Jäsentiedote 49/2009

HePon vuosikokous 9.12., Polkija-lehden juhlanumero, Kuntopyöräilijän harjoittelu -kurssi, tappajasepeli…

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n jäsentiedote 49/2009
************************************************************

  1. HePon vuosikokous ke 9.12. klo 18
  2. HePon Polkija-lehden 20-vuotisjuhlanumero julkaistu
  3. Ilmoittaudu Kuntopyöräilijän harjoittelu -kurssille
  4. Pyöräilykuntien verkoston lehti julkaistu
  5. Tappajasepelistä TV2:n uutislähetyksessä
  6. Helsinki alentamassa nopeuksia 16 kadulla

************************************************************

1. HePon vuosikokous ke 9.12. klo 18

Helsingin Polkupyöräilijät ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään keskiviikkona 9.12. klo 18 alkaen Helsingissä Nuorten Luontotalossa (Pauligin huvilalla) osoitteessa Mechelininkatu 36.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja sääntömuutosasiat. Sääntömuutosehdotus on luettavissa HePon nettisivujen jäsenosiossa. (Jos käyttäjätunnus on hukassa, lähetä sähköpostia osoitteeseen koordinaattori at hepo.fi)

Paikalle pääsee parhaiten polkupyörällä Merikannontieltä Kesäkadun kautta. Julkisista kulkuneuvoista lähimmäs tuovat: Topeliuksenkatua ajavat bussit 14 ja 18, Töölöntorille tuovat raitiovaunut 8, 3B ja 3T sekä Erottajalta bussi 24, jonka pysäkki on Mechelininkadulla Luontotalon edessä. Pihalla ei ole parkkipaikkaa autoille.

Glögitarjoilu. Tervetuloa!

Jos haluat osallistua tarjoilun valmisteluun, ota yhteyttä viestintäkoordinaattori Saara Korpelaan: koordinaattori at hepo.fi. Kuulumisiin!

2. HePon Polkija-lehden 20-vuotisjuhlanumero julkaistu

HePon Polkija-lehden tuhti 20-vuotisjuhlanumero on julkaistu!

Lehden aiheita mm. Rotterdamilaisten vertaisarvio pyöräilijän Helsingistä, Hämeentie on pyöräilijälle pelottava ja vaarallinen, Hakamäentie uusittiin autoilun ehdoilla, Velo-city -konferenssi 2009, Pyörän kuljetus paikallisjunassa helpommaksi, Nojapyörällä Saksassa, Pyöräilyä Mallorcalla, HePon retkivuosi 2009, Pyöräily- ja melontaretkiä Virossa ja Latviassa 2001–2007, Tour de Helsinki 2009, Fleche… ja paljon muuta!

Lehti on lähetetty postitse jäsenmaksunsa maksaneille jäsenille. Jos lehteä ei ole näkynyt, ilmoitathan asiasta viestintäkoordinaattorille osoitteeseen koordinaattori at hepo.fi.

Lehti on saatavissa myös sähköisessä muodossa (PDF-tiedosto, 4 Mt) osoitteessa
http://www.hepo.fi/uploads/Polkija_online/Polkija_marras2009_web.pdf

3. Ilmoittaudu Kuntopyöräilijän harjoittelu -kurssille

Helsingin Polkupyöräilijät järjestää yhteistyössä Suomen Pyöräilyunionin (SPU) kanssa kuntopyöräilijän harjoittelua käsittelevän kurssin Pirkkolan urheilukeskuksessa. Kouluttajaksi tulee ammattivalmentaja Pyöräilyunionista.

Alustava ajankohta on lauantaina 16.1.2010 kello 9-16. Kurssilla käsitellään muun muassa valmentautumista kuntoajoihin, harjoittelun ohjelmointia, pyöräilyn lajianalyysiä sekä urheilufysiologian perusteita.

Kurssi on avoin kaikille, mutta voimassa oleva HePon tai muun SPU:n alaisen seuran jäsenyys on toivottava! HePon jäseneksi voi helpoimmin liittyä osoitteessa https://www.hepo.fi/yhdistys/jasenyys/

Kurssilaisilta peritään 10-20 euron materiaalimaksu osallistujamäärästä riippuen. Kurssilla on mahdollisuus ruokailuun ja kahvitaukojakin on luvassa. Kurssi-ilmoittautumiset & tiedustelut: pekka.sirkia at hepo.fi

Kurssille ilmoittautuminen alkaa 7.12.2009 ja päättyy 4.1.2010.

4. Pyöräilykuntien verkoston lehti julkaistu

Pyöräilyaiheista luettavaa riittää. Myös Pyöräilykuntien verkosto on julkaissut oman Poljin-lehtensä. Sen sähköinen versio löytyy osoitteesta http://www.poljin.fi/Poljin%2007_09_netti.pdf

Lehden aiheita muun muassa pyörien kuljetus junissa, liikennesääntöjen tuntemus, kaupunkisuunnittelu sekä Fillarikonsultit.

5. Tappajasepelistä TV2:n uutislähetyksessä

Renkaita puhkova ns. tappajasepeli aiheuttaa harmia pyöräilijöille. Terävää hiekoitussepeliä kylvetään ajoväylille Helsingissä ja Espoossa. Aiheesta uutisoitiin TV2:n alueellisessa uutislähetyksessä eilen 3.12.2009.

Jutussa haastatellaan myös Helsingin rakennusviraston ylläpitotoimiston päällikkö Pekka Isoniemeä, jonka mukaan nyt käytetyllä soralla on hyviä ominaisuuksia: se pysyy hyvin kulkuväylällä ja on edullisin käytettävissä oleva materiaali.

Juttu on nähtävillä Ylen Areenassa osoitteessa
http://areena.yle.fi/video/594065 (kohdasta 7:15 eteenpäin).

Vantaalla on siirrytty rengasystävällisempään luonnonsoraan, ns. turvahiekkaan. Se on samanlaista kuin aiempi sepeli, mutta sitä ei ole murskattu, joten se ei ole teräväsärmäistä. Aiheesta lisää Pyöräilykuntien verkoston julkaisemassa Poljin-lehden numerossa 1/2009 (juttu löytyy myös osoitteesta http://www.poljin.fi).

Tappajasepelistä käydään keskustelua myös Fillarifoorumin threadissa ”Taistelu tappajasepeliä vastaan”:
http://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?t=33343&page=9999

6. Helsinki alentamassa nopeuksia 16 kadulla

Helsinki on alentamassa nopeuksia 16 kadulla. Useimmilla kaduilla, kuten Koskelantiellä, nopeusrajoitus alenee 50 km/h -> 40 km/h. Ratapihantiellä ja Viikintiellä nopeusrajoitus alenee 60 km/h -> 50 km/h. Etelä-Esplanadille ja Töölönlahdenkadulle tulee voimaan 30 km/h nopeusrajoitus. Ajonopeuksien alentamisella pyritään parantamaan liikenneturvallisuutta.

Aiheesta uutisoitiin TV2:n alueellisessa uutislähetyksessä eilen 3.12.2009 (samassa lähetyksessä, jossa aiheena myös tappajasepeli). Juttu on nähtävillä Ylen Areenassa osoitteessa http://areena.yle.fi/video/594065 (kohdasta 6:10 eteenpäin).

Tagit:, , , , , , ,