Viilarintien katusuunnitelmaluonnoksen kommentointi

Viilarintien katusuunnitelmaluonnos oli kommentoitavana 28.3.-5.4.2012 välisenä aikana. Suunnitelmassa esitetään rakennettavaksi liikenneympyrät Viikintien ja Viilarintien risteykseen sekä Kauppamyllyntien ja Viilarintien risteykseen. Ympyröissä toistuvat samat virheet ja ongelmat, jotka HePo on useasti tuonut esille.

HePon kommenteissa kiinnitetään huomiota pyöräliikenteen hankaliin ja vaarallisiin ajolinjoihin sekä pyörätien etäisyyteen kiertotilasta. Lisäksi viitataan useisiin liikenneympyröiden suunnittelua ja turvallisuutta koskeviin tutkimuksiin ja muuhun kirjallisuuteen.

Suunnitelmassa myös esitetään levennettäväksi olemassa olevaa Viilarintien varressa kulkevaa yhdistettyä pyörätietä ja jalkakäytävää, mikä on selkeä parannus nykytilanteeseen. Jalankulkua ja pyöräilyä ei suunnitelmassa kuitenkaan ole eroteltu, vaikka se olisi perusteltua.

HePon kommentti ja katusuunnitelmaluonnos:

Tagit: