tai -liikkeen kanssa pyöräilyn edistämiseksi paikallisesti. Toiminta tapahtuu alkuvaiheessa Helsingin pyöräilevät kaupunginosat -demokratiapilotin kautta. Jatkossa tavoitteena on että kaupunginosiin perustetaan omat, toimivat pyöräily- ja liikenneryhmät, jotka toimivat itsenäisesti omassa kaupunginosassaan pyöräilykulttuurin edistämiseksi. Myös olemassa olevista organisaatioista riippumattoman täysin uuden ryhmän perustaminen on mahdollista.

Hankkeen päämääränä on saada asukas- ja kaupunginosayhdistykset, sekä -liikkeet ottamaan pyöräilyn edistäminen pysyväksi osaksi toimintaansa. Vaikuttamaan pyritään keräämällä tietoa ja aloitteita paikallisilta, kouluttamalla asukkaita sekä järjestämällä pyöräilyä ja lähialuetuntemusta edistäviä tapahtumia.

Tehtävänäsi tulee olemaan osallistuminen paikallisten aktiviteettien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Toteutettavat aktiviteetit pyritään toteuttamaan paikallisten tarpeiden mukaan. Paikallisten tarpeiden selvittämiseksi järjestetään kysely Kerrokartalla-palvelun avulla. Mahdollisia tapahtumia ovat esimerkiksi:

  • Pyöräilevä työmatkabussi, joka jo menestyksekkäästi toimii Roihuvuoressa.
  • Perhepyöräretket ja pyöräilytapahtumat, joiden tavoitteena on tutustuttaa asukkaita omaan kaupunginosaansa ja sen lähiympäristöön, sekä innostaa heitä polkupyöräilyyn koko perheen yhteisenä liikkumismuotona. Ensimmäinen perhepyöräretki järjestettiin lauantaina 18.5. yhteistyössä Viikki-seuran kanssa
  • Kaavakoulu, jossa HePon edustajat kouluttavat paikallisia lukemaan katusuunnitelmaluonnoksia sekä vaikuttamaan oman asuinalueensa kaupunkisuunnitteluun.

Jos tunsit innostuksen läikähdyksen sisälläsi ja haluat osallistua, tai jos kaipaat lisätietoja varmistuaksesi innostuksestasi, ole epäröimättä yhteydessä:

Helsingin pyöräilevät kaupunginosat -demokratiapilotin hankekoordinaattori Marko Reponen,

puh. 040 768 7246, marko.reponen at hepo.fi

PS. Toteutamme Helsingin kaupungin Kerrokartalla-palvelulla pyöräilyä koskevia sähköisiä  kyselyitä eri kaupunginosissa. Kyselyillä kartoitetaan tietoa pyöräilyn  ongelmista mutta myös tietoja hyvistä ratkaisuista, ovat nämä sitten  liikennesuunnitteluratkaisuja tai ihmisten kehittämiä toimintatapoja.  Ota yhteyttä, mikäli koet että pyöräilyyn liittyvän kyselyn tekeminen olisi hyödyllistä kotikaupunginosassasi.

Demokratiapilotit: http://demokratia.hel.fi/

Hankesuunnitelma: http://www.hel.fi/static/helsinki/demokratiapilotit/tarkennettus_hepo.pdf

Kerrokartalla: http://kerrokartalla.hel.fi/

Pyöräilevä työmatkabussi: https://www.facebook.com/events/481876095199561/

roihikka-aiti-ja-lapsi-hepon-sivuille

Tagit:, , , ,