Jäsentiedote 6/2011

Uusia jäsenetuja, Retkikokous tulossa, Kerro kokemuksistasi kaksikerroksisista pyörätelineistä, Tweed Run -tapahtuma sunnuntaina, Jääsota-tempaus keräsi huomiota…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 6/2011
*********************************************************************

 1. Kannanotto raskaiden tavarankuljetusajoneuvojen törmäyksiin
 2. Uusi jäsenetu hepolaisille: alennusta hieronnasta Helsingin Hierontakeskuksessa
 3. Retkikokous ja talviretki 6.3.2011
 4. KSV: Pyöräilyprojektilla kohti pyöräilyn kaksinkertaistamista
 5. Yliopistotutkijat arvioivat Helsingin pyöräily- ja kävelyolosuhteet
 6. Seminaari 16.2.2011: Helsinki pyöräilykaupungiksi – oppia Euroopasta
 7. Suunnittelijat toivovat käyttäjien kokemuksia kaksikerroksisista pyörätelineistä
 8. Tweed Run -pyöräilytapahtuma su 13.2.2011
 9. Jääsota-tempaus 4.2.2011 keräsi huomiota

*********************************************************************

1. Kannanotto raskaiden tavarankuljetusajoneuvojen törmäyksiin

HePo lähestyi Suomen europarlamentaarikkoja ja pyysi heitä allekirjoittamaan Euroopan parlamentin kirjallisen kannanoton 0081/2010. Kannanotto koskee liikenneturvallisuuden parantamista poistamalla kuorma-auton kuljettajan näkökentästä nk. kuolleet kulmat. HePo pyrki osaltaan auttamaan European Cyclists’ Federationin (ECF) tavoitetta saada kannanotto allekirjoitettua mahdollisimman monen europarlamentaarikon toimesta.

Peilien lisäämiseen tähtäävästä lainsäädännöstä huolimatta arvioiden mukaan kaksi tuhatta pyöräilijää kuolee yhä vuosittain EU:n teillä. Kuorma-autot ovat osallisina suuressa osassa näitä kuolemia. Kirjallinen kannanotto raskaiden tavarankuljetusajoneuvojen törmäyksiin kehottaa komissiota toimimaan kiireellisesti uuden lainsäädännön puolesta, jossa ongelmaa pyritään ratkaisemaan asentamalla kuorma-autoihin jalankulkijat ja pyöräilijät havaitsevia tunnistimia ja kameroita sekä hätäjarrutus- ja kaistavahtijärjestelmiä.

Euroedustajistamme ainakin Satu Hassi on ilmoittanut allekirjoittaneensa kannanoton ja Anneli Jäätteenmäki ja Eija-Riitta Korhola harkitsevat asiaa.

Koko kirje on luettavissa:
https://www.hepo.fi/uploads/dokumentit/lausunnot/2011/EU_WD81/20110209_kirje_hgvc_EU_00812010.pdf

2. Uusi jäsenetu hepolaisille: alennusta hieronnasta Helsingin Hierontakeskuksessa

Helsingin Hierontakeskus tarjoaa HePon jäsenille 5 euron alennuksen kaikista normaalihintaisista hieronnoista. Alennus on voimassa vuoden 2011 loppuun ja sen saa esittämällä voimassaolevan jäsenkortin maksun yhteydessä.

Helsingin Hierontakeskus on perinteisiin suomalaisiin hoitomuotoihin keskittynyt yhteisö, johon kuuluu ammattitaitoisia hierojia ja urheiluhierojia. Helsingin Hierontakeskuksen palveluihin kuuluvat klassisen ja urheiluhieronnan lisäksi myös venyttely-, ergonomia- ja kuntosaliohjaus sekä jäsenkorjaus.

Helsingin Hierontakeskuksen toimipisteet sijaitsevat aivan Helsingin keskustan tuntumassa Kaisaniemenkadulla, Mannerheimintiellä ja Runeberginkadulla. Hieronta-aikoja on tarjolla joustavasti arkisin aamusta iltaan ja lauantaisin sopimuksen mukaan.

Tarkemmat yhteystiedot ja ajanvarausnumerot löydät kotisivuilta osoitteesta:
http://www.hierontakeskus.com/

Helsingin Hierontakeskuksen löydät myös Facebookista:
http://www.facebook.com/pages/Helsingin-Hierontakeskus/125195050861264

Hinnasto (normaalihinnat)

Klassinen hieronta, urheiluhieronta tai ohjaus ja neuvonta

 • 30 min. 35 euroa
 • 45 min. 45 euroa
 • 60 min. 55 euroa
 • 75 min. 65 euroa
 • 90 min. 75 euroa

Hintoihin sisältyy hieronnan yhteydessä annetut muut hoidot, kuten ohjaus ja neuvonta.

3. Retkikokous ja talviretki 6.3.2011

Seuraava retkikokous järjestetään Pirkkolan uimahallin kerhohuoneella 6.3.2011 klo 14-16 (laskiaissunnuntaina Maunulan majalla lienee vipinää, joten kokous Pirkkolassa).

Retkikokouksessa suunnitellaan tulevan kesäkauden lauantai- ja sunnuntairetkiä ja kaavaillaan niille vetäjiä. Tarkoitus on saada jonkinlainen retkiohjelma jakoon Fillari-messuille (GoExpo, 11.-13.3.2011 Helsingin messukeskuksessa). Lisätietoja: retket at hepo.fi

Ennen retkikokousta ajetaan leppoisavauhtinen pyöräretki, 30-40 km. Lähtö Maunulan majalta kello 11. Lisätiedot Fillarikalenterista (http://www.fillarikalenteri.fi).

4. KSV: Pyöräilyprojektilla kohti pyöräilyn kaksinkertaistamista

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston tiedotteesta 7.2.2011:

Helsingin kaupunki on perustanut Pyöräilyprojektin edistämään pyöräilyn kasvua. Helsingin tavoitteena on ollut jo 90-luvulta lähtien pyöräilyn kaksinkertaistaminen, ja vuonna 2009 kaupunki allekirjoitti Brysselin julistuksen, jossa sitoudutaan nostamaan pyörämatkojen osuus 15 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

Pyörällä taittuu nykyään yhdeksän prosenttia Helsingissä tehtävistä matkoista. Kunnianhimoisista kasvutavoitteista huolimatta pyöräilyn osuus on noussut varsin hitaasti. Pyöräilyn tuntuva lisääminen edellyttää uusia, tehokkaampia keinoja.

Nyt on tarpeen keskittyä aiempaa enemmän pyöräilyolosuhteiden kehittämiseen, toteaa toimistopäällikkö Leena Silfverberg kaupunkisuunnitteluvirastosta. Silfverberg toimii Pyöräilyprojektin valmisteluryhmän puheenjohtajana.

Yksi projektin ensimmäisistä tehtävistä on uudistaa pyöräteiden suunnitteluohjeet. Taustalla on koko pyöräilykäsityksen muutos: pyöräilyä ei enää rinnasteta jalankulkuun vaan entistä selkeämmin ajoneuvoliikenteeseen.

Lue koko tiedote osoitteessa:
http://www.hel.fi/hki/Ksv/fi/Uutiset/pyorailyprojekti

5. Yliopistotutkijat arvioivat Helsingin pyöräily- ja kävelyolosuhteet

Tampereen teknillisen yliopiston tutkimusryhmä arvioi Helsingin pyöräily- ja kävelyolosuhteet. Arvioinnin perusteella tutkijat antavat Helsingille toimenpidesuosituksia kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi. Tutkijat vierailevat kaupungissa 16.–17. helmikuuta tekemässä havainnointia kävellen ja pyöräillen.

Helsinkiläiset voivat osallistua tutkimusprojektiin antamalla palautetta kaupungin pyöräily- ja kävelyolosuhteista. Palautteen antaminen onnistuu täyttämällä kyselylomake osoitteessa https://www.tut.fi/liku/pykala-auditointi/. Palaute auttaa tutkimusryhmää arvioinnin tekemisessä ja antaa arvokasta tietoa Helsingin kaupunkisuunnittelijoille pyöräilyn ja kävelyn kehittämiseen. Kyselyyn voi vastata huhtikuun loppuun asti.

6. Seminaari 16.2.2011: Helsinki pyöräilykaupungiksi – oppia Euroopasta

 • Aika: Keskiviikko 16.2.2011 klo 10.00-12.30
 • Paikka: Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston auditorio, Kansakoulukatu 3

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan pyöräilyn edistämisestä ”Helsinki pyöräilykaupungiksi – oppia Euroopasta” -seminaariin keskiviikkona 16. helmikuuta.

Tampereen teknillisen yliopiston Pykälä-projekti on tutkinut pyöräilyn ja kävelyn menestystekijöitä kymmenessä eurooppalaisessa kaupungissa. Projektipäällikkö Kalle Vaismaa kertoo seminaarissa tutkimuksen havainnoista eli Euroopan parhaista käytännöistä pyöräilyn ja kävelyn edistämisessä.

Helsingin liikennesuunnittelijat kertovat, miten pyöräilyä edistetään Helsingissä. Seminaarin lopuksi keskustellaan siitä, miten Euroopan opit olisivat sovellettavissa Helsinkiin.

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille.

Pykälä-projektista Tampereen teknillisen yliopiston sivuilla:
http://www.tut.fi/index.cfm?MainSel=18184&Sel=23364&Show=41895&Siteid=195

7. Suunnittelijat toivovat käyttäjien kokemuksia kaksikerroksisista pyörätelineistä

Pasilan aseman alueelle ollaan parhaillaan tekemässä suunnitelmaa pyöräpysäköintipaikkojen lisäämiseksi. Liikennevirasto ja Helsingin kaupunki ovat kiinnostuneita kokeilemaan asemalla kaksikerroksisia telineitä. Suunnittelijat toivovat nyt käyttäjien kokemuksia erilaisten telinemallien eroista ja toimivuudesta käytännössä.

Hepolaisten toivotaan kertovan kaksikerroksisten telineiden käyttökokemuksistaan, joita heille on kertynyt esimerkiksi ulkomailla käydessään. Erityisesti toivotaan kokemuksia alla mainituista kolmesta telinetyypistä, mutta jos olet löytänyt jonkin muun erityisen hyvin toimivan telineen, ilmianna sen valmistaja tms. tiedot. Voit myös lähettää kuvia hyviksi kokemistasi telineistä, mutta tuolloinkin olisi hyvä mainita valmistaja, jos se on tiedossasi.

Mielipiteesi ja kokemuksesi voit lähettää sähköpostitse Timo Hastille (timo.hast at hepo.fi).

Linkit kolmen vaihtoehtoisen mallin esitteisiin:

8. Tweed Run -pyöräilytapahtuma su 13.2.2011

Helsingissä järjestetään Tweed Run -pyöräilytapahtuma sunnuntaina 13. helmikuuta. Kokoontuminen ja lähtö kello 13 Tuomiokirkon edustalta. Tweed Runeja on ajettu aikaisemmin esimerkiksi Lontoossa, New Yorkissa ja Tokiossa. Niiden ideana on pukeutua arvokkaasti vanhan ajan malliin ja myös pyörät ovat vanhoja. Helsingin talvessa voinee vaatimuksista hieman tinkiä.

Suunnitelmissa on ajaa reitti Senaatintori-Olympiaterminaali-Kaivopuisto-Hietaniemi-Kahvila Regatta.

Regatalta on tauon jälkeen aikomus ajaa Kivihakaan, missä järjestetään afterparty kello 16 alkaen.

Ohjelmassa on elävää musiikkia. Järjestäjät toivottavat kaikki pyöräilijät ja kaikenlaiset polkupyörät tervetulleiksi.

Kuvia Tweed Run -tapahtumista löytyy osoitteesta: http://www.tweedrun.com/

Lisätietoa:

9. Jääsota-tempaus 4.2.2011 keräsi huomiota

Joukko pyöräteiden huonoon talvikunnossapitoon kyllästyneitä aktiivisia kansalaisia tempaisi perjantaina 4.2. Helsingin keskustassa. Mukana tempausta järjestämässä oli myös HePon vastavalittu varapuheenjohtaja Otso Kivekäs. Rakennusvirastolta lainaamillaan lapioilla pyöräilijät puhdistivat rautatieaseman edustalla kulkevan vaarallisen muhkuraiseksi jäätyneen pyörätien. Lue lisää ja katso kuvat Kaupunkifillari-blogissa osoitteessa: http://www.kaupunkifillari.fi/blog/2011/02/05/operaatio-jaasota/

Tempaus käynnisti myös keskustelun siitä, miten pyörätiet pitäisikään oikeastaan talvella pitää puhtaana. Osallistu keskusteluun: http://www.kaupunkifillari.fi/blog/2011/02/07/miten-pyoratiet-pitaisi-putsata/

Tagit:, , , , , , , , , , , ,