Jäsentiedote 7/2012

Kevätkokous ja suunnitteluseminaari, HePon projektille varmistui rahoitus, Fillari-messut, Team Rynkeby haastaa HePon, Retkikokous, Suomi Pyöräilee -tietoisku…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 7/2012
*********************************************************************

 1. Kevätkokous ja suunnitteluseminaari 9.3.2012
 2. HePon Hyvä työpaikka pyöräillä -projektille rahoitusta
 3. Jäsenmaksulaskut vuodelle 2012 lähetetään ensi viikolla
 4. HePo esittäytyy Fillari-messuilla 2.-4.3.2012
 5. Team Rynkeby hakee huoltohenkilöstöä ja haastaa HePon Wattipyöräilyyn
 6. HePon kesäkauden retkiä suunnitellaan 26.2.2012
 7. Suomi Pyöräilee -tietoisku 2.3.2012
 8. Talvikilometrikisaan ehtii vielä mukaan
 9. Vastaa pääpyöräilyverkkoa koskevaan kyselyyn
 10. Ajankohtaisia linkkejä

*********************************************************************

1. Kevätkokous ja suunnitteluseminaari 9.3.2012

Tervetuloa HePon sääntömääräiseen kevätkokoukseen perjantaina 9.3. klo 18-19. Kokous pidetään Ilmastoinfon tiloissa Sanomatalon toisessa kerroksessa osoitteessa Mannerheiminaukio 3.

Ennen kevätkokousta pidetään suunnitteluseminaari, jossa pohditaan HePon tulevaisuuden tavoitteita ja toimintatapoja. Seminaari on samassa kokoustilassa Ilmastoinfossa klo 16-18. Suunnitteluseminaarin tavoitteena on yhdistyksen avoimuuden ja jäsendemokratian parantaminen entisestään. Toiveena on, että suunnitteluseminaari antaa hallitukselle ja muille yhdistyksen aktiiveille eväitä kehittää toimintaa jäsenistön toivomusten mukaisesti.

Seminaarin tueksi toteutetaan myös sähköinen jäsenkysely, jolla selvitetään jäsenistön toiveita HePon toiminnan suuntaamisesta. Kysely lähetetään erillisen tiedotteen yhteydessä viikolla 8.

2. HePon Hyvä työpaikka pyöräillä -projektille rahoitusta

HePon Hyvä työpaikka pyöräillä -projektille on saatu tukea Liikenneviraston ja liikenne- ja viestintäministeriön rahoittamasta liikkumisen ohjauksen T&K hankehausta. Työpaikoilla toteutettavalla projektilla pyritään lisäämään työasia- ja työmatkapyöräilyä sekä vapaa-ajan pyöräilyä. Projekti sisältää seuraavat kokonaisuudet:

 1. työpaikan pyöräilyfasiliteettien arviointi ja kehittämisehdotukset työmatka- ja työasiapyöräilyä ajatellen
 2. pyöräilyn hyödyistä ja työmatka- ja harrastuspyöräilyn käytännön vinkeistä kertovat pyöräilyaamiaiset
 3. työntekijöiden pyörien huolto ja pyörän huollon opastus
 4. virkistäytymispäivä pyöräillen
 5. Hyvä työpaikka pyöräillä -sertifikaatti
 6. vuotuinen ”Paras työpaikka pyöräillä” -kilpailu.

Projektin toteuttavat HePon vapaaehtoiset kouluttajat. Projektissa mukana oleville hepolaisille voidaan maksaa korvausta. Myöhemmin projektin pohjalta voidaan rakentaa pysyvä yritysyhteistyö- ja rahoitusmuoto HePolle.

Motivan tiedote liikkumisen ohjauksen T&K hankehaun rahoituspäätöksistä.

3. Jäsenmaksulaskut vuodelle 2012 lähetetään ensi viikolla

Kuluvan vuoden jäsenmaksulaskut lähetetään ensi viikolla. Laskut lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla. Sähköpostittomille jäsenille laskut lähetetään kirjeitse.

Jäsenkortit toimitetaan jäsenmaksunsa suorittaneille jäsenille kevään aikana. Vanhanmallisia pahvisia jäsenkortteja ei kuitenkaan tulla enää lähettämään, vaan jatkossa hepolaiset saavat sähköpostitse sähköisen jäsenkortin tulostettavaksi tai puhelimeen ladattavaksi. Sähköpostittomille jäsenille lähetetään jatkossakin paperinen jäsenkortti. Asiasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin kevään aikana.

4. HePo esittäytyy Fillari-messuilla 2.-4.3.2012

Vuosittaiset Fillari-messut ovat jälleen tulossa Helsingin Messukeskukseen. Haluatko mukaan messuille esittelemään HePon toimintaa, kertomaan pyöräilystä monipuolisena liikkumismuotona ja houkuttelemaan lisää jäseniä HePoon? Tartu tilaisuuteen ja tule mukaan! Vastineeksi läsnäolostasi saat vapaan pääsyn koko GoExpo-messujen tarjontaan.

Helsingin Polkupyöräilijät esittäytyy Helsingin Messukeskuksessa yhdessä Pyöräilykuntien verkoston kanssa samalla osastolla (7 g 51) seuraavasti:

 • pe 2.3. klo 12-19
 • la 3.3. klo 10-18
 • su 4.3. klo 10-17

Ilmoittautumiset ja kyselyt Jarille (puh. 050-3079673, jari.kirjalainen at hepo.fi). Kerrothan mikä päivä ja aika sopii sinulle parhaiten, niin jaetaan messuamisvuoroja! Lisätietoa messuista: http://www.goexpo.fi

5. Team Rynkeby hakee huoltohenkilöstöä ja haastaa HePon Wattipyöräilyyn

Team Rynkeby on yhteispohjoismainen hyväntekeväisyystapahtuma, jossa pyöräillään Euroopan halki Pariisiin ja kerätään rahaa syöpäsairaiden lasten hyväksi. Tapahtumaan haetaan nyt C-ajokortillisia ja/tai voileiväntekotaitoisia ihmisiä huoltamaan 50 suomalais-ruotsalaista polkijaryhmää. Pyöräilijät polkevat 13.7.-20.7.2012 Malmöstä Pariisiin tukeakseen suomalaista Sylva ry:tä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Ismo Pykäläinen (rynkeby at hepo.fi). Varoitus: Monet huoltoryhmän jäsenet ovat päätyneet ottamaan osaa pyöräilyyn seuraavana vuonna.

Team Rynkeby järjestää myös leikkimielisen Wattipyöräilyn GoExpo-messuilla ja haastaa HePosta nelihenkisiä joukkueita mukaan 4*tunnin ’viestiin’. Joukkue voi halutessaan myös sitoutua avustamaan Sylvaa määrittelemällään summalla. Samalla osallistujat tutustuvat wattipyörään ja ovat mukana ajamassa hyvää asiaa! Ajot la (3.3.) ja su (4.3.) klo 11-15. Joukkueiden ilmoittautumiset Ismo Pykäläiselle etukäteen (rynkeby at hepo.fi).

Team Rynkebyn esittely: http://www.team-rynkeby.fi/

6. HePon kesäkauden retkiä suunnitellaan 26.2.2012

Tervetuloa suunnittelemaan HePon lauantai- ja sunnuntairetkiä retkikokoukseen Pirkkolaan sunnuntaina 26.2. klo 14-16. Retkikokous pidetään Pirkkolan uimahallin kerhohuoneessa 2. Uimahallin sijainti kartalla.

Jos et pääse paikalle kokoukseen, mutta haluat osallistua suunnitteluun tai esimerkiksi toimia retkenvetäjänä, lähetä ideasi ja ehdotuksesi retkiryhmälle osoitteeseen retket at hepo.fi. Vuoden 2012 retkikausi alkaa 15.4. ja päättyy 14.10. Retkien ajantasaiset tiedot löytyvät kauden aikana Fillarikalenterista.

7. Suomi Pyöräilee -tietoisku 2.3.2012

Fillari-messujen yhteydessä pidettävässä Suomi Pyöräilee -tietoiskussa kerrotaan pyöräilymaailman ajankohtaisimmat uutiset, tutkimustulokset ja julkistukset. Aiheina mm. Vuoden pyöräilykunta 2012, Vuoden polkupyörä 2012 -kilpailun tulokset, pyöräilyn valtakunnallinen toimenpideohjelma, pyöräilijöiden väistämissääntötuntemus, Helsingin pyöräkeskus ja kaupunkipyörät sekä pyöräretkeilyn SM-kisat. Tietoiskun ohjelma löytyy kokonaisuudessaan HePon kotisivuilta (http://bit.ly/wqrLSG).

Tietoisku pidetään perjantaina 2.3. Helsingin Messukeskuksen Auditoriossa klo 12-14. Kahvitarjoilu klo 11.30 alkaen. Ilmoittaudu tilaisuuteen tiistaihin 28.2. mennessä osoitteeseen info at poljin.fi. Mainitse ilmoittautuessasi nimesi ja yhteystietosi. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja sen jälkeen on mahdollisuus maksutta tutustua Fillari-messujen antiin ja muuhun GoExpo-messujen tarjontaan. Nopeimmat 80 ilmoittautunutta mahtuvat mukaan.

8. Talvikilometrikisaan ehtii vielä mukaan

HePon joukkue on kerännyt talvisia pyöräilykilometrejä leikkimielisessä Talvikilometrikisassa jo pari viikkoa, mutta mukaan ehtii vielä! Jokainen poljettu kilometri parantaa joukkueen tulosta, joten myös lyhyitä matkoja pyöräilevien kannattaa liittyä mukaan. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan hienoja palkintoja. HePon joukkueeseen voit liittyä osoitteessa http://www.kilometrikisa.fi. Rekisteröitymiseen tarvitset HePon osallistumiskoodin: hepo6788

9. Vastaa pääpyöräilyverkkoa koskevaan kyselyyn

Helsingin seudun liikenne (HSL) käynnisti Helsingin seudun 14 kunnan kattavan pääpyöräilyverkon ja pyöräilyn laatukäytävien suunnittelutyön viime syksynä. Työssä määritellään merkittävimmät työmatka- ja asiointireitit kattava pääpyöräilyverkko ja laatukäytävät sekä tuotetaan tavoiteverkko vuodelle 2020 ja vuoden 2016 loppuun asti ulottuva kiireellisimpien toimenpiteiden toteuttamisohjelma. Työ valmistuu kesäkuussa 2012.

Työn laadintaa varten HSL pyytää kaikkia pyörällä liikkuvia vastaamaan lyhyeen kyselyyn, jolla selvitetään näkemyksiä pyöräilyn nykyverkon ongelmista sekä verkon tavoiteltavista ominaisuuksista. Linkki kyselyyn: http://www.webropolsurveys.com/S/D19E67D9FA226B2E.par. Kyselyyn voi vastata 26.2.2012 asti.

Lisätietoa pääpyöräilyverkon suunnittelusta antavat HSL:stä Outi Janhunen (outi.janhunen at hsl.fi) ja Mette Granberg (mette.granberg at hsl.fi).

10. Ajankohtaisia linkkejä

Tagit:, , , , , , , ,