Jäsentiedote 9/2012

Hallituksen kokouskuulumisia, Vastaa jäsenkyselyyn, Tilaa HePo-asusteesi nyt, HePo-spinning, Fillarimessut…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 9/2012
*********************************************************************

 1. Vuosikokous ja suunnitteluseminaari 9.3.2012
 2. Hallituksen kokouskuulumisia
 3. Jäsenkyselyyn toivotaan vielä vastauksia
 4. HePolle uudet ajohousut, takit ja tuuliliivit – tilaa sitovasti nyt!
 5. HePo sai talousohjeen
 6. Ilmoittaudu spinning-tunneille
 7. Fillari-messut alkavat huomenna 2.3.2012
 8. Ajankohtaisia linkkejä

*********************************************************************

1. Vuosikokous ja suunnitteluseminaari 9.3.2012

HePon sääntömääräinen kevätkokous pidetään perjantaina 9.3. klo 18-19. Kokous pidetään Ilmastoinfon tiloissa Sanomatalon toisessa kerroksessa osoitteessa Mannerheiminaukio 3.

Ennen kevätkokousta pidetään suunnitteluseminaari, jossa pohditaan HePon tulevaisuuden tavoitteita ja toimintatapoja. Seminaari pidetään klo 16-18 samassa kokoustilassa Ilmastoinfossa. Suunnitteluseminaarin tavoitteena on yhdistyksen avoimuuden ja jäsendemokratian parantaminen entisestään. Toiveena on, että suunnitteluseminaari antaa hallitukselle ja muille yhdistyksen aktiiveille eväitä kehittää toimintaa jäsenistön toivomusten mukaisesti. Lisäksi seminaarissa esitellään Hyvä työpaikka pyöräillä -hankkeen suunnitelmat.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa seminaariin ja vuosikokoukseen!

2. Hallituksen kokouskuulumisia

Hallitus kokoontui vuoden toiseen live-kokoukseensa viime maanantaina 27.2. Tavallisten asioiden lisäksi asialistalla olivat mm. tulevan suunnitteluseminaarin järjestelyt, yhteisen toimitilamahdollisuuden selvittely hiljattain perustetun Pyöräpaja ry:n kanssa, Hyvä työpaikka pyörällä -hankkeen käynnistäminen, HePo-asusteiden tilaaminen, Fillarikalenterin tekstien päivitys, spinning-tuntien järjestäminen, HePon esilläolo tulevan viikonlopun GoExpo-messuilla sekä uuden talousohjeen hyväksyminen.

Keskustelun alla oli myös Fillarikanava ja idea, jossa HePo toimisi korvausta vastaan eräänlaisena Fillarikanavan ”moderaattorina”. Fillarikanavaan tulleiden palautteiden käsittely ei ole toistaiseksi sujunut toivotulla tavalla. Yhteistyömallissa kaupunki maksaisi HePolle korvausta siitä, että HePo koostaisi Fillarikanavaan tulevista palautteista kaupungin virkamiehille esimerkiksi kerran viikossa seuraavan kahden vuoden ajan.

3. Jäsenkyselyyn toivotaan vielä vastauksia

HePon toimintaa koskevaan jäsenkyselyyn on tullut tähän mennessä jo noin 250 vastausta. Kiitokset kaikille vastanneille!

Jäsenkyselyn tulokset julkistetaan seuraavassa jäsentiedotteessa ja jo sitä ennen niitä käsitellään ensi viikon suunnitteluseminaarissa Ilmastoinfossa 9.3.2012 klo 16 alkaen. Jäsenkyselyyn vastaaminen vie noin kymmenen minuuttia. Vastaukset toivotaan tiistaihin 6.3. mennessä. Kanna kortesi kekoon ja vaikuta siihen, miten HePon toimintaa jatkossa kehitetään! Pääset jäsenkyselyyn tästä: http://www.hepo.fi/kyselyt/jasenkysely/

4. HePolle uudet ajohousut, takit ja tuuliliivit – tilaa sitovasti nyt!

HePo-asusteita ollaan tilaamassa piakkoin lisää. Hallitus on päättänyt 50 ajopaidan lisäerän tilauksesta. Lisäksi myyntiin on tulossa myös 50 kappaleen erä puuvillaisia T-paitoja.

Ajopaitaan sopivia muita ajoasusteita on suunniteltu ja ne ovat valmiina tilattavaksi tehtaalta. Aiemmin tehdyn asustekyselyn mukaan suosituimmat artikkelit olivat ajohousut, tuuliliivi ja ajotakki. Suunniteltujen asujen mallit, ominaisuudet ja hinta-arviot löytyvät tästä dokumentista: https://www.hepo.fi/uploads/dokumentit/tuotteet/hepo-asustemallit-2012.pdf

Ajohousuja, tuuliliivejä ja ajotakkeja TILATAAN VAIN SITOVIEN tilausten perusteella. Ajoasujen hinta määräytyy sen mukaan, kuinka monta ennakkotilausta saadaan. Tuotteita ei tilata, mikäli sitovia tilauksia ei tule riittävästi.

Tilaa siis nyt HePo-asusteesi tulevan kauden retkille, lenkeille ja ajotapahtumiin! Sitovan ennakkotilauksen voit tehdä osoitteessa: https://www.hepo.fi/tilaukset/ajoasusteet-ennakkotilaus/

5. HePo sai talousohjeen

Hallituksen kokous hyväksyi maanantaina yhdistykselle valmistellun talousohjeen. Yhdistyksen hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä noudatetaan paitsi yhdistyslakia, kirjanpitolakia ja -asetusta ja yhdistyksen sääntöjä, myös nyt hyväksyttyä talousohjetta.

Yhdistyksen toiminnan kannalta on tärkeää säilyttää avustuksia myöntävien tahojen, jäsenistön ja muun yleisön luottamus yhdistyksen toimintaan ja taloudenhoitoon. Talousohje sisältää yhdistyksen taloudenhoitoon liittyviä ohjeita, aihealueina mm. vastuualueet, maksuliikenne ja käteiskassa, laskut ja tositteet, yhdistyksen lomakkeet, toiminnan budjetointi ja kulukorvaukset. Talousohje löytyy HePon kotisivujen jäsenosiosta.

6. Ilmoittaudu spinning-tunneille

Vuosi sitten toteutettu HePo-spinning on saamassa jatkoa. Yhteistyötahona on jälleen Iisee-areena, jonka kanssa järjestettiin myös viime kevään spinning-tunnit. Käytännön järjestelyt ovat kuitenkin viime kertaan verraten erilaiset. Paikkana toimii uusi Iisee-areena osoitteessa Runeberginkatu 3. Tilat ovat kohentuneet ja osallistujilla on tunnin jälkeen myös saunomismahdollisuus. Katso Iisee-areenan oma sivu HePo-spinningista: http://iisee.fi/126

Vain hepolaisille tarkoitettu tunti pyritään järjestämään maaliskuun puolesta välistä lähtien maanantaisin klo 18:50. Mukana on palauttavia, kehittäviä ja erittäin kehittäviä tunteja. Syketuntien lisäksi mukana on myös videotunteja. Kolmelta tunnilta on mahdollista saada Firstbeatin tuottamat henkilökohtaiset raportit sähköpostiin käyttämällä Iisee-areenan sykevyötä. Tunneilla on vaihtuvat ohjaajat.

Tunnit järjestetään, mikäli VÄHINTÄÄN 23 osallistujaa ilmoittautuu. 2,5 kuukauden viikkovuoron (10 kertaa) hinnaksi tulee vain 55 euroa / osallistuja. Ilmoittaudu mukaan tästä:
https://www.hepo.fi/tilaukset/spinning/

7. Fillari-messut alkavat huomenna 2.3.2012

Fillari-messut avautuvat huomenna perjantaina klo 12 Helsingin Messukeskuksessa Pasilassa. Messujen ohjelmassa mm. pyörien testirata (testattavana myös sähköavusteisia pyöriä), näytöksiä ja kisoja, lasten liikennekaupunki, pyöränhuoltoklinikka sekä Matti Rämön pyörämatkat Jäämerelle ja Islantiin. Messujen avajaisten yhteydessä pidettävää Suomi pyöräilee -tietoiskua voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä tai myöhemmin tallenteena Jyväskylän Kaupunkifillari -blogista: http://jkl.kaupunkifillari.fi/blog/2012/03/01/suomi-pyorailee-verkkolahetys/

Myös HePo esittäytyy messuilla yhdessä Pyöräilykuntien verkoston kanssa samalla osastolla (7 g 51) messujen aukioloaikoina:

 • pe 2.3. klo 12-19
 • la 3.3. klo 10-18
 • su 4.3. klo 10-17

Lisäksi HePon nelihenkinen joukkue osallistuu messuilla järjestettävään Wattbike-pyöräilyyn Team Rynkebyn haastamana. HePon nelihenkinen joukkue HePo Elite Wattbikers (Esko Lius, Jukka Mikkonen, Juha Tiihonen ja Janne Nurminen) ajaa lauantaina klo 11-15 Kunto-puolen osastolla 6 k 119.

Lisätietoa messuista ja messuohjelma: http://www.goexpo.fi

8. Ajankohtaisia linkkejä

 • Tikkurilan asemakeskuksen kaavaehdotus on asetettu nähtäville ja siitä voi antaa palautetta 29.3.2012 asti. Suomen toiseksi vilkkaimmaksi rautatieasemaksi kehittyvälle Tikkurilan asemalle pyritään myös sijoittamaan riittävästi helppokäyttöisiä, säältä ja ilkivallalta suojattuja pyöräpaikkoja. Yhteensä pyöräpaikkoja tulisi 1300. http://bit.ly/xzJVNe
 • SAFECYCLE on EU-rahoitteinen projekti, jonka tavoitteena on parantaa pyöräilijöiden turvallisuutta informaatio- ja viestintätekniikan keinoin. Projektin ensimmäisessä uutiskirjeessä aiheina mm. pyöräilijöiden liikennevaloetuus Zürichissä ja Rooman pyöräilyturvallisuus (pdf, 420 kt): http://www.safecycle.eu/cms_soubory/rubriky/16.pdf
  SAFECYCLE-projektin kotisivut: http://www.safecycle.eu/

Tagit:, , , , , , , , , ,