Jäsentiedote 13/2013

Vapaaehtoisia etsitään tapahtumajärjestelyihin, Demokratiapilotti käynnissä, HTP kickoff, Ryhmäajo- ja vetäjäkoulutus, Kesäkausi käynnistyy, Vastaa kyselyihin ja vaikuta…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 13/2013
*********************************************************************

 1. Vapaaehtoisia etsitään tapahtumien järjestelyihin
 2. Helsingin pyöräilevät kaupunginosat -demokratiapilotti käynnissä
 3. Hyvä työpaikka pyöräillä -projektin kickoff 3.4.2013
 4. HePon ryhmäajo- ja vetäjäkoulutus 6.4.2013
 5. HePon retki- ja kuntolenkkikausi käynnistyy 14.4.2013
 6. Pyörällä kouluun -verkkosivut avattu
 7. Jäsenetu Robin Hood -oopperaan voimassa vielä kahteen näytökseen
 8. Vastaa Suomen Pyöräilyunionin pyöräilijätutkimukseen
 9. Asukaskysely pyöräilyn edistämisestä Espoossa
 10. Kysely Suomenojan liikenneympyrän turvallisuudesta
 11. Kilometrikisa polkaistaan käyntiin 1.5.2013
 12. Helsinkiin suunniteltujen kiertoliittymien puutteet selvitetty
 13. Ajankohtaisia linkkejä

*********************************************************************

1. Vapaaehtoisia etsitään tapahtumien järjestelyihin

Kevään ja alkukesän aikana HePo on mukana järjestämässä useita tapahtumia, joihin tarvitaan vapaaehtoisia avustamaan järjestelyissä, opastamaan mm. pyöränhuollossa tai esittelemään yhdistyksen toimintaa. Lisäksi vapaaehtoisia tarvitaan muiden tahojen järjestämiin tapahtumiin, joissa HePo on mukana. Jos olet kiinnostunut osallistumaan johonkin alla mainituista tapahtumista, ilmoittaudu Petteri Nisulalle (petteri.nisula at hepo.fi). Aikaisempaa kokemusta ei vaadita, myös uudet kasvot ovat erittäin tervetulleita mukaan toimintaan!

 • 27.4. Fillarimarkkinat: HePo järjestää yhdessä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa Fillarimarkkinat -tapahtuman lauantaina 27.4. Narinkkatorilla. Tarkka kellonaika voi täsmentyä vielä, mutta alustavasti tapahtuma-ajaksi on kaavailtu kello 11-15. Tapahtumaan tarvitaan hepolaisia neuvomaan pyörän huollossa, antamaan pyöräilyvinkkejä ja esittelemään yhdistyksen toimintaa.
 • 14.5. ja 5.6. Aamupalaa työmatkapyöräilijöille: HePo järjestää viimevuotiseen tapaan Aamupalaa työmatkapyöräilijöille -tapahtumia. Tänä vuonna tapahtumia on kaksi, Pyörällä töihin -päivänä tiistaina 14.5. ja Maailman ympäristöpäivänä keskiviikkona 5.6. Tapahtuma järjestetään kello 6-10. Tapahtumien järjestelyissä tarvitaan hepolaisten panosta: muun muassa kylttien maalajia, telttojen ja kalusteiden pystyttäjiä, ruoan jakajia, kahvin keittäjiä, ketjujen öljyäjiä ja renkaiden pumppaajia. Ruoan jakelussa mukana oleville tarjotaan mahdollisuutta hygieniapassin suorittamiseen.
 • 14.4. Nuorten Harrastemessut: Lions Club Vantaa / Hämeenkylä ry. järjestää Nuorten Harrastemessut sunnuntaina 14.4. klo 11-15 Hämeenkylän koululla (Varistontie 3). HePo on mukana tapahtumassa esittelemässä pyöräilyharrastusta nuorille. Mukaan etsitään tavalla tai toisella pyöräilyä harrastavia henkilöitä houkuttelemaan messukävijöitä uuden harrastuksen pariin. Tapahtuman kotisivut: http://www.harrastemessut.fi/
 • 17.4. Pyörä kesäkuntoon: HoT – Helsinki on Tires -tiimi järjestää keskiviikkona 17.4. klo 15-19 Pyörä kesäkuntoon -tapahtuman Otaniemessä, Urban Millillä (Betonimiehenkuja 3). Hepolaisia toivotaan paikalle neuvomaan pyörän huollossa.

2. Helsingin pyöräilevät kaupunginosat -demokratiapilotti käynnissä

Helsingin kaupunki valitsi HePon ”Helsingin pyöräilevät kaupunginosat” -hankkeen yhdeksi vuoden 2013 demokratiapiloteista. Demokratiapiloteilla – alueellisen osallistumisen kokeiluilla – etsitään uusia toimintamalleja kaupunkilaisten osallistumisen lisäämiseksi.

Helsingin pyöräilevät kaupunginosat -hankkeen tarkoituksena on aktivoida asukkaat vaikuttamaan pyöräilyn edistämiseksi alueiden ja taloyhtiöiden suunnittelussa ja kehittämisessä. Pyrkimyksenä on saada kaupunginosa- ja asukasyhdistykset ottamaan pyöräilyn edistäminen osaksi toimintaansa. Tavoitteena on, että kaupunginosiin perustetaan pysyvät pyöräily- tai liikenneryhmät, jotka pyrkivät parantamaan alueidensa pyöräilyolosuhteita ja järjestävät pyöräilyyn kannustavaa toimintaa.

Demokratiapilotissa keräämme muun muassa kaupungin ylläpitämällä Kerro kartalla -nettisovelluksella kaupunginosien asukkailta, yhdistyksiltä ja yrityksiltä tietoa siitä, millaiset liikenteeseen liittyvät ongelmat askarruttavat eri kaupunginosissa. Kerätyn tiedon pohjalta valitaan alueet, joissa projektin käytännön toimintaa käynnistetään yhdessä asukas- ja kaupunginosayhdistysten kanssa

Tarjoamme mukaan valituissa kaupunginosissa koulutusta, jonka sisältönä ovat kaavoitukseen vaikuttaminen sekä taloyhtiöiden ja yritysten pyöräilynedistämistoimet. Laadimme asukkaiden ja yritysten kanssa karttoja alueiden arkisista asiointireiteistä. Lisäksi järjestämme aikuisten maahanmuuttajien pyöräilyopetusta ja katuajokoulutusta sekä pyöräilyyn kannustavia ja voimaannuttavia tilaisuuksia.

Tällä hetkellä pisimmällä suunnittelussa ovat kaupunginosien perhepyöräretket ja pyöräilytapahtumat. HePon retkiryhmän ja muiden aktiivien toimesta vireillä on useita pyöräretkiä ja pari keväistä
pyöräilytapahtumaa. Pituudeltaan 10-15 kilometriä pitkiä perhepyöräretkiä voi suunnitella kotiseutupyöräreittien pohjalta, jotka löytyvät täältä.

Mikäli olet halukas käynnistämään pyöräilytoimintaa omassa kaupunginosassa, ota yhteyttä HePon hankesuunnittelija Petteri Nisulaan (petteri.nisula at hepo.fi, 044 550 1445). Lisäksi kannattaa myös
omatoimisesti lähestyä kyseisen alueen asukas- tai kaupunginosayhdistystä.

Demokratiapilottimme tarkempi suunnitelma:
https://www.dropbox.com/s/zbqtkr3pwsglfqo/hepo-demokratiapilotti-suunnitelma.pdf

3. Hyvä työpaikka pyöräillä -projektin kickoff 3.4.2013

HePon Hyvä työpaikka pyöräillä -projekti on työpaikoille suunnattu kehitys- ja koulutushanke. Sen tavoitteena on edistää pyöräilyä pääkaupunkiseudun työpaikoilla. Projekti on liikkumisen ohjauksen tutkimus- ja kehittämishanke ja se saa rahoitusta Helsingin kaupungilta, liikenne- ja viestintäministeriöltä sekä Kunnossa kaiken ikää -ohjelmalta.

Projektille etsitään lisää vapaaehtoisia työntekijöitä. Keskiviikkona 3.4. klo 17:30 järjestetään Kulmahuoneella (Siltasaarenkatu 15) Hyvä työpaikka pyöräillä -projektin kevään kickoff ja koulutustilaisuus. Tilaisuuden ohjelma on:

 • 17:30
  HTP-projektin lyhyt esittely ja tilannekatsaus
 • 17:45
  Vapaaehtoisten palkitseminen. Periaate on, että eri osioiden työmäärät arvioidaan ja tästä lasketaan tuntipalkka työlle.
 • 18:00
  Eri osioiden ohjeellinen sisältö ja tällä hetkellä valmiina oleva materiaali. Tarjoamme asiakkaille seuraavia palveluita:

  1. työpaikan pyöräilyolosuhteiden arviointi ja kehittämisehdotukset työmatka- ja työasiapyöräilyä ajatellen
  2. pyöräilyn hyödyistä ja työmatka- ja harrastuspyöräilyn käytännön vinkeistä kertovat pyöräilyaamiaiset
  3. työntekijöiden pyörien huolto ja pyörän huollon opastus
  4. virkistäytymispäivä pyöräillen
  5. Hyvä työpaikka pyöräillä -sertifikaatti
  6. vuotuinen ”Paras työpaikka pyöräillä” -kilpailu
 • 18:45
  Raporttipohjan esittely
 • 19:00
  Tarjolla pientä iltapalaa
 • 20:30
  Tilaisuus päättyy

Kaikki projektista kiinnostuneet ovat tervetulleita tilaisuuteen. Ilmoitathan osallistumisestasi projektipäällikkö Riku Rantaselle (puh. 040 041 0231, riku.rantanen at hepo.fi).

4. HePon ryhmäajo- ja vetäjäkoulutus 6.4.2013

HePo järjestää perinteisen ryhmäajo- ja vetäjäkoulutuksen lauantaina 6.4. klo 14-16 Pirkkolan liikuntakeskuksessa. Koulutus alkaa klo 14 uimahallin kokoustilassa, jossa käydään läpi ryhmäajon pelisääntöjä ja annetaan neuvoja kuntoajoja varten. Teoriatunnin jälkeen siirrytään harjoittelemaan turvallisesti kävellen ajomuodostelmia ja vaihtoja. Vetäjille järjestetään lopuksi lenkkisimulaatio, jossa harjoitellaan erilaisia lenkeillä vastaan tulevia tilanteita. Koulutus soveltuu myös retkipyöräilijöille ja retkenvetäjille.

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Koulutuksesta vastaavat Pekka Sirkiä, Ismo Pykäläinen ja Janne Nurminen toivottavat kaikki ryhmässä ajamisesta ja maantielenkkien vetämisestä kiinnostuneet jäsenet tervetulleiksi koulutukseen!

Lisätietoja koulutuksesta saa tarvittaessa Pekka Sirkiältä (pekka.sirkia at hepo.fi).

5. HePon retki- ja kuntolenkkikausi käynnistyy 14.4.2013

HePon retki- ja lenkkikausi avataan Maunulan ulkoilumajalla sunnuntaina 14.4. klo 10.30, jolloin retkeilijät lähtevät noin 30 kilometrin leppoisalle pyöräretkelle ja lenkkeilijät puolestaan suuntaavat Vantaankoskelle ajokauden 2013 starttiin. Vantaankoskelta maantielenkille lähdetään klo 11.

Retkikauden uutuutena ajetaan joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina pyöräretki Tapiolan kautta Espooseen. Lisäksi osana Helsingin pyöräilevät kaupunginosat demokratiapilottia (katso tiedotteen kohta 2) aloitetaan perhepyöräretkien järjestäminen yhdessä asukas- ja kaupunginosayhdistysten kanssa. Tarkoituksena on saada asukas- ja kaupunginosayhdistykset ottamaan pyöräilyn edistäminen osaksi toimintaansa sekä houkutella aloittelevia pyöräilyn harrastajia mukaan HePon toimintaan.

Lisätietoa HePon retkistä ja lenkeistä löytyy kotisivujen Retket ja lenkit -osiosta (http://www.hepo.fi/retket-ja-lenkit/). Ajantasaiset tiedot on syytä tarkistaa ennen retkelle tai lenkille lähtöä Fillarikalenterista (http://www.fillarikalenteri.fi/, ensi kauden tiedot päivitetään kevään edistyessä) tai Fillarifoorumin keskusteluketjuista:

6. Pyörällä kouluun -verkkosivut avattu

Kansallisella Pyöräilyviikolla vietetään Pyörällä kouluun -päivää 15. toukokuuta. Pyörällä kouluun -päivä tuo pyöräilyä näkyväksi ja edistää turvallista pyöräilyä koulun arjessa. Samalla kouluille viestitään, että alimpien luokkien pyöräilyrajoitusten sijaan koulujen kannattaisi korostaa vanhempien ja muun lähiyhteisön roolia lasten itsenäisen ja turvallisen liikkumisen edistämisessä.

Pyöräilykuntien verkosto on avannut Pyörällä kouluun -päivää markkinoivat nettisivut: http://www.pyorallakouluun.fi/

Sivustolta löytyy ehdotuksia ja neuvoja erilaisten pyöräilytapahtumien järjestämiseksi. Pyöräilytapahtumia järjestävät koulut voivat myös ilmoittautua mukaan Pyörällä kouluun -päivään ja kertoa millaisia tapahtumia järjestävät. Sivustolla on listaus mukana olevista kouluista ja tapahtumista kunnittain jaoteltuna. Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö Likes tulee lisäksi tuottamaan osuuden, jossa kerrotaan pyöräilyn ja muun fyysisen aktiivisuuden hyödyistä koululaisten oppimistuloksille ja terveydelle. Hyödyt-osio valmistuu lähiaikoina.

7. Jäsenetu Robin Hood -oopperaan voimassa vielä kahteen näytökseen

Suomen Kansallisooppera tarjoaa HePon jäsenistölle mahdollisuuden nauttia koko perheen oopperaseikkailusta jäsenetuhintaan. Etu koskee Robin Hood -oopperaa ja se on voimassa vielä kahdessa näytöksessä 11.4. ja 13.4.

HePon jäsenille liput maksavat 42e/kpl ja lapset pääsevät puoleen hintaan 21e/kpl. Etu koskee C-hintaryhmän permantopaikkoja (norm. 60-68e, lapset 33-34e). Jäsenetuhintaiset liput saat varaamalla ne Oopperan lipunmyynnistä puh. (09) 4030 2211, ma-pe 9-18, la 15-18. Mainitse varauksen yhteydessä koodi ”Kevättarjous”.

Katso kuvagalleria ja lisätiedot:
http://www.ooppera.fi/ohjelmisto/robin_hood/1105

8. Vastaa Suomen Pyöräilyunionin pyöräilijätutkimukseen

Suomen Pyöräilyunioni (SPU) – jonka jäsenjärjestö HePo on – kartoittaa suomalaisen pyöräilyn nykytilaa kyselytutkimuksen avulla. Tutkimuksen tulosten tarkoitus on palvella SPU:n käynnissä olevaa strategiatyötä, ja auttaa seura- ja liittotasoa kehittämään uusia toiminta- ja palvelumalleja kaikille pyöräilijöille.

Tutkimus toteutetaan AMK-opiskelija Juuso Mäenpään opinnäytetyönä. Kyselyyn vastaaminen kestää n. 15 minuuttia. Kyselyyn voi vastata 4.4.2013 saakka. Vastaamalla voit osallistua myös arvontaan, jossa sponsoreina ovat Sportax, Suomen Urheilupyörä ja Pyöräkrossiparkki. Arvonnan osallistumisohjeet kerrotaan kyselyn lopussa.

Kyselyä koskeva sivu löytyy osoitteesta:
http://www.pyoraily.fi/lomakkeet/pyorailytutkimus/

9. Asukaskysely pyöräilyn edistämisestä Espoossa

Espoo on aloittanut pyöräilyn edistämisohjelman laatimisen. Edistämisohjelman laatimisen tueksi kysytään asukkaiden mielipidettä pyöräilyn edistämisestä ja pyöräilyn motiiveista. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10 minuuttia ja se on avoinna 4.4. asti. Kyselyyn voit vastata täällä.

Kyselytuloksia käytetään pyöräilyn edistämisohjelman laadinnan apuna. Pyöräilyn edistämisohjelmassa linjataan, minkälaisilla toimenpiteillä pyöräilyä halutaan tulevaisuudessa edistää. Työ valmistuu kesäkuussa 2013.

Lisätietoja kyselystä antaa suunnitteluinsinööri Heini Peltonen kaupunkisuunnittelukeskuksesta (puh. 09 8168 4545, heini.peltonen at espoo.fi).

10. Kysely Suomenojan liikenneympyrän turvallisuudesta

Espoon teknisen keskuksen tutkija Tuomo Saarinen kaipaa tietoja Espoon Suomenojan liikenneympyrässä mahdollisesti tapahtuneista jalankulku- ja pyöräonnettomuuksista tai läheltä piti -tilanteista. Kyseessä on Kuitinmäentien ja Finnoontien risteys, jossa jalankulku- ja pyöräliikenteelle on oma liikenneympyränsä autotien tason alapuolella. Ympyrässä on neljä terässeinää käsittävä taideteos, joka muodostaa näköesteen risteykseen. Paikka näkyy tästä kuvasta: http://goo.gl/maps/6kn8Y

Liikenneympyrään ollaan suunnittelemassa lisää autokaistoja, ja samassa yhteydessä myös pyöräliikenteen oloja voitaisiin parantaa. Näköesteen poistaminen ei kuitenkaan liene suunnitelmissa, sillä poliisin tiedossa ei ole yhtään ympyrässä sen valmistumisen jälkeen tapahtunutta jalankulku- tai pyöräonnettomuutta, eikä risteyksen turvattomuudesta näin ollen ole selkeää näyttöä.

Jos olet joutunut jalankulku- tai pyöräonnettomuuteen tai läheltä piti -tilanteeseen Suomenojan liikenneympyrässä, ilmoita tietosi Tuomo Saariselle osoitteeseen tuomo.saarinen at espoo.fi.

11. Kilometrikisa polkaistaan käyntiin 1.5.2013

Leikkimielinen Kilometrikisa on kaikille avoin ja maksuton kilpailu, jonka tarkoitus on innostaa ihmisiä pyöräilemään mahdollisimman suuren osa työ- ja muista arkimatkoistaan. Kilpailuun hyväksytään mukaan niin työmatkoilta, retkiltä kuin lenkeiltäkin kertyneet kilometrit. Kilpailu käynnistyy keskiviikkona 1.5. ja päättyy Autottomaan päivään 22.9. Kaikkien kisaan osallistuneiden kesken arvotaan joka kuukausi hienoja palkintoja.

Kilometrikisaan osallistutaan joukkueittain ja HePolla on kisassa oma joukkue. Kuka tahansa hepolainen voi ilmoittautua mukaan HePon joukkueeseen osoitteessa: http://www.kilometrikisa.fi/. Ilmoittautumiseen tarvitset osallistumiskoodin, joka on: hepo4798

Kilometrikisa on osallistujilleen täysin maksuton ja sen järjestävät Pyöräilykuntien verkosto ry. ja Suomi Pyöräilee -kampanja.

12. Helsinkiin suunniteltujen kiertoliittymien puutteet selvitetty

Metropolia Ammattikorkeakoulussa on valmistunut Sauli Sarjamon opinnäytetyö ”Kiertoliittymien suunnittelu pyöräliikennettä painottaen”. Työssä on tarkasteltu Helsingissä ja Espoossa sijaitsevia sekä Helsinkiin suunniteltuja tai rakenteilla olevia kiertoliittymiä ja analysoitu niiden toimivuutta pyöräilijöiden turvallisuuden kannalta.

Kiertoliittymät on yleisesti havaittu autoilijoiden ja jalankulkijoiden kannalta turvallisemmiksi kuin tavalliset risteykset, minkä vuoksi kiertoliittymien määrä on kasvanut merkittävästi. Pyöräilijöiden turvallisuutta kiertoliittymät eivät kuitenkaan ole kyenneet parantamaan.

Opinnäytetyössä analysoitujen kiertoliittymäsuunnitelmien pyöräliikennejärjestelyissä oli toistuvasti havaittavissa linjauksiltaan hankalia pyöräteitä, joissa pyöräilijä pakotetaan kääntymään selin kiertotilaan päin juuri ennen pyörätien jatketta. Tämä vaikeuttaa väistämisvelvollisten moottoriajoneuvojen havainnointia varsinkin kun pyöräilijän on samanaikaisesti keskityttävä ajolinjan valintaan ja tien epätasaisuuksien varomiseen. Pyöräteiden linjaukset ovat ongelmallisia myös autoilijan kannalta, sillä väistämisvelvollisen autoilijan on vaikeaa ennakoida pyöräilijän ajolinjaa. Opinnäytetyössä suositellaan, että pyöräteiden suunnittelussa varmistettaisiin pyöräilijän jatkuva näköyhteys kiertotilaan.

Opinnäytetyön voi ladata tästä (pdf, 4,0 Mt).

13. Ajankohtaisia linkkejä

 • Tamperelainen 8.3.2013: ”Tampereesta vuoden pyöräilykunta
  Perusteluiden mukaan pyöräilyolosuhteet ovat parantuneet erityisesti viimeisen parin vuoden aikana. Tampereen valinta herätti vilkasta keskustelua verkossa. Aihetta käsittelivät ainakin Aamulehti ja Tamperelainen. Vuoden pyöräilykunta 2013 julkistettiin ja kunniakirja luovutettiin Fillari-messujen yhteydessä pidetyssä Suomi Pyöräilee -tietoiskussa 8.3. Tietoiskun esitykset ovat ladattavissa Pyöräilykuntien verkoston sivuilla: http://www.poljin.fi/
 • Poljin-lehden numerossa 2/2013 aiheina mm. Oulun talvipyöräilykongressi, Helsingin pyöräilyn edistämisohjelma, Lentävä Hevonen, Matti Rämön Islannin-polkaisu ja Suomen ensimmäinen kisakelpoinen pyöräkrossiparkki.
 • Helsinki kokeilee uusia kansalaisvaikuttamisen keinoja kokoamalla kansalaisten raadin pohtimaan valmisteilla olevaa pysäköintipolitiikkaa. Kaupunkilaisten raati kokoontuu huhtikuussa kahden päivän työpajaan, jossa muodostetaan kannanotto pysäköintipolitiikasta. Raatiin voi ilmoittautua kuka tahansa helsinkiläinen 3.4. asti. Raatiin valitaan 16 jäsentä. http://www.hel.fi/hki/Ksv/fi/Uutiset/kaupunkilaisten_raati
 • Tieliikenteen alan valtakunnallisessa erikoismuseo Mobiliassa on avautunut Kahdella pyörällä -näyttely, joka kertoo polkupyörien, moottoripyörien ja mopojen historiasta Suomessa. Näyttely painottuu pyörien arkikäytölle, mutta mukana on myös kilpapolkupyöriä ja -moottoripyöriä sekä poliisin ja armeijan käytössä olleita pyöriä. Näyttely sisältää myös 60-vuotta täyttävän Helkaman Hangon tehtaan historian. Näyttely on avoinna 30.11.2013 asti. Mobilia sijaitsee Kangasalla. http://www.mobilia.fi/ajankohtaista.html
 • VELOBerlin-pyöräilymessut ja interfilm Berlin -lyhytelokuvafestivaali järjestivät yhteistyönä kansainvälisen pyöräilyaiheisen VELOBerlin Film Award -lyhytelokuvakilpailun. Kilpailu huipentui yleisöäänestykseen, jossa yleisö sai äänestää 20 elokuvan joukosta kolme parasta. Voiton vei riemastuttavan inspiroiva fiktiivinen tarina miehestä, joka elää pyöränsä päällä. Kilpailun 20 parasta elokuvaa ovat katsottavissa huhtikuun loppuun asti. Joukossa mm. dokumentit torontolaisesta takaperinpyöräilijästä, ruotsalaisista turvatyynykypärän keksijöistä ja pyöränkumin paikkaamisesta etiopialaisittain sekä humoristinen tarkastelu polkupyörän omistamisen eri tasoista. http://www.veloberlinfilmaward.com/
 • Museoviraston ”Kuinka pukeudun” -kyselyllä kerätään suomalaisilta muistitietoa ja valokuvia pukeutumistyyleistä. Pukeutumistyyli on yksi niistä keinoista, jolla ihmiset voivat osoittaa kuuluvansa tiettyyn ryhmään, erottua valtavirrasta tai sulautua siihen. Tavoitteena on kerätä laaja ja monipuolinen aineisto eri-ikäisten ja eri tavoin pukeutuvien suomalaisten henkilökohtaisesta pukeutumishistoriasta. Vastaa kyselyyn ja kerro tutkijoille omasta pyöräilypukeutumisestasi. Kyselyyn voi vastata 30.4. asti.
  http://www.nba.fi/fi/ajankohtaista/tiedotearkisto?Article=5730

Tagit:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,