Lauttasaarentien liikennesuunnitelmaluonnosten kommentointi

Lauttasaarentien liikennesuunnitelmaluonnokset olivat kommentoitavina 18.4-4.5.2012. Suunnitelmista järjestettiin keskustelutilaisuus 25.4.2012 Lauttasaaren kirjastossa, missä paikalla olivat HePon varapuheenjohtaja Otso Kivekäs ja hallituksen jäsen Timo Hast.

Liikennesuunnitelmat sisälsivät kaksi erilaista vaihtoehtoa. Toinen vaihtoehto perustui pyöräkaistaratkaisuun ja toinen yksisuuntaisiin pyöräteihin. Molemmat ratkaisut olivat perusperiaatteiltaan erinomaisia Lauttasaarentien kehnoon nykytilaan verrattuna.

HePon kommenteissa todetaan pyöräkaistavaihtoehdon olevan pyörätievaihtoehtoa parempi ratkaisu. Pyöräliikenteen yksisuuntaistaminen on oikea ratkaisu, mutta edellyttää huolellista suunnittelua epäjatkuvuuskohdissa, missä yksisuuntainen järjestely liittyy olemassaolevaan kaksisuuntaiseen pyörätiehen.

HePon kommentti ja liikennesuunnitelmavaihtoehdot:

Päivitys: Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi Lauttasaarentien, Gyldenintien ja Otavantien liikennesuunnitelman kokouksessaan 29.5.2012. Kaupungin vastine kommentteihin ilmenee kokouksen pöytäkirjasta. Hyväksytty liikennesuunnitelma: Lauttasaarentie, liikennesuunnitelma.

Tagit:, , , ,