Jäsentiedote 8/2011

HepoWiki avattu, Hepolaisia Fillarimessuille, Espoon pyöräteiden karttapalautejärjestelmä käyttöön, SF Tour, SuLin vuosikokous, Mätäjokivarren kehittäminen, Jäsenten ilmoituksia…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 8/2011
*********************************************************************

 1. HepoWiki avattu
 2. Hepolaisia Fillarimessuille 11.-13.3.2011
 3. Espoon pyöräteiden karttapalautejärjestelmä käyttöön
 4. SF Tour 3.-9.7.2011
 5. Kutsu Suomen Liikenneliitto SuLi ry:n vuosikokoukseen 10.3.2011
 6. Osallistu Mätäjokivarren kehittämiseen
 7. Ajankohtaisia linkkejä
 8. Jäsenten ilmoituksia

*********************************************************************

1. HepoWiki avattu

HePolle on otettu käyttöön wiki. Wiki on yhteisöllisen kirjoittamisen työkalu, jonka avulla kuka tahansa voi osallistua sivuston sisällön luomiseen. HepoWikiin on tarkoitus yhdessä kerätä HePon toimintaan ja historiaan liittyviä artikkeleita.

HepoWikiä voi lukea vapaasti, mutta artikkelien lisääminen ja muokkaaminen vaatii oman käyttäjätunnuksen luomista. Kuka tahansa on tervetullut luomaan sisältöä HePoWikiin. Wikin teknisenä alustana käytetään Mediawiki-ohjelmistoa. Esimerkiksi Wikipedia käyttää samaa ohjelmistoa. HepoWiki löytyy täältä.

Voit luoda itsellesi tunnuksen klikkaamalla wikissä ”Kirjaudu sisään tai luo tunnus” -linkkiä.

2. Hepolaisia Fillarimessuille 11.-13.3.2011

Vuosittaiset Fillarimessut ovat jälleen tulossa. Haluatko Fillarimessuille esittelemään HePon toimintaa ja kertomaan pyöräilystä monipuolisena liikkumismuotona? Tartu tilaisuuteen ja tule mukaan. Vastineeksi läsnäolostasi saat vapaan pääsyn koko GoExpo-messujen tarjontaan.

Helsingin Polkupyöräilijät esittäytyy Helsingin Messukeskuksessa, Pyöräilykuntien verkoston osastolla (6 m 70) seuraavasti:

 • pe 11.3. klo 12-19
 • la 12.3. klo 10-18
 • su 13.3. klo 10-17

Ilmoittautumiset ja kyselyt Jarille: jari.kirjalainen at hepo.fi tai 050-3079673. Kerrothan mikä päivä ja aika sopii sinulle parhaiten, niin jaetaan messuamisvuoroja!

Lisätietoa messuista

3. Espoon pyöräteiden karttapalautejärjestelmä käyttöön

Espoon Vihreät on avannut verkkosivuilleen karttapohjaisen palautejärjestelmän, jonka avulla pyöräilijät voivat raportoida Espoon pyörätieverkostossa havaitsemistaan vioista ja muista ongelmapaikoista. Kartalle voi lisätä omia vikailmoituksia sekä äänestää ja kommentoida muiden ilmoittamia korjauskohteita. Äänestyksen tuloksena selviää, mitkä ovat kaikkein pikaisimmin korjausta vaativia kohteita.

Kartalle kertyneet vikailmoitukset toimitetaan Espoon tekniselle keskukselle, joka vastaa pyöräteiden kunnossapidosta Espoossa. Kaupungin virkamiehet voivat myös omatoimisesti katsoa kartalta ilmoitettuja ongelmapaikkoja sitä mukaa kun pyöräilijät niitä lisäävät ja näin hyödyntää tietoja pyöräväylien korjauksissa ja uusien yhteyksien suunnittelussa.

Espoon pyöräteiden vioista voit raportoida osoitteessa: [toimimaton linkki poistettu]

Helsingissä toimii vastaava Helsingin kaupungin ylläpitämä palvelu nimellä Fillarikanava osoitteessa: [toimimaton linkki poistettu]

4. SF Tour 3.-9.7.2011

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla (3.-9.7.) ajetaan SF Tour -pyöräilytapahtuma. 7-päiväisen etappireitin kokonaispituus on 724 km ja päivämatkat ovat 84-124 km. Oulusta Helsinkiin kulkeva reitti soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille pyöräilijöille. Tapahtuma on samalla Suomi Pyöräilee 2011 -pyöräretki.

SF Tour ei ole kilpailu, eikä aikoja oteta, joten jokainen osallistuja voi suunnitella itse aikataulunsa ja pysähtyä välipaikkakunnille mielensä mukaan.

Paras tapa harjoitella SF Touria varten on aloittaa keväällä säännöllinen työmatkapyöräily sekä ajaa pidempiä viikonloppulenkkejä – ja liittyä vaikkapa Kilometrikisaan: http://www.kilometrikisa.fi

Osallistumismaksulla (140 euron viikkopassilla tai 30 euron päiväpassilla) pääset nauttimaan pyöräilystä ilman turhaa painolastia, sillä varusteesi kuljetetaan seuraavalle yöpymispaikkakunnalle. Reittiä seuraa huolto-auto pyörille ja polkijoille.

Lisätietoja: http://www.sftour.fi
info at sftour.fi

5. Kutsu Suomen Liikenneliitto SuLi ry:n vuosikokoukseen 10.3.2011

Aika: Torstai 10.3.2011 klo 15.30
Paikka: Helsingin yliopisto, Porthania, Yliopistonkatu 3, luentosali 723 (7. krs)

Ennen vuosikokousta pidetään lyhyehkö avoin yleisötilaisuus. Puhujavieraana on tänä vuonna Liikenne- ja viestintäministeriön Liikennejärjestelmäyksikön päällikkö Mikael Nyberg, joka esittelee ministeriön ajatuksia valtakunnallisista liikennehankkeista, niiden priorisoinnista ja rahoituksesta. Puheenvuoron jälkeen on hetki aikaa keskustelulle. Tilaisuuteen ovat siis erittäin tervetulleita myös muut kuin viralliset kokousedustajat!

Varsinainen vuosikokous alkaa noin klo 16.00. Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset vuosikokousasiat. Tervetuloa!

6. Osallistu Mätäjokivarren kehittämiseen

Helsingin rakennusviraston katu- ja puisto-osasto on aloittanut laatimaan Mätäjoen hoito- ja kehittämissuunnitelmaa, joka valmistuu vuoden 2011 aikana. Suunnittelualueena on koko Mätäjokivarsi Vantaan kaupungin rajalta aina meren rantaan asti.

Suunnittelutyön pohjaksi rakennusvirasto järjestää alueella toimivien yhdistysten edustajille työn sisältöä ja tavoitteita esittelevän tilaisuuden. Työpajamaisessa tilaisuudessa on tarkoitus keskustella suunnittelun lähtökohdista, alueen vahvuuksista, puutteista sekä kehittämisideoista.

Asukastilaisuus pidetään torstaina 10.3.2011 klo 17-20 Pitäjänmäessä.

Suunnittelun tavoitteena on saada Mätäjokivarresta toiminnallinen ja maisemallinen kokonaisuus, jossa on huomioitu reitistön, valaistuksen ja joen maisemallisten arvojen luonteva jatkuvuus myös Vantaan kaupungin puolelle. Suunnittelussa huomioidaan alueen kulttuuri- ja luontoarvot.

Suunnittelijat etsivät kehittämisehdotuksia mm. Kehä I:n alitukseen, Strömberginpuiston ja Talin väliselle alikululle sekä uusien mahdollisten ulkoilureittien sijainnille.

Jos olet kiinnostunut edustamaan HePoa asukastilaisuudessa, ilmoittaudu etukäteen maanantaihin 28.2. mennessä Timo Hastille: timo.hast at hepo.fi tai puh. 050-5178736.

7. Ajankohtaisia linkkejä

 • Helsinki pyöräilykaupungiksi – oppia Euroopasta -seminaari 16.2.2011: Kalle Vaismaa esitteli Euroopan parhaat käytännöt pyöräilyn ja kävelyn edistämisessä
  [toimimaton linkki poistettu]

8. Jäsenten ilmoituksia

Seuraa pyöräretkelle?

”Olen suunnittelemassa pyöräretkeä ensi kesänä n. viikolla 28 (alkaen 16.7.2011). Kesto noin 1–1½ viikkoa. Haaveenani on ajaa ns. ”Sininen tie” Vaasasta Niiralaan. Itse olen harrastanut pitkiä pyöräretkiä yksinäni n. 25 vuotta, mutta nyt tuntuu, että pienellä porukalla olisi rattoisampaa ajella rauhassa ihastellen Suomen luontoa ja liikunnan ilosta nauttien. Minä järjestelisin kaiken, mutta jokainen vastaisi kuluistaan itse. Jos kiinnostuksesi heräsi, niin ota yhteyttä.”

[nimi poistettu], Helsinki (60+ v.)
Puh. [puhelinnumero poistettu] tai sähköposti [sähköpostiosoite poistettu]

”Sininen tie” verkossa:
http://www.sininentie.fi

Tagit:, , , , , , , ,