Jäsentiedote 51/2012

HePolle uusi hallitus, HePon hanke kansalaisvaikuttamisen pilotiksi, Ilmianna auraamattomat pyörätiet, Vapaaehtoiseksi pyöräverstaalle, Ideakilpailu…

HYVÄÄ JOULUA!

”Taivahalta sataa lunta,
on kaunis joulun valtakunta.”

HePo toivottaa kaikille jäsenilleen tunnelmallista joulua ja iloista vuodenvaihdetta!

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 51/2012
*********************************************************************

 1. HePon hallitus sai kaksi uutta jäsentä syyskokouksessa 14.12.2012
 2. ”Helsingin pyöräilevät kaupunginosat” valittiin kansalaisvaikuttamisen pilottikohteeksi
 3. Anna palautetta auraamattomista pyöräteistä
 4. Haetaan vapaaehtoisia pyöräverstaalle Espooseen
 5. Ideakilpailu Kävelyn ja pyöräilyn tietopankin verkkotunnuksesta
 6. Poljin-lehti 7/2012 julkaistu

*********************************************************************

1. HePon hallitus sai kaksi uutta jäsentä syyskokouksessa 14.12.2012

HePon syyskokous pidettiin viime perjantaina 14.12. Kulmahuoneella. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja luottamushenkilöiden palkkioperusteet.

Aiemmin syksyllä voimaan tullut sääntömuutos mahdollisti hallituksen kasvun kahdella uudella jäsenellä. Uudessa hallituksessa on kahdeksan jäsentä entisen kuuden sijaan. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Satu Leppänen ja Marjut Ollitervo. Kaikki erovuorossa olleet jäsenet valittiin jatkokaudelle. Hallituksen kokoonpano 1.1.2013 alkaen on seuraava: Timo Hast, Jari Kirjalainen, Otso Kivekäs, Satu Leppänen, Risto Mäentie, Laura Nurminen, Marjut Ollitervo ja Pekka Sirkiä. Puheenjohtajaksi valittiin Janne Nurminen, joka jatkaa toiselle kaksivuotiskaudelleen.

Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2013 toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio. Molemmat dokumentit tulevat ladattaviksi HePon kotisivujen jäsenosioon. Jäsenmaksun (15 eur) ja kannatusmaksun (50 eur) suuruus seuraavalle vuodelle vahvistettiin, eikä niihin tullut muutoksia. Samoin puheenjohtajan palkkio (200 eur/kk) ja hallituksen jäsenten kokouspalkkio (30 eur/kokous) pysyivät muuttumattomina.

2. ”Helsingin pyöräilevät kaupunginosat” valittiin kansalaisvaikuttamisen pilottikohteeksi

Helsingin kaupunginhallitus valitsi 17.12. kokouksessaan HePon hanke-ehdotuksen ”Helsingin pyöräilevät kaupunginosat” yhdeksi kymmenestä kansalaisvaikuttamisen pilottihankkeesta. Hankkeiden tavoitteena on kokeilla ja kehittää uusia toimintamalleja kaupunkilaisten osallistumisen ja alueellisen vaikuttamisen lisäämiseksi.

HePon hankkeen tavoitteena on aktivoida asukkaat vaikuttamaan pyöräilyn edistämiseksi alueiden ja taloyhtiöiden suunnittelussa ja kehittämisessä sekä saada kaupunginosa- ja asukasyhdistykset ottamaan pyöräilyn edistäminen pysyväksi osaksi toimintaansa. HePon hankkeeseen voi tutustua tarkemmin osoitteessa: http://pilotti.forumvirium.fi/2012/09/30/helsingin-pyorailevat-kaupunginosat/

Kaupunki tukee valittujen pilottihankkeiden toteuttamista esimerkiksi palkkaamalla projektityöntekijöitä ja varautumalla hankkeista syntyviin kustannuksiin. Ennakko-odotuksista poiketen suoraa rahallista tukea hankkeille ei kuitenkaan makseta. Tiedote kaupungin sivuilla:
http://www.hel.fi/hki/helsinki/fi/uutiset/kansalaisvaikuttamisen_pilottikohteet

3. Anna palautetta auraamattomista pyöräteistä

Sujuva ja turvallinen talvipyöräily edellyttää pyöräväylien laadukasta kunnossapitoa. Talvipyöräilyn yleistymiseksi kaupungeilta ja urakoitsijoilta vaaditaan oikeanlaista otetta, jotta pyöräliikenteen väylät todella saadaan pidettyä liikennöitävässä kunnossa. Talvipyöräilyolosuhteiden parantumista vauhdittaakseen HePo kannustaa kaikkia jäseniään aktiivisesti ilmoittamaan havaitsemistaan talvikunnossapidon puutteista vastuutaholle. Yhteystiedot koottuna alla.

 • KAUNIAINEN
  Kunnossapitomestari Veli Keski-Kohtamäki
  puh. 09 505 6391, 050 548 0391, veli.keski-kohtamaki at kauniainen.fi
  Katujen kunnossapitoluokitus
 • LIIKENNEVIRASTO
  (moottori-, kehä- ja maanteiden varsilla kulkevat pyörätiet)
  Tienkäyttäjän linja: puh. 0200 2100 (24 h/vrk)

Myös YLE.fi kerää tietoja siitä, miten ja missä lumi haittaa arjen sujumista. Kaikki ilmoitetut tiedot näytetään julkisesti kartalla, ja toimitukseen voi lähettää myös kuvia. Ongelmapaikkoja voi ilmiantaa osoitteessa http://bit.ly/TqOnyf. Muistathan kuitenkin, että verkkopalveluun jätetyt ilmoitukset eivät päädy oikealle vastuutaholle, vaan ongelmista on ilmoitettava edellämainittuihin osoitteisiin.

4. Haetaan vapaaehtoisia pyöräverstaalle Espooseen

Kierrätyskeskuksen pyöräverstaalla Matinkylässä on mahdollisuus antaa oma panoksensa polkupyörien uudelleenkäytön edistämiseksi. Verstaalla korjataan Kierrätyskeskukselle tulleet huonokuntoiset polkupyörät ajokuntoon. Kunnostustyöhön haetaan vapaaehtoisia työntekijöitä avustamaan pyörien purkamisessa varaosiksi, putsaamisessa ja viimeistelyssä myyntikuntoon.

Jos olet kiinnostunut käytännönläheisestä vapaaehtoistyöstä ja pidät polkupyörien parissa puuhastelusta, ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin Hanna Liljaan (puh. 050 501 4850, vapaaehtoistyo at kierratyskeskus.fi). Katso tarkemmat tiedot Kierrätyskeskuksen sivuilta.

5. Ideakilpailu Kävelyn ja pyöräilyn tietopankin verkkotunnuksesta

Kävelyn ja pyöräilyn kansallinen tietopankki kuuluu kävelyn ja pyöräilyn valtakunnallisen toimenpidesuunnitelman 2020 jatkotoimiin. Tietopankkiin kootaan tilastoja ja tutkimuksia, toiminta- ja ratkaisumalleja, suunnitteluohjeita ja suosituksia, suunnitteluratkaisu- ja kuvapankki sekä muuta alan ammattilaisten toisilleen tuottamaa sisältöä. Työn toteutuksesta ja koordinoinnista vastaa Pyöräilykuntien verkosto ja rahoituksesta Liikennevirasto.

Kävelyn ja pyöräilyn tietopankin verkkotunnuksesta on käynnistetty kaikille avoin ideakilpailu. Lähetä oma ehdotuksesi 31.1.2013 mennessä sähköpostitse Petteri Nisulalle (petteri.nisula at poljin.fi). Kirjoita sähköpostin aihekenttään ”Verkkotunnusidea”. Verkkotunnusehdotus ei saa sisältää skandinaavisia merkkejä (å, ä, ö) ja se tulee olemaan fi-päätteinen.

Voittaja palkitaan pinkillä Z-Bike Compact kaupunkipyörällä:
http://www.poljin.fi/verkkotunnus-palkinto

6. Poljin-lehti 7/2012 julkaistu

Poljin-lehden uusimmassa numerossa ajankohtaisten pyöräilyuutisten lisäksi aiheina mm. pyöräilevät Putkoset, Kalifornian ilmoja halkova pyörätie, tavarapyöräkatsaus ja pyöräilyn yhteiskunnalliset hyödyt Helsingissä.

Lataa lehti tästä: http://www.poljin.fi/Poljin_7-12_kevyt_.pdf

Tagit:, , , , , , ,