Rullalautailija auton alle suojatiellä

Rullalaudalla liikkunut 10-vuotias poika jäi suojatiellä auton alle perjantaina 15.5., kertoi Vartti-lehti.

Mitä seurauksia tapauksella mahtaa olla?

Jos saan toivoa: Poliisi tehostaa suojatiesääntöjen valvontaa. Lisäksi autoilijoita valistetaan siitä, ettei nopeusrajoitus ennen suojatietä ole 40, 50 tai 60 km/h, vaan suojatietä tulee lähestyä sellaisella tilannenopeudella, että voi tarvittaessa pysähtyä.

Pelkään kuitenkin, että toimenpiteet noudattavat samaa kaavaa kuin tähänkin asti. Eli lakia muutetaan niin, ettei rullalaudalla saa enää ylittää suojatietä ja rullalautailijoille aletaan vaatia kypäräpakkoa.

Ehkä aika kuitenkin on kypsä sille, että tämän ymmärretään olevan väärä tie. Se heikentäisi entisestään suojatien statusta. Niinpä olisi paljon parempi, jos kaikki autoilijat muistaisivat, että suojatielle tuleva jalankulkija saattaa kulkea myös rullalaudalla, potkulaudalla tai rullaluistimilla. Lisäksi polkupyörällä saa ylittää suojatien, jos se on pyörätien jatke, ja kärkikolmion takaa tulevan autoilijan on annettava tietä myös pyöräilijälle.