Surullista!

On surullista, että yksi Helsingin pääväylä on sellainen, ettei suurin osa pyöräilijöistä uskalla sitä käyttää, vaikka siihen olisi tarvetta.

On surullista, että poliitikot ja virkamiehet tietävät tämän, mutta mitään ei ole tehty asian korjaamiseksi.

On surullista, että pyöräilijät joutuvat päivittäin kokemaan henkeensä ja terveyteensä kohdistuvia rikoksia Hämeentiellä ja muilla Helsingin liikenneväylillä.

On surullista, että pyöräilijät joutuvat pakenemaan oman turvallisuutensa vuoksi jalkakäytäville, kun viranomaiset eivät kykene takaamaan heidän turvallisuuttaan ajoradoilla.

On surullista, ettei poliisi edelleenkään keksi pyöräilyviikon kampanjalle muuta aihetta kuin jalkakäytävillä ajavien pyöräilijöiden sakottamisen.

Olisi ilahduttavaa, jos ensi vuoden pyöräilyviikolla poliisi tarkkailisi tehostetusti sitä, miten hyvin kiertoliittymistä poistuvat tai muuten pyörätien yli kääntyvät autoilijat noudattavat liikennesääntöjä ja antavat tietä pyöräilijöille.

Olisi ilahduttavaa, jos poliisi edes pyöräilyviikolla valvoisi sitä, että autoilijat ohittavat pyöräilijät turvallisella etäisyydellä ja nopeudella.

Vielä ilahduttavampaa olisi, että poliisi tekisi tällaista valvontaa muulloinkin kuin pyöräilyviikolla.

Ehkä sitten pyöräilijöille ei tulisi edes mieleen vaikeuttaa matkantekoaan polkemalla ahtailla jalkakäytävillä jalankulkijoiden vihaisia huutoja kuunnellen.