Jäsentiedote 46/2011

Syyskokous, Ajopaidat saapuneet, Pyöräilijän kunto-opas, Polkija lähetetty kaikille, Ajankohtaisia tiesuunnitelmia, Giro d’Espoo, Poljin-lehti 4/2011, Pyöräilyennätysyritys…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 46/2011
*********************************************************************

 1. HePon syyskokous perjantaina 9.12.2011
 2. HePon uudet ajopaidat saapuneet – laskutus alkaa viikolla 47
 3. Lisäerä Pyöräilijän kunto-opasta myynnissä jäsenhintaan
 4. Lataa itsellesi tuore Polkija!
 5. HePo kommentoi Matinsolmun tiesuunnitelmia
 6. Tiesuunnitelmia nähtävillä Espoossa ja Vantaalla
 7. Yleisötilaisuus Kehä I:n suunnittelusta Keilaniemessä
 8. Ilmoittautuminen Giro d´Espoo -kuntoajoon alkaa joulukuussa
 9. Poljin-lehti 4/2011 ilmestynyt
 10. Kampissa yritettiin rikkoa pyöräilyennätys 17.-18.11.2011
 11. Ajankohtaisia linkkejä

*********************************************************************

1. HePon syyskokous perjantaina 9.12.2011

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään perjantaina 9.12. klo 17 alkaen. Kokouspaikkana toimii Ilmastoinfon tilat Sanomatalon 2. kerroksessa (Mannerheiminaukio 3). Käsitellään sääntömääräiset asiat ja luottamushenkilöiden palkkioperusteet. Tilaisuudessa pientä tarjoilua. Tervetuloa!

2. HePon uudet ajopaidat saapuneet – laskutus alkaa viikolla 47

HePon uudet ajopaidat ovat saapuneet. Kaikille paidan tilanneille lähetetään lasku viikolla 47. Laskun yhteydessä annetaan ohjeistus paitojen noutamisesta. Ennakkotilanneille paitoja jaetaan ainakin syyskokouksessa 9.12. – kannattaa siis tulla paikalle. Paidan saadakseen sen tulee olla etukäteen tilattu ja paitalaskun maksettu. Paitoja *ei* myydä tilaisuudessa käteisellä.

Ajopaitojen sovituskappaleita pyritään järjestämään esille Maunulan majalle rajoitetuksi ajaksi. Ajopaitojen näytekappaleita on tulossa esille myös HePon 30-vuotissynttäreille 19.11. (Huom! Ilmoittautuminen synttäreille on päättynyt.)

3. Lisäerä Pyöräilijän kunto-opasta myynnissä jäsenhintaan

HePo on saanut myyntiin toisen erän Ilkka Järvimäen maaliskuussa julkaistua Pyöräilijän kunto-opasta (Otava). Kirja sisältää mm. harjoitusohjelmia, neuvoja varusteiden hankkimiseen ja huoltoon sekä vinkkejä pyöräilytaitojen ja kunnon kehittämiseen.

Uutuuskirjan hinta on HePon jäsenille vain 20 euroa. Lisätietoja ja tilaukset: pekka.sirkia at hepo.fi Lisätietoja kirjasta: http://www.otava.fi/kirjat/9789511250197/

4. Lataa itsellesi tuore Polkija!

Viime viikolla julkaistu Polkija on nyt lähetetty kaikille jäsenille joko paperisena tai sähköisenä versiona. Sähköisen version voi ladata myös tästä (pdf, 5,2 Mt).

Lehden voi tilata perinteisessä tai sähköisessä muodossa. Mikäli haluat muuttaa tilauksesi toimitustapaa, ota yhteyttä jäsensihteeriin (jasensihteeri at hepo.fi).

5. HePo kommentoi Matinsolmun tiesuunnitelmia

Länsiväylän varrelle Matinkylän kohdalle on suunnitteilla uusia jalankulku- ja pyöräliikenteen yhteyksiä. Uusien väylien rakentaminen liittyy Matinsolmun eli Länsiväylän ja Kehä II:n liittymän sekä Piispansolmun parannussuunnitelmiin. Tarkoituksena on jatkaa Länsiväylän varrella kulkevaa pyöräliikenteen pääreittiä länteen rakentamalla uusia yhteyksiä ja parantamalla jo olemassa olevia reittejä.

HePon edustajat keskustelivat suunnitelmista suunnittelijoiden kanssa järjestetyssä tapaamisessa 1.11.2011. Paikalla olivat hepolaisten lisäksi Uudenmaan ELY-keskuksen, Espoon kaupungin ja suunnittelukonsultin edustajat. Tapaamisessa esitetyt kommentit luovutettiin myös kirjallisina. Kommentoinnissa kiinnitettiin erityisesti huomiota pyörätien korkeusvaihteluihin ja pituuskaltevuuksiin sekä nostettiin esille monia yksityiskohtia.

HePon kommentit ovat luettavissa tästä (pdf, 5 Mt).

Tiesuunnitelmaluonnoksiin voi tutustua Espoon kaupungin hankesivustolla, jossa on myös lisätietoa suunnittelun etenemisestä.

6. Tiesuunnitelmia nähtävillä Espoossa ja Vantaalla

Espoossa on nähtävillä Turunväylälle suunnitellun Turvesolmun liittymän tiesuunnitelma 16.12. asti ja Vantaalla puolestaan Kehä III:n parantamiseen liittyviä tiesuunnitelmia 14.12. asti. Tiesuunnitelmiin liittyy myös merkittäviä muutoksia alueen pyörätieverkostoon ja Vantaalla myös pyöräliikenteen yhteyksiin lentokentälle.

Kehä III:n ja Lentoasemantien suunnitelmiin voi tutustua Vantaan Kuntatekniikan keskuksessa ja Vantaan kaupungin sivuilla.

Espoon Turvesolmun suunnitelmat ovat nähtävillä Espoon Teknisessä keskuksessa ja osittain myös Espoon kaupungin hankesivulla.

7. Yleisötilaisuus Kehä I:n suunnittelusta Keilaniemessä

Kehä I suunnitellaan tunneloitavaksi Keilaniemen kohdalla Espoossa. Tunnelointi ja liikennevaloristeysten muuttaminen eritasoliittymiksi vaikuttavat merkittävästi myös pyöräliikenteen yhteyksiin. Suunnitelmia esitellään torstaina 24.11. klo 18-20 Otaniemessä Geologian tutkimuskeskuksen Sederholm-auditoriossa osoitteessa Betonimiehenkuja 4, 02150 Espoo. Suunnittelijat ovat paikalla ja suunnitelmiin voi tutustua jo klo 17.30 alkaen.

Suunnitelmiin voi tutustua myös yleisötilaisuuden jälkeen hankkeen sivulla.

8. Ilmoittautuminen Giro d´Espoo -kuntoajoon alkaa joulukuussa

Espoossa ja Kirkkonummella ajetaan 27.5.2012 ensimmäistä kertaa uusi kuntoajo Giro d’Espoo. Yhteensä 111 kilometrin mittainen reitti kiertää Espoon katuverkossa sekä Espoon ja Kirkkonummen maanteillä. Lähtö ja maali sijaitsevat Tapiolan urheilupuistossa.

Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa joulukuussa ja edullisin ilmoittautumismaksu on voimassa 31.1.2012 asti.

Tapahtuman lisätiedot ja ilmoittautuminen: http://www.girodespoo.fi

9. Poljin-lehti 4/2011 ilmestynyt

Pyöräilykuntien verkoston Poljin-lehden tuorein numero on ilmestynyt. Lehdestä voit mm. lukea viimeisimmät pyöräilyuutiset, tutustua Hämeenlinnan seudun pyöräilyä ja jalankulkua edistävään
liikenneturvallisuusajatteluun, opiskella pyöräilijän ravitsemusvinkkejä tai eläytyä pyöräilytapahtumien humuun. Lataa lehti tästä (pdf, 6,1 Mt).

10. Kampissa yritettiin rikkoa pyöräilyennätys 17.-18.11.2011

Radio NRJ toteutti yhdessä Guinness World Recordsin kanssa virallisen Guinness World Records Dayn kunniaksi huikean tempauksen tavoitteenaan rikkoa voimassa oleva maailmanennätys. Ennätysyrityksen tavoitteena oli 24 tunnin aikana tuottaa mahdollisimman paljon sähköä neljän pyörän ja neljän joukkueen voimin.

Voimassa oleva ennätys on viime vuoden joulukuulta. Manchesterissa Isossa-Britanniassa 500 osanottajaa tuotti 50 pyörällä 24 tunnissa yhteensä 72414 wattituntia sähköä. Voimassa olevaa ennätystä ei Kampissa rikottu. Ennätysyrityksestä uutisoi mm. Metro 17.11.2011.

Ennätysyrityksen tulokset NRJ:n sivuilla: http://www.nrj.fi/kilpailu/gwr/

11. Ajankohtaisia linkkejä

 • Aiemmin tänä syksynä avatussa Varkaudet-blogissa kerätään tietoja siitä, missä päin kaupunkia varastetaan eniten pyöriä. Merkitse pyörävarkaus kartalle osoitteessa: http://varkaudet.blogspot.com/

Tagit:, , , , , , ,