Kaupunkipyöräteema avaa Kriittisten pyöräretkien kesäkauden

kaupunkipyora

Kesäkauden ensimmäinen Kriittinen pyöräretki rullaa kaduille tiistaina 9.4. Vaatimuksena on saada Helsinkiin uusi kaupunkipyöräjärjestelmä, nopeasti ja kattavana. Retkellä on myös kaksi Pariisin kaupunkipyörää koeajettavana.

Helsinki suunnittelee parhaillaan uuden kaupunkipyöräjärjestelmän käyttöönottoa alkaen kesästä 2014. Suunnitelmissa on sijoittaa ensimmäisessä vaiheessa kantakaupungin alueelle 52 pyöräasemaa ja 500 kaupunkipyörää. Myöhemmin asemia ja pyöriä tulisi lisää.

Kaupunkipyörät ovat osa joukkoliikennejärjestelmää. Ne parantavat pysäkkien saavutettavuutta ja lisäävät joukkoliikenteen joustavuutta. Kaupunkipyörät palvelevat myös turisteja. Ja ennen kaikkea, kaupunkipyörät lisäävät pyöräilyä. Ne houkuttelevat kaupunkilaisia hyppäämään pyörän satulaan, helposti ja ilman kynnystä hankkia heti omaa pyörää.

Jotta kaupunkipyöräjärjestelmä toimisi, sen on ulotuttava myös keskustan ulkopuolelle, ja pyöriä on oltava paljon. Kattava kaupunkipyöräverkko on saatava pian. Byrokraattisen kädenväännön seurauksena kaupunkipyörähanke on jo myöhästynyt vuodella. Jos aiomme koskaan yltää lähellekään eurooppalaisten pyöräilykaupunkien tasoa, on jo korkea aika saada hyvä kaupunkipyöräjärjestelmä aikaiseksi.

Tule mukaan ajelemaan hyvässä seurassa ja vaatimaan Helsingistä parempaa pyöräilykaupunkia! Kokoonnumme Pyöräkeskuksella Narinkkatorilla tiistaina 9.4. klo 17.30, lähtö klo 18. Retki päättyy takaisin Narinkkatorille. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsingin Polkupyöräilijät ja Helsingin seudun Maan ystävät.

Reittikartta: http://goo.gl/maps/VKLGa

Tapahtuman facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/545972582114208/

Lisätietoja: Otso Kivekäs  p. +358 44 333 6338, etunimi.sukunimi@hepo.fi

 

Tagit: