Jäsentiedote 4/2011

HePon hallitus järjestäytyi, Hepolaisilla mahdollisuus urheiluvakuutukseen, Naisille uusi kuntopyöräilyvastaava, Helsinki pyöräilykaupungiksi – oppia Euroopasta -seminaari…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – Viikko 4/2011
*********************************************************************

 1. HePon uusi hallitus järjestäytyi
 2. HePon jäsenillä mahdollisuus urheiluvakuutukseen
 3. Sini Kinnunen naisten kuntopyöräilyvastaavaksi
 4. HePon spinning-tunnit käynnistyvät ensi viikolla
 5. Osallistu juhlavuoden Polkija-lehden tekemiseen
 6. Seminaari 16.2.2011: Helsinki pyöräilykaupungiksi – oppia Euroopasta
 7. Avoimet ovet Mestarintunnelissa 29.1. kello 10-13

*********************************************************************

1. HePon uusi hallitus järjestäytyi

HePon tuore hallitus järjestäytyi ensimmäisessä kokouksessaan 21.1.2011. Yhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin Otso Kivekäs. Laura Ahokas jatkaa sihteerinä ja jäsenasioista vastaavana jäsensihteerinä aloittaa Jari Kirjalainen. Muut hallituksen jäsenet ovat Pekka Sirkiä, Risto Mäentie ja Timo Hast. Syyskokouksen päätöksen mukaisesti yhdistyksen puheenjohtajana aloitti vuoden alusta Janne Nurminen. Jukka Heikkinen jatkaa taloudenhoitajana.

HePon omat työryhmät säilyvät pääosin ennallaan. Retkityöryhmässä retkivastaavana jatkaa Matti Takala. Muita työryhmän jäseniä ovat Risto Mäentie (pitkät retket) ja Reijo Tikka (talviretket).

Kuntolenkkipuolella miesten kuntopyöräilyvastaavana toimii Pekka Sirkiä. Naisten lenkkien vastaavana toiminut Kati Lavikka jättäytyi pois tehtävästä. Uutena naisten kuntopyöräilyvastaavana aloittaa Sini Kinnunen.

HePon liikennetyöryhmässä on tällä hetkellä reilu 20 jäsentä. Työryhmää vetää Petri Sipilä. Ryhmä seuraa mm. ajankohtaisia liikennehankkeita ja katusuunnitelmia ja pyrkii tarpeen vaatiessa vaikuttamaan niihin. Ryhmällä on oma sähköpostilista, johon aiheesta kiinnostuneet voivat liittyä. Lisätietoja: petri.sipila at hepo.fi.

HePon edustajista muissa järjestöissä ja yhteistyöelimissä päätettiin tai todettiin seuraavaa: Janne Nurminen jatkaa Suomi Pyöräilee -työvaliokunnassa; Petri Sipilä jatkaa HePon edustajana Pyöräilykuntien verkosto ry:n ja Helsingin Liikenneturvallisuusyhdistys ry:n hallituksissa; Pekka Sirkiä Hepon edustajana Suomen Pyöräilyunionissa ja Jari Kirjalainen jatkaa edustajana Suomen Liikenneliitossa.

Hallituksen jäsenten ja toimihenkilöiden yhteystiedot löytyvät kotisivuilta:
https://www.hepo.fi/yhdistys/hallitus-ja-toimihenkilot/

Uusi hallitus ja toimihenkilöt toivottavat yhdistyksen jäsenille hyvää alkanutta vuotta!

2. HePon jäsenillä mahdollisuus urheiluvakuutukseen

Kilpailutoimintaan osallistumattomilla HePon jäsenillä on nyt mahdollisuus hankkia määräaikainen urheiluvakuutus. Kyseessä on Suomen Pyöräilyunionin ja Pohjolan tarjoama ns. Sporttiturva-vakuutus. Käytännössä vakuutus on sama kuin lisenssikilpailijoilla, mutta harraste- ja kuntopyöräilijälle vakuutuksessa ei ole lainkaan omavastuuosuutta. Vuosittain maksettava summa sisältää harrastelisenssin ja vakuutuksen.

16-69 -vuotiaalle harraste- ja kuntopyöräilijälle vakuutus maksaa 25 euroa vuodessa, sisältäen harrastelisenssin. Vakuutusmaksun osuus summasta on 20 euroa. Alle 16-vuotiaalle maksu on 15 euroa vuodessa, josta vakuutusmaksun osuus 10 euroa.

Vakuutus on voimassa osallistuessasi esimerkiksi HePon retkille tai kuntolenkeille sekä niihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla. Vakuutus korvaa lajiin liittyvässä harjoittelussa äkillisesti sattuneen tapaturman tutkimuksen ja hoidon 8500 euroon ja haittakorvauksen 30 000 euroon saakka sekä tapaturmaisesta kuolemasta kertakorvauksena 8500 euroa.

Lue lisää urheiluvakuutuksesta, ehdoista ja vakuutukseen liittymisestä:
https://www.hepo.fi/yhdistys/jasenyys/urheiluvakuutus/

3. Sini Kinnunen naisten kuntopyöräilyvastaavaksi

HePon naisten lenkkien vastaavana toimineen Kati Lavikan jättäydyttyä pois tehtävästä uutena naisten kuntopyöräilyvastaavana kaudella 2011 aloittaa Sini Kinnunen. Sini on ollut tuttu näky HePon maantielenkeillä jo pitkään.

HePossa on erityisesti naisille suunnattuja maantiepyörälenkkejä. HePon naisten lenkkitoiminta sai alkunsa Fillarifoorumilla loppukesästä 2009. Näillä lenkeillä ajetaan muita Hepon lenkkejä maltillisemmalla vauhdilla ja lyhyempiä matkoja. Ajokauden aikana naisten lenkkeihin liittyvää keskustelua käydään Fillarifoorumin Yhteislenkit ja ajoporukat -osion alla ”HePon naistenlenkit = tammaravit” -viestiketjussa.

HePo kiittää Katia hänen panostuksestaan naispyöräilyn parissa. Hepon naisten lenkeistä kiinnostuneet tavoittavat naisten kuntopyöräilystä jatkossa vastaavan Sinin osoitteesta sini.kinnunen at hepo.fi.

4. HePon spinning-tunnit käynnistyvät ensi viikolla

HePon spinning-tunnit käynnistyvät Iisee-areenassa torstaina 3.2.2011. Ilmoittautuneet, saapukaa ensimmäiselle kerralle paikalle jo klo 18!

Spinning-saliin mahtuu vielä, mikäli haluat mukaan. Koko kymmenen kerran spinning-setti maksaa vain 55,-/hlö. Sitovat ilmoittautumiset Ismo Pykäläiselle sähköpostitse (ismopykalainen at hotmail.com). Tsekkaa koko harjoitusohjelma HePon sivuilta: [vanhentunut linkki poistettu]

Suositeltavat varusteet spinning-tunnille:

 • Pyöräilykengät, SPD-klosseilla (jos on). Spinning-pyörissä on toisella puolella lukkopoljin, ja toisella varvaskoukku, joten tarvittaessa myös sisälenkkarit käyvät.
 • Ajohousut ja -paita
 • Hikipyyhe
 • Hikinauha tms.
 • Juomapullo
 • Peseytymisvälineet
 • Pukukaappiin tarvitset oman riippulukon!

Iisee-areena: Sörnäisten rantatie 33 D, 5 krs. Pukuhuoneet kerrosta alempana, Motivus-kuntosalin yhteydessä.

Iiseen oma tiedote Hepo-spinusta: http://www.iisee.fi/uutiset.html?142

5. Osallistu juhlavuoden Polkija-lehden tekemiseen

HePon 30-vuotisen taipaleen kunniaksi on vuoden 2011 alkupuolella tarkoitus julkaista näyttävä Polkijan juhlanumero. Kirjoituksia, kuvia ja juttuvinkkejä otetaan vastaan. Lähetä siis juttusi tai aiheeseen liittyvät tiedustelusi osoitteella polkija at hepo.fi.

6. Seminaari 16.2.2011: Helsinki pyöräilykaupungiksi – oppia Euroopasta

 • Aika: 16.2.2011 klo 10.00-12.30
 • Paikka: Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston auditorio, Kansakoulukatu 3

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan pyöräilyn edistämisestä ”Helsinki pyöräilykaupungiksi – oppia Euroopasta” -seminaariin keskiviikkona 16. helmikuuta.

Tampereen teknillisen yliopiston Pykälä-projekti on tutkinut pyöräilyn ja kävelyn menestystekijöitä kymmenessä eurooppalaisessa kaupungissa. Projektipäällikkö Kalle Vaismaa kertoo seminaarissa tutkimuksen havainnoista eli Euroopan parhaista käytännöistä pyöräilyn ja kävelyn edistämisessä.

Helsingin liikennesuunnittelijat kertovat, miten pyöräilyä edistetään Helsingissä. Seminaarin lopuksi keskustellaan siitä, miten Euroopan opit olisivat sovellettavissa Helsinkiin.

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille.

Pykälä-projektista Tampereen teknillisen yliopiston sivuilla:
http://www.tut.fi/index.cfm?MainSel=18184&Sel=23364&Show=41895&Siteid=195

7. Avoimet ovet Mestarintunnelissa 29.1. kello 10-13

Kehä I:n Mestarintunneli Leppävaarassa avataan autoliikenteelle tämän vuoden aikana. Ennen tunnelin avaamista myös kaikki ilman autoa liikkuvat tunnelista kiinnostuneet pääsevät tutustumaan siihen. Avoimet ovet järjestetään ensi lauantaina 29.1. kello 10-13 välisenä aikana. Mukana on oppaita ja hankkeen avainhenkilöitä kertomassa tunnelista, tulevista liikennejärjestelyistä ja tunneliturvallisuudesta.

Lisätietoa tilaisuudesta

Tagit:, , , , , , , , , ,