Helsingin Polkupyöräilijät ja kaupunginosayhdistykset järjestävät perhepyöräretkiä ja pyöräilytapahtumia

Tiedote 17.5.2013
Vapaa julkaistavaksi

Perhepyöräretkien ja pyöräilytapahtumien tavoitteena on tutustuttaa asukkaita omaan kaupunginosaansa ja sen lähiympäristöön, sekä innostaa heitä polkupyöräilyyn koko perheen yhteisenä liikkumismuotona.

Retket ja tapahtumat ovat osa Helsingin Polkupyöräiijät ry:n Helsingin pyöräilevät kaupunginosat -hanketta, joka on yksi Helsingin kaupungin demokratiapilotti-hankkeista. Helsingin pyöräilevät kaupunginosat -hankkeen yleisenä tavoitteena on aktivoida asukkaat vaikuttamaan pyöräilyn edistämiseksi alueiden ja taloyhtiöiden suunnittelussa ja kehittämisessä. Perhepyöräretkiä, samoin kuin kaikkia muitakin demokratiapilotin tapahtumia ja koulutuksia toteutetaan yhdessä asukas- ja kaupunginosayhdistysten kanssa.

– Pyöräretket ja pyöränhuoltotapahtumat ovat hauskoja ja hyödyllisiä tapahtumia, jotka kannustavat pyöräilemään. Keskeinen osa hankettamme on myös selvittää, millaiset liikenteeseen liittyvät kysymykset askarruttavat ihmisiä eri kaupunginosissa. Tämän taustatiedon pohjalta voimme ryhtyä toteuttamaan tarpeellisia toimenpiteitä yhdessä asukas- ja kaupunginosayhdistysten kanssa, sanoo Helsingin Polkupyöräilijät ry:n puheenjohtaja Janne Nurminen.

Ensimmäinen Helsingin Polkupyöräilijöiden ja kaupunginosayhdistysten yhteinen perhepyöräretki järjestetään yhteistyössä Viikki-seuran kanssa 18.5. Tapahtuma aloitetaan Viikin Normaalikoulun pihalla (Kevätkatu 2) kello 11.00 pyörien katsastuksella, jossa tarkastetaan pyörän kunto ja laitetaan kohdilleen renkaiden ilmanpaineet, öljytään ketjut sekä tehdään pieniä huoltotoimia yhdessä. Noin 13 kilometrin matkalle lähdetään kello 12.00.

Yhteistyössä Mellunmäki-seuran kanssa toteutetaan perhepyöräretki osana seuran kesäjuhlaa lauantaina 1.6. kello 13. Ennen retkeä on mahdollista huollattaa polkupyörä retkikuntoon kello 11-13 välisenä aikana. Retkelle lähdetään osoitteesta Korvatunturintie 2.

Lisätietoja:
Helsingin pyöräilevät kaupunginosat -demokratiapilotin hankekoordinaattori Marko Reponen, puh. 040 768 7246, marko.reponen at hepo.fi

Demokratiapilotit: http://demokratia.hel.fi/

Helsingin pyöräilevät kaupunginosat -hankkeen suunnitelma:
http://www.hel.fi/static/helsinki/demokratiapilotit/tarkennettus_hepo.pdf

 

virkistysretki-versio2

 

Tagit:, , , , ,