Pyörämatkaaja Simon Wintermans vierailee Helsingissä 1.-3.7.2011 – liity mukaan matkaan

Hollantilais-unkarilainen taidehistorioitsija, restauroija, valokuvaaja ja intohimoinen polkupyöräilijä Simon Wintermans aikoo yhdistää pyöräilemällä tämän vuoden Euroopan kulttuuripääkaupungit Turun ja Tallinnan. Matkallaan Turusta Pietariin hän vierailee myös Helsingissä.

HePo on mukana auttamassa Simonia matkanteossa. Perjantaina 1.7.2011 Simon saapuu Kuninkaantietä seuraillen Fiskarsista Espooseen. HePo vastaanottaa Simonin Espoossa ja pyöräilee hänen kanssaan Helsinkiin kauppatorille. Sunnuntaina 3.7.2011 Simon jatkaa matkaansa itään kohti Pietaria. HePo saattaa Simonin matkaan polkien hänen kanssaan yhdessä Porvooseen. Porvoosta Simon jatkaa matkaansa vielä saman päivän aikana Lahteen, ja saattajat palaavat takaisin Helsinkiin. Sekä vastaanotto- että saattomatka ovat kaikille avoimia, ja kaikkien kiinnostuneiden toivotaan liittyvän mukaan Simonin seuraksi.

Perjantaina kokoonnumme Bembölen kahvituvalla (Bellinmäki 1) klo 16.30, mistä poljemme Kauklahden tuntumaan odottamaan Simonia noin kello viideksi. Simonin kanssa palaamme Bemböleen, mistä jatkamme klo 18 edelleen Helsinkiin kauppatorille. Bembölen kahvituvalle voi siis tulla myös vasta kuudeksi.

Sunnuntaina saattomatkalle lähdetään Havis Amandan patsaalta kello 10. Mukaan voi liittyä myös Maunulan majalta (Metsäläntie 9), missä pysähdymme hetkeksi noin klo 10.30. Maunulasta jatkamme Nikkilän kautta Porvooseen. Menomatkalle kilometrejä kertyy noin 60-70 ja paluumatkalle puolestaan noin 50. Mukaan kannattaa lähteä, vaikka matka tuntuisikin liian pitkältä, sillä takaisin Helsinkiin voi palata halutessaan myös vuoroliikenteen linja-autolla.

Viime vuonna Simon yhdisti pyöräilemällä tuolloiset Euroopan kulttuuripääkaupungit Essenin, Pécsin ja Istanbulin. Simonin matkapäiväkirjaa voi lukea osoitteessa http://www.europeonbike.info/

Lisätiedot Timo Hastilta (puh. 050 5178736, timo.hast at hepo.fi).

Tagit:,