Muistutus Kehä I:n yleissuunnitelmasta Keilaniemen kohdalla

Yleissuunnitelma Kehä I:n parantamiseksi välillä Länsiväylä – Karhusaarentie oli nähtävillä 6.3.-4.4.2012. Suunnitelman mukaan Kehä I katettaisiin betonikannella Keilaniemen kohdalla ja nykyinen Karhusaarentien ja Hagalundintien risteys korvattaisiin massiivisella eritasokiertoliittymällä.

Kehä I:n suunnitelmat yhdessä Keilaniemen metroaseman rakennushankkeiden kanssa johtavat yleissuunnitelman mukaan siihen, että osa suorista pyöräily-yhteyksistä Keilaniemeen poistuu käytöstä. Korvaavia reittejä ei ole suunniteltu tai ne pidentävät matkaa kohtuuttomasti. Lisäksi Karhusaarentien varrella kulkeva tärkeä työmatkapyöräilyreitti joutuisi mutkaiselle kiertotielle.

HePon muistutuksessa muun muassa vaaditaan mutkattomia ja laadukkaita pyöräily-yhteyksiä Keilaniemen alueelle sekä Karhusaarentien varrella kulkevan reitin säilyttämistä.

HePon muistutus ja Kehä I:n yleissuunnitelma-aineistoa:

Hankkeen etenemiseen ja tarkempiin suunnitelmiin voi tutustua Espoon kaupungin sivuilla.

Päivitys 13.5.2013: Liikennevirasto hyväksyi Kehä I:n yleissuunnitelman välillä Länsiväylä – Karhusaarentie 30.4.2013. Espoon kaupungin ja Uudenmaan ELY-keskuksen vastineet HePon muistutukseen ilmenevät hyväksymispäätöksestä.

Tagit:, , ,