Jäsentiedote 5/2010

Pyöräilyä koskevia lainsäädäntömuutoksia, Polkija-lehden kevätnumero valmisteilla, retkikokous tulossa, linkkivinkkejä…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote – vko 5/2010
****************************************************************

  1. Pyöräilyä koskevia lainsäädäntömuutoksia valmisteilla
  2. Jäsenmaksulaskut vuodelle 2010 lähetetään pian
  3. Retkikokous su 28.2. klo 10:30-11:30
  4. Suunnitteluun: HePo Fillarimessuilla
  5. Yleisötilaisuus: Liikenteen ilmastopäästöt. Oras Tynkkynen alustaa.
  6. Osallistu Polkija-lehden kevätnumeroon
  7. Fillarimessut (GoExpo) 5.-7.3.2010
  8. HePo-aktiivi Timo Tuutin näyttely
  9. Linkkivinkit

****************************************************************

1. Pyöräilyä koskevia lainsäädäntömuutoksia valmisteilla

Liikenne- ja viestintäministeriössä on valmisteltavana pyöräilyä koskevia muutoksia tieliikennelakiin ja -asetukseen. Tavoitteena on jalankulun ja pyöräilyn edistäminen ja niiden turvallisuuden parantaminen. Ehdotettuja muutoksia ovat mm. mahdollisuus tietyin edellytyksin sallia pyöräily yksisuuntaisella kadulla molempiin suuntiin sekä pyöräilijöiden ryhmitysalueiden eli ns. pyörätaskujen käytön mahdollistaminen risteyksissä.

HePo lähetti ministeriöön muutosehdotuksia koskevan lausuntonsa, joka on luettavissa osoitteessa:
http://www.hepo.fi/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=176&cntnt01returnid=81

Ministeriö ei Wienin liikennemerkkisopimukseen vedoten esittänyt lievennyksiä pyörätien käyttöpakkoon, vaikka niitäkin oli ministeriölle esitetty. Kaikki lausunnon antaneet pyöräilijöitä edustavat tahot kuitenkin toivoivat lainsäädännön uudistamista myös tältä osin.

2. Jäsenmaksulaskut vuodelle 2010 lähetetään pian

Vuoden 2010 jäsenmaksun laskut lähetetään helmikuun aikana. Laskut lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla. Jäsenet, joita ei sähköpostilla tavoiteta, tulevat saamaan laskun paperiversiona.

Jäsenmaksu vuodelle 2010 on 15 euroa. Voit halutessasi maksaa jäsenmaksun lisäksi myös vapaaehtoisen kannatusmaksun, jonka suuruus on 50 euroa.

TÄRKEÄÄ: KÄYTÄ LASKUSSA OLEVAA VIITETTÄ MAKSAESSASI JÄSENMAKSUN! Viitenumeron avulla jäsenmaksut saadaan kohdistettua oikein.

Ilmoitathan yhteystiedoissasi tapahtuneet muutokset osoitteella: jasensihteeri at hepo.fi.

3. Retkikokous su 28.2. klo 10:30-11:30

Paikka: Pirkkolan uimahallin kahvio
Aihe: HePon pyöräretket kesällä 2010 (17.4.-17.10.)

Kokouksen tavoitteena on saada retkiohjelman runko julkaisukuntoon mm. Fillarimessuja ajatellen.

4. Suunnitteluun: HePo Fillarimessuilla

HePo tulee myös olemaan tuttuun tapaan paikalla Fillarimessuilla 5.-7.3.2010 Pyöräilykuntien verkoston osastolla. On aika alkaa suunnittelemaan, millä tavalla HePo messuilla esittäytyy. Lisäksi messuille tarvitaan muutamia vapaaehtoisia päivystämään standille. Standilla pääsee kohtaamaan ihmisiä, kertomaan yhdistyksestä, keskustelemaan pyöräilystä jne.

Messujärjestelyistä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Jari Kirjalaiseen (jari.kirjalainen at hepo.fi).

5. Yleisötilaisuus: Liikenteen ilmastopäästöt. Oras Tynkkynen alustaa.

Oras Tynkkynen alustaa Suomen Liikenneliitto SuLi ry:n järjestämässä tilaisuudessa perjantaina 12.2.2010 klo 15.45. Kommenttipuheenvuoro: SuLin pj Elmeri Ahti.

Paikka: luentosali 723, Porthania, Yliopistonkatu 3, Helsinki.

Puheenvuorojen ja mahdollisen lyhyen keskustelun jälkeen, n. klo 16.30, pidetään SuLin vuosikokous.

6. Osallistu Polkija-lehden kevätnumeroon

Polkija-lehden kevätnumero ilmestyy maaliskuun lopussa. Tarjoa juttusi ja kuvasi hepolaisten yhteiseksi iloksi ja hyödyksi! Tieto käytettävissä olevista jutuista tarvitaan 20.2. mennessä, ja valmiit tekstit 28.2. mennessä. Toimitussihteeri Esko Liuksen yhteystiedot: esko at lius.fi, puh. 050 5907275

7. Fillarimessut (GoExpo) 5.-7.3.2010

Vuosittaiset Fillarimessut käynnistyvät jälleen maaliskuun alussa. GoExpo – Fillari, Kunto, Golf, Retki, Kalastus ja Metsästys kokoaa eri alojen yrityksiä ja harrastajia yhteen. Messuilla mm. vauhdikkaita näytöksiä, kisoja ja mahdollisuus kokeilla laitteita ja pyöriä.

Lisätietoa:
http://www.goexpo.fi/
http://www.finnrowing.com
http://www.wattbike.fi

8. HePo-aktiivi Timo Tuutin näyttely

Vuosien mittaan monia HePon pyöräretkiä vetäneen Timo Tuutin öljyväritöitä on esillä Pikku-Huopalahden Wilhelmiinassa (Taavetti Laitisen katu 4) 2.2.2010 klo 12 alkaen. Näyttely kestää viikon verran. Tervetuloa!

9. Linkkivinkit

The Bicycle Survey Project

http://thebicyclesurvey.wordpress.com

Projektin tarkoitus on löytää ja kuvata pyöriä, jotka on jostakin syystä hylätty tai osittain tai kokonaan varastettu. Polkupyörä kiinnitetään usein telineeseen tai kaiteeseen, ja kun se jätetään joksikin aikaa huomiotta, osia siitä varastetaan. Ensimmäisenä lähtee tavallisesti satula tai kiekot. Sivustolle lisättävän löydetyn pyörän perustietoina ilmoitetaan pyörän kunto, löytöpaikka, dokumentointipäivämäärä ja merkki ja malli (jos saatavilla). Löydetyt pyörät lisätään myös kartalle.

Talvipyöräilyä Kööpenhaminassa

Pohjolan pyöräilykaupungissa pyöräkaistat täyttyvät polkupyöräilijöistä talvellakin. Nyt pyöräilijöille on jo vihreiden valojen aalto: liikennevaloja on täsmätty niin, että ajamalla tasaisesti 20 km/h tuntivauhdilla risteyksistä voi ajaa suoraan läpi.

Toimittaja Janne Junttila kävi tutkimassa kaupunkia, jossa liikenne suunnitellaan pyöräilyn ehdoilla. Lue koko artikkeli osoitteessa:
http://fifi.voima.fi/artikkeli/Pohjolan-py%C3%B6r%C3%A4kaupunki-rullaa-t%C3%A4ysill%C3%A4-joulukuussakin/3317

Cycling Cities (joulukuu 2009)

http://media.fietsersbond.nl.s3.amazonaws.com/vvf/VVF_6-2009_english.pdf

Cycling Cities on Hollannin pyöräilyunionin (Fietsersbond) julkaiseman Vogelvrije Fietser -lehden englanninkielinen erikoisnumero. Tämän julkaisun keskiössä on Kööpenhamina, Pohjolan pyöräilykaupunki.

Tagit:, , , , , , , , ,