Jäsentiedote 40/2009

HLJ 2011, Tsygällä duuniin, Pasilan katu- ja puistoalueet, HePolle viestintäkoordinaattori, Kriittinen pyöräretki…

Helsingin Polkupyöräilijät ry. tiedottaa
****************************************

  1. Yleisötilaisuus 1.10.2009: Helsingin seudun liikennejärjestelmä -suunnitelma (HLJ 2011)
  2. Keskustelutilaisuus 1.10.2009: Tsygällä duuniin? Hyötypyöräilyn tulevaisuus Suomen kaupungeissa
  3. Anna palautetta Pasilan katu- ja puistoalueista 1.10. alkaen
  4. Kriittinen pyöräretki 13.10.2009 klo 17
  5. Saara Korpela aloitti HePon viestintäkoordinaattorina
  6. Kuntolenkit jatkuvat syksylläkin

****************************************

1. Yleisötilaisuus 1.10.2009: Helsingin seudun liikennejärjestelmä -suunnitelma (HLJ 2011)

Aika: Torstai 1.10.2009 klo 15-18
Paikka: Helsingin Messukeskus, Messuaukio 1, Helsinki.

Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman (HLJ 2011) yleisötilaisuus pidetään Helsingin Messukeskuksessa 1.10. klo 15-18. Tilaisuudessa on lyhyt esittely HLJ 2011:n prosessista ja mahdollisuus osallistua työpajoihin. Tilaisuuden tavoitteena on tiedottaa suunnitelman laadinnan käynnistymisestä, suunnitelman tavoitteista ja osallistumismahdollisuuksista sekä kuulla asukkaita ja sidosryhmiä. Lisätietoja HLJ 2011 -suunnitelmasta: http://www.hsl.fi/hlj (sivuja päivitetään).

2. Keskustelutilaisuus 1.10.2009: Tsygällä duuniin? Hyötypyöräilyn tulevaisuus Suomen kaupungeissa

Aika: Torstai 1.10.2009 klo 17-19.
Paikka: Eduskunnan Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, Helsinki.

Tampereen teknillisen yliopiston tutkija Kalle Vaismaa esittelee tutkimushanketta ”Pyöräily ja kävely osaksi kaupunkien liikennejärjestelmää”. Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston toimistopäällikkö Leena Silfverberg kertoo aiheesta ”Polkupyöräilyn edistämiseen liittyvät lainsäädännön muutostarpeet”. Pyöräilykuntien verkoston puheenjohtaja Markku Lahtisen aiheena on ”Polkupyöräilyä edistävän kaavoituksen ja väylien merkitys”. Fillarikonsultit esittelevät työmatkapyöräilyn ideapakin: miten lisätä työmatkapyöräilyä työnantajan ja työntekijän näkökulmasta?

Alustusten jälkeen yleisöllä on runsaasti aikaa osallistua keskusteluun. Tilaisuuden juontaa toimittaja Anna Laine.

Tilaisuuden järjestävät Vihreä eduskuntaryhmä ja Helsingin Vihreiden pyöräilytyöryhmä.

Kotisivu: http://www.kaupunkifillari.fi/?p=259

3. Anna palautetta Pasilan katu- ja puistoalueista 1.10. alkaen

Rakennusviraston verkkosivuilla toteutetaan käyttäjäkysely, jonka avulla kartoitetaan alueen asukkaiden ja muiden käyttäjien näkemyksiä Itä- ja Länsi-Pasilan katu- ja puistoalueiden puutteista sekä vahvuuksista. Kyselyyn voi vastata ajalla 1.10. – 13.11.2009 osoitteessa http://www.hkr.hel.fi/aluesuunnitelmat (–> Valmisteilla olevat aluesuunnitelmat –> Pasilan aluesuunnitelma).

Käyttäjäkysely on osa suunnittelun lähtöaineistoa ja varsinainen aluesuunnitelman laadinta alkaa vuoden 2010 keväällä. Suunnitteluun liittyvä viranomais- ja asiantuntijayhteistyö järjestetään erillisin kokousneuvotteluin suunnitelman luonnosvaiheessa vuoden 2010 aikana.

4. Kriittinen pyöräretki 13.10.2009 klo 17

Kriittinen pyöräretki kulkee niillä tieosuuksilla Helsingissä, joilla pyöräilijät on jätetty autoilijoiden varjoon. Tulemalla mukaan osoitat, että olemme merkittävä joukko ihmisiä, emmekä vain satunnaisia harrastelijoita.

Kaupunkilaisilla on oikeus hyvin suunniteltuihin ja laadukkaisiin pyöräyhteyksiin, ja on kohtuutonta, että kaupunkia suunnitellaan yksinomaan saastuttavien ja tilaa vievien yksityisautojen ehdoilla. Helsingin kantakaupunkiin tulee toteuttaa laadukas pyöräkaistaverkosto. Ainoastaan siten Helsinki voi saavuttaa tavoitteen kaksinkertaistaa pyöräily.

Lähdemme liikkeelle tuttuun tapaan Havis Amandan patsaalta klo 17. Kuljemme totuttua reittiä kiertäen Kampin, Töölön, Rautatieaseman, Kallion ja Sörnäisten kautta takaisin Mantalle. Kriittisen pyöräretken reitti on n. 10 km.

Tarvitset vain toimivan polkupyörän ja noin tunnin aikaa ja pääset kohottamaan pyöräilyä kaupunkilaisten tietoisuuteen. Tule mukaan ja ota kaveri kans!

Järjestää: Helsingin Maan ystävät ry.

5. Saara Korpela aloitti HePon viestintäkoordinaattorina

Ensimmäistä kertaa järjestön historiassa HePo on saanut riveihinsä palkattua työvoimaa. Syyskuun puolivälissä Saara Korpela aloitti työn HePon viestintäkoordinaattorina. Saaran tehtäviin kuuluu mm. kehittää HePon viestintää ja avustaa järjestön tiedotustehtävissä. Tehtävä jatkuu ainakin joulukuuhun. Saaran tavoittaa osoitteesta saara.korpela at hepo.fi.

6. Kuntolenkit jatkuvat syksylläkin

HePon ajokauden ”virallinen” päättyminen 11.10. ei vaikuta viikonlopun kuntolenkkeihin.

  • 25-lenkit: Sunnuntaisin Vantaankosken kioskilta klo 11 starttaavia rentohenkisiä, pk-seudun pyöräilyjärjestöjen yhteistyössä järjestämiä ns. 25-lenkkejä pyritään ajamaan aina 25.10.2009 saakka. Lenkki ajetaan ryhmässä noin 25 km/h keskinopeudella, ja matkan puolivälissä puolivälissä pysähdytään kahvitauolle. Tsekkaa 25-lenkin tarkempi kuvaus Fillarikalenterista: http://www.fillarikalenteri.fi/eventinstance/12/2009-10-4
  • 27-lenkit: Muistakaa myös lauantaisin Maunulan majalta klo 10.30 lähtevät 27-lenkit! Lenkin pituus 60-100 km, ja alkumatkasta on tavallisesti rauhallisempi ”jutteluvauhti”. Myös opastusta ryhmäajoon annetaan pyydettäessä! 27-lenkin kuvaus löytyy osoitteesta http://www.fillarikalenteri.fi/eventinstance/32/2009-10-3

Kuntolenkeillä on säävaraus.

HUOM! Ajantasaista keskustelua, raportteja ja ”jälkilöylyjä” lenkeistä ja niiden luonteesta kannattaa lueskella Fillarifoorumin HePon yhteislenkit -viestiketjusta.

Tagit:, , , , , , , ,