Pyöräkirppis Narinkkatorilla 27.4.2013

Makaako kellarissasi vanha mummopyörä kolmatta vuotta? Tuo pyöräsi pyöräkirppikselle ja myy se! Pyörä ansaitsee tulla ajetuksi. Tai haaveiletko uuden pyörän hankinnasta, vaikka varasto onkin täynnä vanhoja? Tule katsomaan tarjontaa ja ostamaan uusi menopeli kesäksi!

Helsingin Polkupyöräilijät järjestää yhdessä Kierrätyskeskuksen kanssa pyöräkirppiksen lauantaina 27.4. klo 11-15 Kampin Narinkkatorilla. Tapahtuma Facebookissa: http://www.facebook.com/events/351004915000859/

Päivän ohjelma:

 • 12.00 Huutokauppa: pyörä ja sen tarina
  Jokainen pyörä on jostakin kotoisin. Tuo huutokaupattavaksi pyöräsi ja sen tarina. Huutokaupassa esitellään pyörä ja haastatellaan omistajaa. Meklarina Otso Kivekäs. Tule paikalle klo 11.45. Ennakkoon ilmoittautuneille etusija, ilmoittautumiset otso.kivekas at hepo.fi. Myyntihinnasta vapaaehtoinen lahjoitus HePolle.
 • 13.00 Tietoa tavarafillareista ja koeajot
  Lapsiperheiden hyötypyöräilysivusto Tavarafillari.fin perustaja Teppo Moisio kertoo perhe- ja tavarankuljetuspyöristä. Sen jälkeen erilaisia pyöriä voi testata paikan päällä.
 • 14.00 Katuajokoulutus
  Vartin teoriaosuus ja sen jälkeen noin viiden kilometrin verran käytännön harjoittelua Kampin ja Töölön kaduilla. Tutustu etukäteen opetusvideoon ”Keskellä kaistaa – katupyöräilyn alkeet kahdessa minuutissa”: http://vimeo.com/43963387

Lisäksi koko päivän ajan tarjolla:

 • Myytävien pyörien katsastus. Saat myymääsi tai ostamaasi pyörään HePon todistuksen ajokuntoisuudesta. Samalla hoituvat pyörän pienet säädöt. HePon jäsenille katsastus on ilmainen.
 • Helsingin Rengasmies vaihtaa kumit ja jarrupalat ja tekee pienhuoltoa, jotta saat pyöräsi ajokuntoon. Hinta 10-30 €.
 • Pyörätuunausta. Laita pyöräsi kevätkuntoon kierrätysmateriaaleilla. Satulanlämmittimet, viirit ja karvanopat ovat jokaisen kaupunkipyörän ehdoton varuste! Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen vapaaehtoiset ohjaavat tuunausta.
 • Yksivaihteen komponenttikirppis samassa paikassa samaan aikaan. Etsitkö siistiä satulaa tai uutta ohjaustankoa? Tule katsomaan, mitä aarteita komponenttikirppis tarjoaa. Tai tuo omat ylimääräiset osasi ja varusteesi myyntiin: http://www.facebook.com/events/173257526161303/
 • Myynnissä on myös Kierrätyskeskuksen kierrätettyjä varaosia.
 • Tavarafillareihin tutustumista. Classic Bike esittelee Christiania bikes ja Triobike -lasten- ja tavarankuljetuspyöriä.
 • Kierrätyskeskus ottaa vastaan myymättä jääneitä pyöriä.
 • Paikalla on ainakin yksi viittomakielen tulkki.

Tagit:, , , ,