ECF:n presidentti Manfred Neun puhujana Kävelyn ja pyöräilyn Eurooppa-seminaarissa Helsingissä

Tapaa ECF:n presidentti Manfred Neun Helsingissä 14.-16.9.2011

European Cyclists’ Federation -järjestön presidentti Manfred Neun vierailee Helsingissä 14.-16.9. Vierailun tarkoituksena on tutustua ECF:n jäsenyhdistysten toimintaan ja keskustella Velo-city -konferenssin saamisesta Helsinkiin lähivuosina. Lisäksi Neun osallistuu puhujavieraana Pyöräilyn ja kävelyn Eurooppa-seminaariin perjantaina 16.9.

Keskiviikkona 14.9. Neunille esitellään Helsingin kantakaupunkia pyöräillen. Mukaan kierrokselle ovat tervetulleita kaikki hepolaiset. Pyöräretkelle lähdetään kaupungintalolta kello 16.30.

Samana iltana Neunille järjestetään illallinen, jolle myös hepolaisten toivotaan osallistuvan. Illallinen alkaa kello 19.30 Marco Polo -ravintolassa, joka on Juttutuvan yhteydessä (Säästöpankinranta 6). Illallinen on omakustanteinen.

Ilmoittautumiset (erityisesti illalliselle) HePon projektityöntekijälle Petteri Nisulalle perjantaihin 9.9. mennessä
(puh. 044 550 1445, petteri.nisula at hepo.fi).

Kävelyn ja pyöräilyn Eurooppa-seminaari Helsingin kaupungintalolla 16.9.2011

Miten pyöräily ja kävely liittyvät vetovoimaiseen kaupunkitilaan? Millä keinoin pyöräilyä ja kävelyä on onnistuttu edistämään Euroopan kaupungeissa? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastauksia Jalka rattaalla – Pyöräilyn ja kävelyn Eurooppa -seminaarissa 16.9.2011 kello 12–16 Helsingin kaupungintalon juhlasalissa, Pohjoisesplanadi 11–13.

Seminaari on osa kansainvälisen Liikkujan viikon ohjelmaa. Seminaarissa esiintyy tunnettuja kaupunkisuunnittelun ja pyöräilyn asiantuntijoita, kuten tanskalaisarkkitehti Lars Gemzøe, joka on konsultoinut kaupunkeja ympäri maailmaa julkisen tilan viihtyisyydestä, sekä Euroopan pyöräilyjärjestön puheenjohtaja Manfred Neun. He kertovat, millaisessa kaupungissa ihmiset viihtyvät ja miksi pyöräilyä kannattaa edistää.

Seminaarissa kuullaan myös, mitkä ovat olleet avainasiat Belgian Gentin vetovoimaisen keskustan toteuttamisessa ja millä keinoin Helsinki on suunnitellut lisäävänsä pyöräilyn suosiota. Lisäksi tilaisuudessa julkistetaan Pykälä-tutkimusprojektin kirja Parhaat eurooppalaiset käytännöt pyöräilyn ja kävelyn edistämisessä.

Seminaarin järjestävät Helsingin kaupunki, Tampereen teknillinen yliopisto ja Pyöräilykuntien verkosto yhteistyössä liikenne- ja viestintäministeriön, ympäristöministeriön, Liikenneviraston sekä Tanskan suurlähetystön kanssa.

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille. Ilmoittautumiset maanantaihin 12.9. mennessä osoitteeseen
ksv.liikenne at hel.fi

OHJELMA

12.00 Ihmisten kaupunki

  • Seminaarin avaus
  • Vetovoimainen kaupunkitila, senior consultant Lars Gemzøe, Gehl Architects
  • Keksitään pyörä uudelleen, puheenjohtaja Manfred Neun, European Cyclists Federation
  • Keskustelua

14.00 Kahvi

14.30 Tosia urbaanitarinoita

  • Parhaat eurooppalaiset käytännöt pyöräilyn ja kävelyn edistämisessä -kirjan julkaisu, Pykälä-projekti
  • Gent – hyvin suunniteltu, hyvin kommunikoitu, kaupunkisuunnittelija Wim Schuddinck, Gentin kaupunki
  • Helsinki – tulevaisuus on pyöräilyn ja kävelyn, apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, Helsingin kaupunki
  • Keskustelua

15.50-16.00 Päätössanat

Tagit:, , , ,