Pyöräilyviikon teemana lasten oikeus pyöräillä

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään tänä vuonna 11.-18.5. Pyöräilyviikon tavoitteena on edistää pyöräilyä ja pyöräilyolosuhteita sekä tuoda keskusteluun pyöräilyn yhteiskunnalle ja ihmisille tuomia hyötyjä.

pyoralla-kouluun-logo1-300x176

Pyöräilyviikon pääteema on ”Lapsella on oikeus pyöräillä!” Keskiviikkona 15.5. vietetäänkin Pyörällä kouluun -päivää, jonka tarkoitus on kannustaa kaikenikäisiä koululaisia kulkemaan päivittäisen koulumatkansa pyörällä ja näin tukea lasten itsenäistä, turvallista ja terveellistä liikkumista. Erityisesti kouluja rohkaistaan miettimään 1-2-luokkalaisten pyöräilyrajoitusten perusteita. Lisätietoa Pyörällä kouluun -päivästä: http://www.pyorallakouluun.fi/

Pyöräilyviikon 2013 pääkaupungiksi on valittu Tampere, missä viikko avataan valtakunnallisena pyöräilypäivänä lauantaina 11.5. järjestettävässä Minä Poljen! -päätapahtumassa. Samana päivänä Pyöräilyviikko käynnistyy myös Helsingissä Fillarikansa juhlii! -tapahtuman merkeissä. Tapahtumassa luvassa mm. pyörien koeajoa, pyöränhuoltoa, Vuoden pyöräilijän julkistaminen, paneelikeskustelu Helsingin kehittämisestä pyöräilykaupunkina, fillarikirjasto sekä ruokaa, juomaa ja elävää musiikkia. Tekemistä myös perheen pienimmille! Tapahtuma starttaa lauantaina 11.5. klo 16 Narinkkatorilta, mistä siirrytään pyöräkulkueena varsinaiselle tapahtumapaikalle Teurastamolle Sörnäisiin. Katso tapahtuman tiedot täältä.

Tiistaina 14.5. vietetään Pyörällä töihin -päivää. Päivä alkaa reippaasti HePon järjestämän Aamupalaa työmatkapyöräilijöille -tapahtuman merkeissä. Aamiaista tarjoillaan Länsilinkin alikulun luona Baanan länsipäässä klo 7-9 niin kauan kuin sämpylöitä riittää. Katso tarkemmat tiedot täältä.

Lisäksi Pyörällä töihin -päivänä vaaditaan parempia työmatkareittejä Helsingissä, Tampereella ja Vantaalla, joissa kaikissa järjestetään oma Kriittinen pyöräretkensä tiistaina 14.5. Helsingissä kokoonnutaan totuttuun tapaan Narinkkatorille klo 17.30 ja liikkeelle lähdetään klo 18. Reitti kartalla. Helsingin Kriittiset pyöräretket ja linkit Vantaan ja Tampereen Kriittisille pyöräretkille: https://www.facebook.com/kriittinenpyoraretki

Pyöräilyviikko sisältää runsaasti pyöräilyaiheista toimintaa ja tapahtumia eri puolella Suomea. Jos vietät Pyöräilyviikkoa tien päällä, tarkista linkit muiden kaupunkien tapahtumatarjontaan Pyöräilykuntien verkoston kampanjasivulta.

Tagit:, , , , ,