Tiedote jäsenille: HePo järjestää hygieniapassin suoritusmahdollisuuden 23.4. kello 17.30-20:00

Erityisesti aamupalatapahtuman järjestelyihin osallistuvien toivotaan tenttivän hygieniapassin

HePo järjestää vuonna 2013 kolme ”Aamupalaa työmatkapyöräilijöille” -tapahtumaa. Kaksi tapahtumaa on keväällä: Pyörällä töihin -päivänä 14.5. ja Maailman ympäristöpäivänä 5.6. Kolmas tapahtuma on syksyllä ja sen ajankohta tulee täsmentymään myöhemmin.

Aamupalatapahtumassa jaetaan elintarvikkeita suurelle määrälle ihmisiä. Vastuullisena tapahtumajärjestäjänä HePo toivoo järjestelyihin osallistuvien suorittavan hygieniapassin, jolla henkilö osoittaa hallitsevansa elintarvikehygienian perusasiat. Elintarvikkeiden turvallisesta käsittelytaidosta on hyötyä HePon muidenkin tilaisuuksien järjestelyissä. Lisäksi passin suorittaminen on etu, jos aikoo toimia jonkun muun harrastustoimintansa yhteydessä elintarvikkeiden käsittelyn parissa. Elintarvikealalla työskentelevältä passi vaaditaan.

Monet tahot tarjoavat mahdollisuutta passin suorittamiseen. Tyypillisesti passin suorittamisen hinta on muutamia kymppejä.

HePo järjestää jäsenilleen hygieniapassin suoritusmahdollisuuden 23.4. kello 17.30-20.00 Kulmahuoneella osoitteessa Siltasaarenkatu 15. HePo maksaa tentaattorin palkkion ja tenttijälle jää maksettavaksi ainoastaan Eviran perimä passin hinta, kuusi euroa. Passin hinta maksetaan käteisellä tenttitilaisuudessa.

Tentaattorina toimii Aino Aho. Tilaisuuden aluksi Aino pitää puolentoista tunnin kertausluennon. Varsinainen tentti kestää 45 minuuttia.

Tenttiin kannattaa valmistautua etukäteen itse esimerkiksi lukemalla kirjaa: Hatakka M, Pakkala P, Siivonen P, Turja M. Elintarvikehygienia, hygieniaosaaminen ja omavalvonta. WSOY 2004.

Netistä löytyy sama tieto:
http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/purtavaapuhtaasti/
http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/hygieniaosaaminen/

Eviran sivuilla on lisäksi esimerkkitentti, josta näkee, millainen tentti on. Kysymykset luonnollisesti vaihtelevat eri tenttikerroilla. Tentin 40 väittämästä on saatava vähintään 34 oikein päästäkseen läpi.

Tenttiin ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen petteri.nisula at hepo.fi. Ilmoittautuessasi kerro nimesi ja yhteystietosi. Tenttiin tullessasi varaa mukaan henkilöllisyystodistus ja kuulakärkikynä.

Tagit:,