Jäsentiedote 44/2011

HePon visuaalinen ilme uudistuu, Tilaa HePon ajopaita, Polkija ilmestyy pian, Töölönlahden suunnitelmat, Pyöräily-lehden uusin numero, Pyöräilyn edistämisen uutuuskirja nyt netissä…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 44/2011
*********************************************************************

  1. HePon visuaalinen ilme uudistuu
  2. Tilaa HePon uusi ajopaita
  3. Uusi Polkija ilmestyy
  4. Muistathan ilmoittautua 30-vuotisjuhliin 9.11.2011 mennessä!
  5. Töölönlahden puistosuunnitelma nähtävillä
  6. SPU:n verkkolehti Pyöräily 2/2011 ilmestynyt
  7. Parhaat eurooppalaiset käytännöt pyöräilyn ja kävelyn edistämiseksi netissä
  8. Opiskelijoilta uusia konsepteja pyöräilyn edistämiseen
  9. Ajankohtaisia linkkejä

*********************************************************************

1. HePon visuaalinen ilme uudistuu

30-vuotiaan HePon visuaalinen ilme uudistuu uuden logon myötä. Uutta visuaalista ilmettä on työstetty viime kuukaudet yhteistyössä mainostoimisto Synapsin kanssa. Uusi logo ja ilme näkyvät jo tulevassa Polkija-lehdessä ja uudessa HePon ajopaidassa. Talven aikana myös HePon kotisivut tulevat uudistumaan.

2. Tilaa HePon uusi ajopaita

Nyt on hyvä hetki tilata uusi ajopaita ensi kauden retkille, lenkeille ja kuntotapahtumiin! Paitojen toimitukset alkavat viimeistään joulukuussa, mutta tilauksia otetaan jo vastaan. Tsekkaa ja tilaa uusi ajopaita tästä:
https://www.hepo.fi/tilaukset/asusteet/

HUOMIO! Samalla haluamme tiedustella, mitä muita asusteita jäsenistö olisi valmis hankkimaan (esim. ajohousut, tuuliliivi, puuvillainen T-paita ym.). Saamiemme tietojen perusteella voimme suunnitella mahdollisia jatkotilauksia. Vastaa siis HePon asustekyselyyn osoitteessa: https://www.hepo.fi/kyselyt/asusteet/

3. Uusi Polkija ilmestyy

Historian värikkäin ja muhkein Polkija-lehden numero ilmestyy pian! Mukana on HePon kuulumisia sekä juttuja Kriittisistä pyöräretkistä, pyörämatkailusta Kuubassa, Kaukoidässä ja Italiassa, pyörätaskujen saamisesta Helsinkiin, kuntolenkeistä ja paljon muuta.

Lehti lähetetään ensi viikolla kaikille jäsenille joko paperisena tai sähköisenä versiona. Lehteä tullaan myös jakamaan HePon jäsentilaisuuksissa, messuilla ja muissa tapahtumissa, joissa HePo on esillä.

4. Muistathan ilmoittautua 30-vuotisjuhliin 9.11.2011 mennessä!

HePon 30-vuotissynttäreitä juhlistetaan la 19.11. klo 17 alkaen osoitteessa Sörnäisten rantatie 33 C. Illalliskortti 15 euroa.

Muistathan ilmoittautua mukaan juhliin keskiviikkoon 9.11. mennessä ilmoittautumislomakkeella. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittautua lähettämällä ilmoittautumistiedot sähköpostilla osoitteeseen ilmoittautumiset at hepo.fi tai puhelimitse Petteri Nisulalle, puh. 044-5501445. Ilmoittautuessa on hyvä mainita mahdollisista erityisruokavalioista ja ruoka-aineallergioista. Ilmoittautuneille lähetetään erikseen tiedot illallisen maksamista varten.

Jos sinulla on sellaisia kuvia HePon historian varrelta, joilla haluaisit ilahduttaa muita juhlavieraita, toimita ne sähköisesti Flickr-palvelun kautta tai ota valikoituja kuvia muistitikulla tai paperisena mukaan juhliin. (Flickr-lomake on luotu Polkijaa varten, mutta täytä tiedot soveltuvin osin).

5. Töölönlahden puistosuunnitelma nähtävillä

Töölönlahden ja Karamzininrannan puisto- ja katusuunnitelmat ovat valmistuneet. Rakennusvirasto (HKR) on asettanut suunnitelmat nähtäville, ja niistä voi jättää muistutuksia 15.11. asti. Suunnitelmiin voi tutustua HKR:n sivuilla.

Töölönlahden puiston suunnitelmaluonnokset olivat nähtävillä aiemmin tänä vuonna, jolloin HePo antoi oman lausuntonsa pyöräliikenteen järjestelyistä puistoalueella. Alueen läpi kulkee tärkeitä pyöräilyreittejä, jotka tulisi suunnittelussa ottaa huomioon. Lausunto on luettavissa HePon sivuilla.

6. SPU:n verkkolehti Pyöräily 2/2011 ilmestynyt

Suomen Pyöräilyunionin julkaiseman verkkolehden Pyöräily uusin numero on ilmestynyt. Lehden aiheena on enimmäkseen kilpapyöräilyyn liittyvät asiat, mutta pääkirjoituksessa puheenjohtaja Timo Luostarinen puhuu pyöräilijöiden lähiseututuntemuksen hyödyntämisestä pyöräilyn olosuhteiden rakentamisessa ja korjaamisessa. ”Tätä tietämystä on syytä tarjota kuntien suunnittelijoiden käyttöön. Rakentavat yhteydenotot viranomaisiin saattavat johtaa siihen, että paikkakunnan pyöräilyseuralta pyydetään lausuntoja”, Luostarinen kirjoittaa.

Verkkolehti Pyöräily 2/2011 on ladattavissa (pdf, 1 Mt): [toimimaton linkki poistettu]

7. Parhaat eurooppalaiset käytännöt pyöräilyn ja kävelyn edistämiseksi netissä

Tampereen teknillisen yliopiston Pykälä-tutkimusprojektin julkaisussa ”Parhaat eurooppalaiset käytännöt pyöräilyn ja kävelyn edistämisessä” esitellään kattavasti pyöräilyratkaisuja mm. Kööpenhaminasta, Odensesta, Groningenista, Houtenista, Gentistä, Genevestä ja Tukholmasta.

Kirja on julkaistu nyt myös netissä. Luvut voi ladata pdf-versioina Pykälän-hankkeen sivuilta.

Kirjaa voi myös tilata Juvenes-verkkokaupasta.

8. Opiskelijoilta uusia konsepteja pyöräilyn edistämiseen

Lippakioskit palvelemaan kaupunkipyöräilijöitä, koulupolkuja lasten itsenäiseen liikkumiseen, urbaanin pyöräilykulttuurin kohtauspaikkoja ja tavaroiden kuljetusta pyörällä. Nämä ja kolme muuta pyöräilyn edistämisideaa esitellään Liikkuvan Arjen Design -hankkeen uutiskirjeessä 2/2011.

Uutiskirjeen voi lukea ja konsepteihin tutustua kokonaisuudessaan täällä.

Liikkuvan Arjen Design (LAD) on vuosina 2011-2013 pääkaupunkiseudulla toteutettava pyöräilyä, jalankulkua ja julkisen liikenteen käyttöä edistävä hanke, jonka aikana muotoilun opiskelijat luovat parempaa ympäristöä tukevia liikkuvan arjen ratkaisuja. Käytännössä hankkeessa keskitytään kolmen pääteeman ympärille: uuden Marja-Vantaan alueen liityntäpysäköinnin suunnitteluun, pyöräkeskuskonseptin kehittämiseen sekä pääradan asemien ympäristöjen viihtyisyyden ja toimivuuden parantamiseen. Hanketta hallinnoi Metropolia Ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelma. Myös HePo on mukana hankkeessa osallistumalla omalla edustajallaan hankkeen ohjausryhmän toimintaan.

9. Ajankohtaisia linkkejä

Tagit:, , , , , , , , ,