Mielipide Koivusaaren osayleiskaavaluonnoksesta

Koivusaarta suunnitellaan noin 4000 asukkaan ja noin 2000–2500 työpaikan kaupunginosana, joka tukeutuu uuteen metroasemaan rakenteilla olevan Länsimetron varrella. Suunnittelualueeseen kuuluvat Koivusaaren maa-alue, ympäröivää merialuetta, Länsiväylä ja maapenkereet Koivusaaren itä- ja länsipuolella. Alueen osayleiskaavaluonnos oli esillä 15.10.-2.11.2012.

Nykyisin Koivusaaren kohdalla Länsiväylän varrella kulkee suora pyöräliikenteen pääreitti. Osayleiskaavassa reitti on suunniteltu siirrettäväksi kiertämään ylimääräinen lenkki Länsiväylälle rakennettavan uuden liittymän vuoksi.

HePon mielipiteessä korostetaan, että kaupungin asettamien liikennepoliittisten tavoitteiden mukaisesti Koivusaaren läpi kulkevasta pyörätiestä tulee tehdä laadukas. HePo vaatii, että reitin nykyinen taso tulee säilyttää, eli sen pitää olla suora ja korkeuserot tulee minimoida.

Tagit:, , ,